Архів новин

29 ноября 2021

В області проходять перевірки дотримання карантинних вимог

Фахівцями ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області, співробітниками поліції та органів місцевого самоврядування продовжуються моніторингові перевірки об’єктів, щодо дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних вимог в умовах карантину.

Оголошення про проведення конкурсу на посаду директора Сєвєродонецького фахового коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва

Луганська обласна державна адміністрація, відповідно до Закону України «Про фахову передвищу освіту», Закону України «Про культуру», враховуючи Положення про конкурсний відбір на посаду керівника закладу фахової передвищої мистецької освіти, що належить до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Луганської області (далі – Положення), затверджене розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 13.08.2021 № 543, зареєстрованим Східним міжрегіональним управлінням  Міністерства юстиції (м.

Більше 434 тисяч щеплень проти COVID-19 зроблено на Луганщині

Вакцинація від COVID-19 в області здійснюється 18 мобільними бригадами, 55 пунктами щеплень та 11 центрами масової вакцинації.

З початку кампанії з вакцинації в області зроблено 434 585 щеплень.

Із них вакциною «Ковішилд» – 13 930, вакциною «Астразенека» – 78 621, вакциною «Коронавак» – 126 081, вакциною «Пфайзер» – 172 158, вакциною «Модерна» – 43 795.

Першу дозу вакцин отримала 238 768 осіб, дві дози – 195 817.

Слід зазначити, що вакциною «Пфайзер» вакциновано 1 228 дітей.

Представникам ЮНІСЕФ запропоновано відкрити офіс в Луганській області

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов провів зустріч з представниками делегації Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

«Ми дуже цінуємо, що ви робите для нашої області. Обсяг допомоги вражає, і люди це відчувають», – сказав Олексій Смирнов.

Опитування: Яку нову інформацію ви хотіли б побачити у «Довіднику безбар’єрності»

«Довідник безбар’єрності» – ініціатива і флагманський проєкт першої леді Олени Зеленської, який вона презентувала у вересні цього року, розширюється.

Наразі створюється новий розділ, який розкаже про культуру взаємодії з різними людьми, також розробники пропонують читачам поділитися, яку ще інформацію вони хотіли б побачити у Довіднику.

Серед запропонованих варіантів – як пояснити дитині, що таке інвалідність? Що таке сенсорне перевантаження та як відрізнити його від інших станів людини. Як говорити з батьками дітей з інвалідністю: що коректно, а що – не припустимо.

Остаточна перемога України можлива лише за умови зростання економічного добробуту громадян, – Ілгварас Клява

Про це Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні наголосив під час зустрічі з головою Луганської обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Сергієм Гайдаєм.

Олена Зеленська на відкритті Тижня інклюзивності та різноманіття на платформі Danone Ukraine: Можливості для кожного – це можливості для всіх

Перша леді України Олена Зеленська відкрила Тиждень інклюзивності та різноманіття на платформі Danone Ukraine. У заході взяли участь представники спільноти «Бізнес без бар’єрів», яку дружина Президента започаткувала рік тому. Нині до неї входить понад 20 провідних міжнародних та українських компаній.

Їхня мета – усунення бар’єрів у бізнесі, створення умов для працевлаштування й комфортної роботи людей з інвалідністю, громадян різного віку та статі.

Студентів і абітурієнтів з Луганської області запрошують взяти участь у соціальній програмі Scholarship

Головний приз – гранти (стипендія) на сплату року навчання в українському вищому навчальному закладі.

Наразі відкрито 5 номінацій:

Лабораторно підтверджено 25 нових випадків COVID-19 на Луганщині за минулу добу. Від ускладнень померло ще семеро хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – п’ять, Кремінщина – одне, Марківщина – одне, Новоайдарщина – одне, Попаснянщина – три, Сватівщина – два, Станиця Луганська – 12.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 56 848 випадках.

Одужали – 49 331 (за останню добу – 104), лікуються – 5 540 (570 – стаціонарно, 4 970 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 3 528 дітей віком до 17 років. З них одужали – 3 105.

Нагадуємо: в області працюють 11 центрів масової вакцинації проти COVID-19

Запрошуємо всіх бажаючих зробити щеплення задля збереження свого здоров’я та рідних і оточуючих. Пам’ятайте: єдиний спосіб подолати пандемію – вакцинація.

Графік роботи: щоденно до 18:00.

Адреси розташування:

- Сєвєродонецьк: міський Палац культури, пр. Хіміків, 28, тел. 0955875168;

Льодовий палац спорту, вул. Маяковського, 28, тел. 0955875168;

- Лисичанськ: Палац культури ім. В.М. Сосюри, вул. Героїв Сталінграда, 1, 0997340874;

- Рубіжне: пл. Володимирська, 2, тел. 0502236763, 0502496169;

Катерина Безгинська взяла участь у всеукраїнській нараді щодо створення спеціалізованих служб підтримки постраждалих від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська у форматі онлайн взяла участь у селекторній нараді Мінсоцполітики. Захід проведено під керівництвом заступниці Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Ольги Ревук.

Під час наради розглянуто питання освоєння субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Луганщина серед лідерів регіонів повного циклу вакцинування від COVID-19 працівників шкіл

Принаймні однією дозою від COVID-19 вакциновано 96,5% працівників закладів загальної середньої освіти, з них повний цикл вакцинації вже пройшли понад 563 тис., або 86,4% від загальної кількості (22 листопада було 84,5%). Про це повідомив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Серед лідерів регіонів повного циклу вакцинування: у Києві за останні кілька днів рівень щеплення працівників шкіл двома дозами вакцини від COVID-19 збільшився на 1,7% (22 листопада було 86%);

Луганська область – 94,3%;

Сумська – 93,9%

Донецька – 93,8%;

Черкаська – 93,7%;