Архів новин

26 ноября 2021

Луганська та Донецька області – особливий фокус уваги Президента та Уряду. Кожного тижня ми приймаємо рішення щодо покращення ситуації у регіоні, – Віце-прем`єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук

Пані Віце-прем'єр-міністр, перебуваючи сьогодні на Луганщині, також наголосила, що Уряд та Мінреінтеграції, зокрема, розуміють усі проблеми Сходу України та мають чітку стратегію та програму розвитку Луганської та Донецької областей.

«Ваші проблеми такі задавнені, що зволікати часу вже немає! Тому ми розбили їх на пріоритети: по-перше, це житло для внутрішньо переміщених осіб. Наступний рік, за керівництва Прем`єр-міністра та політичної волі Президента, буде присвячений вирішенню цього питання. Житло буде будуватись. І тут, на Луганщині», – зазначила вона.

Прийняте Урядове рішення про виділення 11 мільйонів гривень додаткових коштів для постраждалих від пожеж, що сталися минулоріч на Луганщині, – Денис Шмигаль

Під час робочої поїздки на Луганщину Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сьогодні, 26 листопада, ознайомився з будівництвом об’єктів обласного фізкультурного центру «Олімп» у Кремінній, відвідав Центр масової вакцинації в Сєвєродонецьку та обговорив відбудову інфраструктури, організацію тестування на КПВВ «Станиця Луганська».

В області проходять перевірки дотримання карантинних вимог

Фахівцями ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області, співробітниками поліції та органів місцевого самоврядування продовжуються моніторингові перевірки об’єктів, щодо дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних вимог в умовах карантину.

Більше 426 тисяч щеплень проти COVID-19 зроблено на Луганщині

Вакцинація від COVID-19 в області здійснюється 18 мобільними бригадами, 55 пунктами щеплень та 11 центрами масової вакцинації.

За минулу добу в області зроблено 5 331 щеплення проти COVID-19. З початку кампанії з вакцинації – 426 884.

Із них вакциною «Ковішилд» – 13 930, вакциною «Астразенека» – 78 153, вакциною «Коронавак» – 122 741, вакциною «Пфайзер» – 169 278, вакциною «Модерна» – 42 782.

Першу дозу вакцин отримала 236 360 осіб, дві дози – 190 524 особи.

Слід зазначити, що вакциною «Пфайзер» вакциновано 1145 дітей.

Всі охочі можуть отримати щеплення проти COVID-19 у центрах масової вакцинації

В області працюють 11 центрів масової вакцинації проти COVID-19. Графік роботи: щоденно до 18:00.

Запрошуємо всіх бажаючих зробити щеплення задля збереження свого здоров’я та рідних і оточуючих. Пам’ятайте: єдиний спосіб подолати пандемію – вакцинація.

Адреси розташування:

- Сєвєродонецьк: міський Палац культури, пр. Хіміків, 28, тел. 0955875168;

Льодовий палац спорту, вул. Маяковського, 28, тел. 0955875168;

- Лисичанськ: Палац культури ім. В.М. Сосюри, вул. Героїв Сталінграда, 1, 0997340874;

Лабораторно зафіксовано 182 нових випадки COVID-19 на Луганщині за минулу добу. Від ускладнень померло ще четверо хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 26, Рубіжне – 33, Сєвєродонецьк – 35, Біловодщина –  п’ять, Білокуракінщина – п’ять, Кремінщина – 14, Марківщина – три, Міловщина – 10, Новоайдарщина – 10, Новопсковщина – п’ять, Попаснянщина – дев’ять, Сватівщина – 10, Станиця Луганська – чотири, Старобільщина – вісім, Троїцьк – п’ять.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 56 592 випадках.

Одужали – 48 598 (за останню добу – 927), лікуються – 6 039 (622 – стаціонарно, 5 417 – амбулаторно).

Сьогодні відбудеться прес-марафон за участю Президента України Володимира Зеленського

Сьогодні, 26 листопада, відбудеться прес-марафон за участю Президента України Володимира Зеленського, присвячений екватору його каденції. 

У зв’язку зі складною епідемічною ситуацією в країні та з урахуванням досвіду попередніх прес-марафонів, до участі в цьогорічному заході запрошені журналісти з 30 провідних всеукраїнських і міжнародних ЗМІ, кожен з яких матиме можливість поставити Главі держави своє запитання та отримати вичерпну відповідь. 

У Сватовому ремонтують будівлю, де діятиме денний центр соціально-психологічної допомоги постраждалим від насильства

Під час відвідування Сватівської міської територіальної громади у рамках щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» заступниця голови Луганської облдержадміністрації Катерина Безгинська відвідала КНП «Сватівська багатопрофільна лікарня».

Наразі у лікарні проводиться капітальний ремонт одного із приміщень для створення денного центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

Піротехніками області вилучено 67 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 25 листопада, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 0,57 га території в Сєвєродонецькому районі.

Загалом виявлено та вилучено 67 вибухонебезпечних предметів. А саме: 43 артилерійських снаряди, 22 мінометні міни, дві гранати.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

- торкатися предмету і пересувати його;

Луганщина перерахувала до бюджету понад 136 млн гривень податку на прибуток

Упродовж січня-жовтня 2021 року платники регіону спрямували до зведеного бюджету України 136,1 млн гривень податку на прибуток.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження податку збільшились на 19,1 млн гривень.

При цьому державний бюджет отримав 117,4 млн гривень, місцеві бюджети – 18,7 млн гривень.

Нагадаємо, що податок на прибуток підприємств відноситься до загальнодержавних податків.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області