Архів новин

22 ноября 2021

Катерина Безгинська закликала головних лікарів активізувати роботу щодо вакцинації населення

Сьогодні відбулось засідання «круглого столу» щодо залучення Товариства Червоного Хреста України до виконання Національної кампанії з вакцинації населення України від СОVID-19.

Участь у заході взяла заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська, директор Департаменту охорони здоров’я Юрій Стогнієв, голова Луганської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Ольга Кудаєва, головні лікарі центрів первинної медико-санітарної допомоги області та виконавці програми.

В області зроблено понад 400 тисяч щеплень проти COVID-19

Вакцинація від COVID-19 в області здійснюється 18 мобільними бригадами, 55 пунктами щеплень та 11 центрами масової вакцинації.

На сьогодні зроблено 404 198 щеплень.

Із них вакциною «Ковішилд» – 13 930, вакциною «Астразенека» – 77 194, вакциною «Коронавак» –113 796, вакциною «Пфайзер» – 158 220, вакциною «Модерна» – 41 058.

Першу дозу вакцин отримала 229 101 особа, дві дози – 175 097 осіб.

Слід зазначити, що вакциною «Пфайзер» вакциновано 991 дитину.

Прийнято рішення комісії з попереднього відбору проєктів, пов’язаних з реінтеграцією тимчасово окупованих територій України та розвитком інфраструктури прилеглих до них територій

Під керівництвом Олексія Смирнова, першого заступника голови Луганської  обласної державної адміністрації, голови комісії, 22 листопада відбулось чергове засідання комісії з попереднього відбору проєктів, пов’язаних з реінтеграцією тимчасово окупованих територій України та розвитком інфраструктури прилеглих до них територій.

В області триває робота щодо запобігання поширенню COVID-19

Фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області 22 листопада здійснено 192 моніторингові перевірки об’єктів щодо дотримання протиепідемічних вимог в умовах карантину.

Зокрема, перевірено 30 закладів громадського харчування, 59 об’єктів торгівлі продовольчими товарами, 73 об’єкти торгівлі непродовольчими товарами, один агропродовольчий ринок, 12 перукарень та три аптеки.

За результатами перевірок виявлено в двох закладах громадського харчування, одному об’єкті торгівлі продовольчими товарами та двох об’єктах торгівлі непродовольчими товарами.

В Україні спостерігається позитивна тенденція до зменшення кількості нових випадків COVID-19 — підсумки селекторної наради

Питання протидії поширенню на території України інфекційної хвороби COVID-19 обговорили під час селекторної наради під головуванням Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

В облдержадміністрації підбили підсумки роботи органів, які надають соціальні послуги населенню області

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська 22 листопада провела нараду з питань соціального захисту, зайнятості та пенсійного забезпечення населення Луганської області.

Під час заходу начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Ольга Шарунова доповіла про результати роботи відомства за 9 місяців поточного року, висвітлила питання нарахування та виплати пенсій 323,5 тис. цивільним пенсіонерам, у тому числі 143,1 тис. внутрішньо переміщеним особам. За цей час проведено п’ять масових  перерахунків пенсій.

Щодо окремих питань застосування постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2021 року № 1147

10 листопада 2021 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2021 року № 1147 «Про затвердження Методики нормативної грошової оцінки земельних ділянок».

Зазначеною постановою затверджено Методику нормативної грошової оцінки земельних ділянок, внесені зміни до Порядку ведення Державного земельного кадастру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2012 року № 1051, а також визнано такими, що втратили чинність низку постанов Кабінету Міністрів України.

Графік роботи пересувних мобільних підрозділів Ощадбанку біля лінії розмежування в Луганській області з 22 по 26 листопада

З метою розширення території банківського обслуговування населення та забезпечення державою своєчасного виконання соціальних виплат та допомог біля лінії розмежування у Донецькій та Луганській областях, АТ «Ощадбанк» здійснюються заходи щодо функціонування пересувних мобільних підрозділів банку на базі автомобіля КРАЗ.

22 листопада (9:00 – 15:00) – с. Нижньотепле;

23 листопада (9:00 – 15:00) – с. Трьохізбенка;

24 листопада (9:00 – 15:00) – смт Світличне;

25 листопада (9:00 – 15:00) – с. Нижньотепле;

26 листопада (9:00 – 15:00) – смт Тошківка-1.

Безкоштовні онлайн-консультації для українських підприємців від провідних міжнародних бізнес-експертів через глобальний маркетплейс OnFrontiers

Міністерство цифрової трансформації України спільно з Державною установою «Офіс з розвитку підприємництва та експорту» за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка Україні» надають малим і середнім підприємствам (МСП) додаткові можливості посилювати свій бізнес та виходити на нові ринки, пропонуючи їм доступ до спеціалізованих консультаційних сесій з міжнародними бізнес-експертами на глобальному маркетплейсі OnFrontiers.

Професійна медична спільнота закликає українців щепитися від COVID-19, щоб вберегти життя та подолати пандемію

Професійні медичні об’єднання України закликають громадян вакцинуватися проти COVID-19, щоб вберегти життя та зупинити пандемію. Таке звернення на своєму сайті опублікувала Українська федерація професійних медичних об'єднань http://ufmo.org.ua/офіційні-заяви

Медики підкреслюють, що усі вакцини, доступні українцям, ефективно захищають від важкого перебігу коронавірусної хвороби та смерті від інфекції, викликаної будь-якими штамами SARS-CoV-2.

Більшість країн Європи відкриті для щеплених від COVID-19 українців

Подорожувати до них можна з сертифікатом вакцинації та/або негативним тестом на коронавірус SARS-CoV-2. Щеплення якими вакцинами визнають різні країни станом на середину листопада, дивіться в представленій інфографіці.

Пам’ятайте, що правила в’їзду до кожної окремої країни постійно змінюються. Перед подорожжю перевіряйте актуальну інформацію для країни прямування та транзитних країн на спеціальному сайті МЗС України tripadvisor.mfa.gov.ua

Пишаюся тим, що наші підприємства конкурують із провідними європейськими виробниками, – Сергій Гайдай на 30-річчі «Мікрохіму»

Очільник Луганщини привітав колектив ТОВ НВФ «МІКРОХІМ» з Рубіжного із 30-річчям від дня заснування.

За минулу добу на Луганщині зафіксовано 37 нових випадків COVID-19

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 20, Кремінщина – 12, Новопсковщина – одне, Попаснянщина – чотири.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 55 583 випадках.

Одужали – 44 329 (за останню добу – 41), лікуються – 9 372 (695 – стаціонарно, 8 677 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 3 401 дитина віком до 17 років. З них одужали – 2 815.

Платники Луганщини перерахували до бюджетів усіх рівнів понад 3,4 мільярда гривень ПДФО

Протягом січня-жовтня 2021 року до бюджетів усіх рівнів від платників Луганщини надійшло 3 млрд 419,2 млн гривень податку на доходи фізичних осіб.

Це на 507,6 млн гривень більше ніж у аналогічному періоді минулого року.

Місцеві бюджети отримали 2 млрд 555,5 млн гривень ПДФО, що перевищує показники січня-жовтня 2020 року на 383,7 млн гривень.

До державного бюджету за 10 місяців поточного року мобілізовано 863,7 млн гривень ПДФО. Цей показник збільшився на 123,9 млн гривень у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року.