Архів новин

08 ноября 2021

Обласна влада звернеться до Уряду щодо механізмів безперебійного постачання газу на Луганську ТЕС

Відповідне рішення прийнято на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій сьогодні, 8 листопада.

Як зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов, необхідно розглядати всі можливі ситуації з електропостачанням, які можуть виникнути на Луганщині, особливо під час опалювального періоду, щоб жителі області почували себе в безпеці.

В облдержадміністрації озвучили оперативну інформацію про поширення COVID-19 та затвердили карантинні вимоги

Також під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій було порушено питання про заходи із протидії поширенню на території Луганської області гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Головним доповідачем із цього питання виступив в. о. генерального директора ДУ «Луганський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Володимир Жданов.

На Луганщині триває робота із запобігання поширенню COVID-19

Фахівцями ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області, співробітниками Нацполіції і відділом торгівлі та з захисту прав споживачів управління економічного розвитку Сєвєродонецької ВЦА 8 листопада здійснено 213 моніторингових перевірок об’єктів, щодо дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних вимог в умовах карантину. Зокрема перевірено 22 заклади громадського харчування, 53 об’єкти торгівлі продовольчими товарами, 82 об’єкти торгівлі непродовольчими товарами, продовольчий ринок, 16 перукарень, 13 аптек, сім дошкільних навчальних закладів, 11 шкіл та вісім інших об’єктів.

Графік роботи пересувних мобільних підрозділів Ощадбанку біля лінії розмежування в Луганській області з 8 по 12 листопада

З метою розширення території банківського обслуговування населення та забезпечення державою своєчасного виконання соціальних виплат та допомог біля лінії розмежування у Донецькій та Луганській областях, АТ «Ощадбанк» здійснюються заходи щодо функціонування пересувних мобільних підрозділів банку на базі автомобіля КРАЗ.

8 листопада (9:00 – 15:00) – м. Золоте;

9 листопада (9:00 – 15:00) – с. Трьохізбенка;

10 листопада (9:00 – 15:00) – смт Світличне;

11 листопада (9:00 – 15:00) – смт Тошківка-1;

12 листопада (9:00 – 15:00) – м. Золоте.

Унаслідок обстрілів пошкоджено майно Попаснянського райводоканалу, лінії електропередач та газогін

Сьогодні зранку  бойовики із забороненого Мінськими домовленостями озброєння обстріляли селище Світличне, внаслідок чого пошкоджено будівлю та техніку, яка належить Світличанському департаменту КП «Попаснянський районний водоканал».

Населений пункт обстріляно з артилерії 122-го калібру.

Як повідомив директор КП «Попаснянський районний водоканал» Іван Вілков, пошкоджено будівлі: водної лабораторії, хлораторної, прохідної, Капітанського трансформаторного кіоску, майстерні, котельню та гараж, а також  техніку та устаткування хіміко-бактеріологічної лабораторії.

Посвідчення водія можна буде отримати через Укрпошту

Відтепер, українці, замовивши обмін посвідчення водія онлайн, можуть отримати новий документ у відділенні Укрпошти або замовити доставку кур’єром. Новація прийнята постановою Кабінету Міністрів України: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/980-2021-%D0%BF#n12.

Як зазначив заступник міністра внутрішніх справ України Богдан Драп’ятий, такі нововведення мінімізують контакти з іншими людьми та значно заощадять час, витрачений на відвідування сервісних центрів МВС.

Із громадами Луганщини обговорили проведення гри «Джура» у цьому навчальному році

Відбулася онлайн-нарада з фахівцями відділів освіти, відповідальними за впровадження в школах територіальних громад Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у 2021-2022 навчальному році.

Організаторами є Департамент освіти і науки облдержадміністрації та Луганський обласний центр дитячо-юнацького туризму і краєзнавства.

Участь у заході взяли фахівці із 17 територіальних громад регіону.

Рада розширила можливості кредитування аграріїв

Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт №3205-2 «Про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві».

Законопроект визначає правовий статус та засади діяльності Фонду часткового гарантування – завдяки йому фермери, які обробляють до 500 га, матимуть гарантію від держави для отримання кредитів у фінустановах.

За минулу добу на Луганщині зафіксовано 50 нових випадків COVID-19. Від ускладнень помер ще один хворий

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 28, Рубіжне – 13, Сватівщина – чотири, Станиця Луганська – п’ять.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 51 539 випадках.

Одужали – 37 525 (за останню добу – 120), лікуються – 12 343 (870 – стаціонарно, 11 473 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 3 075 дітей віком до 17 років. З них одужали – 2 345.

Цьогоріч 84 відсотки витягів про грошову оцінку земельної ділянки на Луганщині видано онлайн

Протягом 2021 року фахівцями Держгеокадастру Луганщини опрацьовано 39 189 заяв на надання адміністративної послуги «Видача витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки», які надійшли від фізичних та юридичних осіб, сільськогосподарських товариств та фермерських господарств.

Із загальної кількості сформованих витягів, 31 998 (84 %) замовлено та видано через Публічну кадастрову карту у режимі онлайн, ще 5 989 (16 %) – через Центри надання адміністративних послуг.

Спортсменка з Луганщини та її тренер отримуватимуть стипендії Президента України

Це – чемпіонка всеукраїнських спортивних змагань з плавання Ганна Поліщук та її тренер Надія Можаєва.

Про це йдеться в Указі Президента України Володимира Зеленського № 566/2021 «Про призначення стипендій Президента України для дітей з інвалідністю, які мають високі досягнення у всеукраїнських спортивних змаганнях, та їх тренерів».

ЮНІСЕФ доставив в Україну близько трьох мільйонів доз вакцини Moderna у рамках COVAX

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) доставив в Україну 2 930 300 доз мРНК-вакцини від COVID-19 виробництва компанії Moderna. 

Україна отримує вакцини безкоштовно у межах COVAX – ініціативи солідарності міжнародної спільноти, щоб сприяти доступу до ефективних і безпечних вакцин від COVID-19 для всіх країн.