Архів новин

16 ноября 2021

Підбиті перші цьогорічні підсумки міжнародної ініціативи «Партнерство Біарріц» з утвердження ґендерної рівності

У Києві відбулося тематичне шосте засідання Комісії з питань координації взаємодії органів виконавчої влади щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків за темою: «Результати річниці впровадження Плану заходів з реалізації зобов’язань Уряду України, взятих в рамках міжнародної ініціативи «Партнерство Біарріц» з утвердження ґендерної рівності в 2021 році, плани на 2022 рік».

Участь у засіданні взяли перша леді України Олена Зеленська, Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

В області проходять перевірки дотримання карантинних вимог

Фахівцями ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області, співробітниками поліції та органів місцевого самоврядування продовжуються моніторингові перевірки об’єктів, щодо дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних вимог в умовах карантину.

Ірина Верещук пообіцяла сприяти державній підтримці місцевих ЗМІ на Сході України

Робоча поїздка на Луганщину Віце-прем’єр-міністра – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій співпала із професійним святом тележурналістів – Днем працівників радіо, телебачення та зв’язку. Тож, пані Верещук привітала їх зі святом: «Ви робите велику роботу. Ми знаємо, як важливо, щоб преса і влада співпрацювали. Наскільки потужна «М’яка сила» та наскільки ваша робота важлива для реінтеграції непідконтрольних територій».

Перший на Сході України Центр «Дія» відкрито у Станиці Луганській

Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук та заступник Міністра цифрової трансформації з розвитку публічних послуг Людмила Рабчинська в рамках робочої поїздки до Луганської області взяли участь у відкритті Центру «Дія» у смт Станиця Луганська.

Фахівці з 10 громад Луганщини навчатимуться готувати та реалізовувати проєкти місцевого розвитку

240 проєктних команд із громад України беруть участь у новій навчальній програмі «Кроки для спеціалістів з управління проєктами 2021» від U-LEAD.

Луганщину у навчальній програмі представлятимуть 30 фахівців з 10 громад. 

Йдеться про Лозно-Олександрівську, Лисичанську, Міловську, Новопсковську, Нижньотеплівську, Рубіжанську, Сватівську, Станично-Луганську, Чмирівську, Щастинську громади.

Вони вивчатимуть всі особливості життєвого циклу проєктів та під час онлайн-візиту до однієї з успішних громад ознайомляться з найкращими практиками з управління проєктами.

За минулу добу піротехніками області вилучено 65 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 15 листопада, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 2 га території в Щастинському та Сєвєродонецькому районах.

Загалом виявлено та вилучено 65 вибухонебезпечних предметів. А саме: 25 артилерійських снарядів, 38 мінометних мін та дві гранати.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

- торкатися предмету і пересувати його;

Співробітники Луганського національного аграрного університету отримали нагороди з нагоди 100-річчя закладу

15-16 листопада 2021 року Луганським національним аграрним університетом з нагоди 100-річчя закладу проводиться Міжнародна науково-практична конференція «Аграрна освіта: минуле, сучасне, майбутнє» у онлайн-форматі.

Захід, у якому беруть участь науковці з різних регіонів України та Європи, присвячено актуальним питанням розвитку аграрної освіти, економічним проблемам модернізації та інвестиційно-інноваційного розвитку підприємництва в області, питанням охорона навколишнього середовища тощо.

На Луганщині розглянуті спільні заходи щодо посилення державного кордону

Сьогодні, 16 листопада, голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай у режимі відеоконференцзв’язку провів  нараду за участю представників правоохоронних органів, міграційної служби, голів райдержадміністрацій, селищних, сільських голів та керівників військово-цивільних адміністрацій на містах.

Очільник Луганщини довів до присутніх ситуацію, пов’язану з нелегальною міграцією.

Луганщину відвідає Предстоятель Православної Церкви України Епіфаній

17 листопада з пастирським візитом у місто Сєвєродонецьк прибуде Предстоятель Православної Церкви України, Блаженнійший Митрополит Київський та всієї України Епіфаній (Думенко).

Цей візит перший в історії Луганської єпархії Православної Церкви України.

Блаженнійший Митрополит Епіфаній відвідає Луганське єпархіальне управління, освятить Хрест та закладе пам’ятну капсулу до фундаменту храму, який буде зведений за адресою: вулиця Гагаріна, 116.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з нагоди Дня працівників радіо, телебачення та зв’язку

Шановні працівники радіо, телебачення та зв`язку!

Прийміть найщиріші вітання з професійним святом!

Комунікаційники – люди дуже різних професій: телеведучі та звукоінженери, диктори та відеооператори, фахівці, що забезпечують роботу телефонного та мобільного зв’язку, пошти та доступ до інтернету.

Саме від вас залежить інформаційна безпека держави та цифрова трансформація суспільства, впровадження сучасних електронних сервісів, донесення телевізійного та радіосигналу на тимчасово непідконтрольні території.