Архів новин

19 ноября 2021

В області проходять перевірки дотримання карантинних вимог

Фахівцями ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області, співробітниками поліції та органів місцевого самоврядування продовжуються моніторингові перевірки об’єктів, щодо дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних вимог в умовах карантину.

Увага! Оголошення!

У Луганській обласній загальнополітичній газеті «ЛУГАНЩИНА.ЮА» (№ 38 від 19.11.2021) опубліковано текст розпорядження голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 16.11.2021 № 736 "Про запровадження карантинного режиму на території Луганської області". 

Із додатками до розпорядження можна ознайомитися за посиланнями:

Пам’ятаючи події восьмирічної давнини, ми повинні зробити все можливе, щоб це не було даремно, – Сергій Гайдай до Дня Гідності та Свободи

Урочистості до Дня Гідності та Свободи розпочалися в Сєвєродонецьку покладанням квітів до пам’ятника генерал-майору Національної гвардії Олександру Радієвському за участі керівництва області та міста.

Історичні події 2013-2014 років згадали сьогодні, 19 листопада, на тематичному заході в Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі.

Звертаючись до присутніх, голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай зауважив, що Революція Гідності відбулася не лише в політичному житті країни, а й в нашій свідомості.

Нагадуємо: в області працюють 11 центрів масової вакцинації

В Луганській області щоденно до 18:00 працюють 11 центрів масової вакцинації.

Запрошуємо всіх бажаючих зробити щеплення проти COVID-19 задля збереження свого здоров’я та рідних і оточуючих. Пам’ятайте: єдиний спосіб подолати пандемію – вакцинація.

Адреси розташування центрів масової вакцинації:

- Сєвєродонецьк: міський Палац культури, пр. Хіміків, 28, тел. 0955875168;

Льодовий палац спорту, вул. Маяковского, 28, тел. 0955875168;

- Лисичанськ: Палац культури ім. В.М. Сосюри, вул. Героїв Сталінграда, 1, 0997340874;

До Дня Гідності та Свободи Укрпошта випустила поштову марку зі славнозвісним тральщиком «Черкаси»

Укрпошта привітала українців з Днем Гідності та Свободи, випустивши в серії «Краса і велич України. Севастополь», поштову марку «Морський тральщик «Черкаси» U311».

На марці представлено корабель Військово-Морських Сил Збройних Сил України «Черкаси», який після трагічних подій в березні 2014 року, коли український екіпаж відмовився здатися окупантам та 20 днів провів в облозі, стали називати символом спротиву російській окупації Криму. Ідея відтворення на поштовій марці тральщика «Черкаси» належить Кримському товариству Асоціації філателістів України.

Увага! Оголошення!

У Луганській обласній загальнополітичній газеті «ЛУГАНЩИНА.ЮА» (№ 38 від 19.11.2021) опубліковано текст розпорядження голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 16.11.2021 № 735 "Про запровадження карантинного режиму у зв’язку з виявленням ясеневої смарагдової вузькотілої златки Agrilus planipennis на території Луганської області". 

Із додатками до розпорядження можна ознайомитися за посиланнями:

Президент ініціював електронне подання компаніями інформації про бенефіціарів

Президент України Володимир Зеленський подав на розгляд Верховної Ради законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо спрощення надання інформації для цілей фінансового моніторингу», який спрощує передачу до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців інформації про кінцевих бенефіціарних власників.

Документ передбачає можливість швидкої та зручної електронної подачі інформації представниками бізнесу та іншими юридичними особами для фінансового моніторингу з метою протидії легалізації (відмиванню) коштів, отриманих злочинним шляхом.

За минулу добу на Луганщині зафіксовано 278 нових випадків COVID-19. Від ускладнень померло ще 13 хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 27, Рубіжне – 34, Сєвєродонецьк – 64, Біловодщина –  12, Білокуракінщина – вісім, Кремінщина – 24, Марківщина – 11, Міловщина – сім, Новоайдарщина – 13, Новопсковщина – шість, Попаснянщина – 16, Сватівщина – 19, Станиця Луганська – сім, Старобільщина – 24, Троїцьк – шість.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 55 249 випадках.

Одужали – 43 215 (за останню добу – 557), лікуються – 10 162 (742 – стаціонарно, 9 420 – амбулаторно).

За минулу добу піротехніками області вилучено 38 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 18 листопада, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 0,6 га території в Сєвєродонецькому районі.

Загалом виявлено та вилучено 38 вибухонебезпечних предметів. А саме, два артилерійських снаряди, 35 мінометних мін та одну гранату.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

- торкатися предмету і пересувати його;

Бізнесом Луганщини сплачено понад 75 мільйонів гривень екологічного податку

За січень-жовтень 2021 року платники податків Луганської області перерахували до зведеного бюджету 75,7 млн гривень екологічного податку.

До спеціального фонду місцевих бюджетів зараховано 29,9 млн гривень, до державного бюджету – 45,8 млн гривень.

За січень-жовтень 2021 року на обліку в територіальних органах податкової служби регіону перебуває понад 1,4 тисячі юридичних та фізичних осіб платників екологічного податку.