Архів новин

05 ноября 2021

Президент невідкладно підписав ухвалений Верховною Радою антиолігархічний закон

Президент України Володимир Зеленський невідкладно підписав ухвалений Верховною Радою Закон № 1780-ІХ «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним з надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)».

Документ був розроблений на виконання ключового завдання державної політики, а саме: забезпечення реальної трансформації держави в інтересах усього суспільства та реалізації стратегічного курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

На Луганщині тривають рейди щодо перевірки COVID-сертифікатів в громадських місцях

Перевірки щодо дотримання норм карантину відбулись у Рубіжному та Сєвєродонецьку.

Очолила групу начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби Київської області Галина Провізіон.

Спільно з фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області, м. Рубіжного та представниками Національної поліції в Луганській області вона відвідала заклади освіти, громадського харчування та непродовольчі магазини.

Можливості збільшення виробництва овочів та фруктів розглянуті в області

У форматі ZOOM  відбулася конференція на тему «Агрегація ПрАТ «Мічурінське».

Спікерами виступили представники Агентства США з міжнародного розвитку USAID та Дніпропетровської обласної громадської організації «Сільськогосподарська консультаційна служба». До заходу долучилися фахівці Департаменту агропромислового розвитку Луганської облдержадміністрації.

Виробництво медичного кисню на Луганщині упродовж року збільшено у 7,5 разів

Зокрема, ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» щоденно відвантажує 500-600 балонів з медичним киснем.

Це дозволяє рятувати життя пацієнтам 11 лікарень Луганської області.

Якщо у січні підприємство відвантажувало закладам охорони здоров’я для хворих на COVID-19 8,3 т медичного кисню, то, наприклад, у жовтні – 62,7.

За 10 місяців лікувальні заклади Луганщини та Донеччини отримали понад 144 тис. кубічних метрів (205,7 т) кисню.

Тож, наразі Луганська область повністю забезпечена медичним киснем.

Уряд змінив умови отримання COVID-сертифіката про одужання

Із наступного тижня невакциновані українці, які перехворіли на коронавірусну інфекцію, зможуть отримати цифровий COVID-сертифікат про одужання, який дозволятиме упродовж 90 діб без обмежень працювати, відвідувати заклади та пересуватись в жовтій та червоній зонах карантину (відповідно до особливостей постанови КМУ № 1236). 

На Луганщині триває інвентаризація об’єктів у рамках децентралізації

Заступник голови облдержадміністрації Наталія Романенко взяла участь у онлайн-конференції Міністерства розвитку громад та територій України щодо заходів державної регіональної політики на підтримку децентралізації влади.

Місцеві бюджети Луганщини отримали 14,7 млн гривень від ліцензування алкоголю, тютюну та пального

За січень – жовтень 2021 року бюджет області поповнилася на 14,7 млн гривень від плати за ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним, повідомляє Головне управління ДПС у Луганській області.

Так, станом на 1 листопада здійснюють діяльність 1 325 суб’єктів господарювання, які мають ліцензії на зазначену діяльність.

За цей час видано 2 723 ліцензії на право оптової, роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами, 158 ліцензій – пальним та його зберігання.

За минулу добу на Луганщині зафіксовано 581 новий випадок COVID-19. Від ускладнень померло ще 15 хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 104, Рубіжне – 75, Сєвєродонецьк – 109, Біловодщина – 12, Білокуракінщина – п’ять, Кремінщина – 58, Марківщина – 11, Міловщина – п’ять, Новоайдарщина – 14, Новопсковщина – 29, Попаснянщина – 47, Сватівщина – 46, Станиця Луганська – 34, Старобільщина – 28, Троїцьк – чотири.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 50 802 випадках.

Одужали – 36 902 (за останню добу – 546), лікуються – 12 248 (630 – стаціонарно, 11 618 – амбулаторно).

Поліцейські Луганщини перевіряють заклади торгівлі та автоперевізників щодо дотримання карантинних обмежень

Із 30 жовтня на території Луганщини введено «червоний» рівень епідемічної небезпеки. Відповідно до цього запроваджені обмеження, які мають на меті зупинити поширення коронавірусної інфекції на території області та вберегти здоров’я людей.

Для інформування жителів області та, зокрема, громад Сєвєродонецького району, поліцейські спільно з представниками Держпродспоживслужби з минулого тижня відвідали заклади торгівлі та харчування, розважальні заклади, провели зустрічі з автоперевізниками аби роз’яснити правила роботи в умовах «червоного» рівня епіднебезпеки.

Андрій Єрмак презентував новий інформаційний бюлетень Офісу Президента

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак презентував інформаційний бюлетень OPEN Digest, який стане новим каналом для донесення професійної та об’єктивної інформації про діяльність Президента Володимира Зеленського та української влади до громадян України, міжнародних партнерів, представників дипломатичних місій, працівників міжнародних аналітичних структур та українських громадян за кордоном.

До реалізації програми «Масштабне залісення України» долучатимуть юридичних осіб – нарада

Заступник голови облдержадміністрації Наталія Романенко в режимі відеоконференції взяла участь у міжвідомчій робочій нараді з питань опрацювання ефективних механізмів стимулювання юридичних осіб приватного сектору до реалізації програми «Масштабне залісення України», що відбулася у Державному агентстві лісових ресурсів України.

До заходу долучився також директор Департаменту комунальної власності, земельних, майнових відносин, екології та природних ресурсів облдержадміністрації Сергій Олейніков.