Архів новин

09 ноября 2021

«Велике будівництво». Більше 370 мільйонів гривень вкладено у розвиток Луганського обласного фізкультурного центру «Олімп»

Сьогодні для представників засобів масової інформації відбувся виїзний брифінг на базу Луганського обласного фізкультурного центру «Олімп». Журналістів ознайомили із ходом ремонтних робіт у рамках ініціативи Президента України «Велике будівництво».

Тривають моніторинги дотримання карантинних вимог

Фахівцями ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області, співробітниками поліції та органів місцевого самоврядування продовжуються моніторингові перевірки об’єктів, щодо дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних вимог в умовах карантину.
Загалом по області здійснено 226 таких перевірок, зокрема перевірено 17 закладів громадського харчування, 86 об’єктів торгівлі продовольчими товарами, 81 об’єкт торгівлі непродовольчими товарами, два продовольчих ринки, 10 перукарень, 12 аптек, три дошкільних навчальних заклади, вісім загальноосвітніх шкіл та сім інших об’єктів.

СБУ розслідує обставини ворожої терористичної атаки на Луганщині

На Луганщині Служба безпеки України розпочала досудове розслідування у зв’язку з ворожими обстрілами Сєвєродонецького району, вчиненими 7 листопада цього року.

Встановлено, що у результаті атаки російсько-окупаційних військ, які застосували заборонене артилерійське озброєння великих калібрів, у районі села Новозванівка вбито одного і поранено двох військовослужбовців ЗСУ.

Катерина Безгинська нагородила обласними відзнаками працівників культури Луганщини

З нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва сьогодні відбулися обласні урочисті заходи.

Вітаючи присутніх, заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська зазначила, що 9 листопада, разом з цим святом, відзначається День української писемності та мови.

Сформовано проект плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) на 2022 рік

Пілотним модулем планування заходів державного нагляду (контролю) та збору інформації для запуску інтегрованої автоматизованої системи державного нагляду (контролю) – https://inspections.gov.ua, сформовано проект плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) на 2022 рік.

Нагадаємо, що відповідно до статті 5 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» планові заходи здійснюються відповідно до річних планів, що затверджуються органом державного нагляду (контролю).

Жителі Луганщини долучилися до диктанту національної єдності

Традиційно, в День української писемності та мови жителі країни змогли взяти участь у Радіодиктанті національної єдності-2021.

Розширено перелік професій, для яких щеплення проти COVID-19 є обов’язковим

Згідно з наказом Міністерства охорони здоров’я, до освітян та працівників центральних та місцевих органів влади, які підлягають обов’язковій вакцинації проти COVID-19 на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України, додаються співробітники:

За минулу добу на Луганщині зафіксовано 530 нових випадків COVID-19. В Україні від ускладнень померло ще 833 хворих, у Луганській області – 36

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 63, Рубіжне – 60, Сєвєродонецьк – 130, Біловодщина – 23, Білокуракінщина – 14, Кремінщина – 27, Марківщина – 14, Міловщина – 20, Новоайдарщина – 11, Новопсковщина – 20, Попаснянщина – 42, Сватівщина – 42, Станиця Луганська – сім, Старобільщина – 31, Троїцьк – 26.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 52 069 випадках.

Одужали – 37 867 (за останню добу – 120), лікуються – 12 495 (876 – стаціонарно, 11 619 – амбулаторно).

Піротехніками області вилучено 62 вибухонебезпечних предмети

Протягом минулої доби, 8 листопада, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 1,62 га території в Щастинському, Старобільському та Сєвєродонецькому районах.

Загалом виявлено та вилучено 62 вибухонебезпечних предмети. А саме, 30 артилерійських снарядів, 30 мінометних мін, одну гранату та один підривник.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

- торкатися предмету і пересувати його;

Підприємцям області презентують нову онлайн-платформи Svoi.market

Програма ООН із відновлення та розбудови миру запрошує на презентацію Svoi.market ‒ маркетплейсу виробників та товарів зі сходу і півдня України.

Це нова онлайн-платформа, яка створена в межах програми за фінансової підтримки уряду Данії.

Зазначена презентація буде корисна:

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва

Шановні друзі!

Щиросердно вітаю вас із професійним святом!

Сьогодні ми шануємо тих, хто причетний до популяризації надбань нашого народу, промоції культурних, історичних скарбів України та прищеплення любові до рідної землі.

Зазначу, що, не дивлячись на складні часи, на вимушені обмеження, усі заклади культури продовжили свою роботу, переформотувавши діяльність та пристосувавши її до нових умов.

Дякую вам за сумлінну працю задля плекання та подальшого розвитку української національної культури.