Архів новин

30 ноября 2021

У двох громадах Луганщини, що знаходяться на лінії розмежування, відкрито кабінети допомоги жінками, постраждалим від насильства

У рамках щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» 30 листопада 2021 року відбулося відкриття двох кабінетів анонімної невідкладної медико-психологічної допомоги жінками, постраждалим від домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Кабінети відкриті за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення на базі лікарень у Новоайдарській та Щастинській громадах.

В області проходять перевірки дотримання карантинних вимог

Фахівцями ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області, співробітниками поліції та органів місцевого самоврядування продовжуються моніторингові перевірки об’єктів, щодо дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних вимог в умовах карантину.

Олексій Смирнов відзначив працівників військової прокуратури

З нагоди Дня працівників прокуратури Листами подяки облдержадміністрації нагороджені співробітники Луганської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил.

А саме – заступник керівника Євгеній Шкеть та прокурор Сергій Соляник.

Вручив обласні відзнаки перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов, який висловив вдячність за те, що ці люди знаходяться на варті закону і порядку.  

Понад 75 тисяч гектарів території області займають об’єкти природно-заповідного фонду, – брифінг

Про це йшлося на пресбрифінгу сьогодні, 30 листопада.

Як розповів директор Департаменту комунальної власності, земельних майнових відносин, екології та природних ресурсів облдержадміністрації Сергій Олейніков, природно-заповідний фонд Луганщини представлений заповідними територіями різних категорій.

Це, зокрема, Луганський природний заповідник, 19 заповідних урочищ, 53 пам’ятки природи, 62 заказники тощо.

Також сьогодні в області під охороною держави знаходяться 129 видів флори і 76 видів хребетних тварин.

У Сєвєродонецьку відкрилась фотовиставка присвячена радянсько-фінській війні 1939-1940 років

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай разом з Почесним Консулом Литовської Республіки в Луганській області Робертасом Габуласом взяв участь у відкритті документальної фотовиставки «Зимова війна», яка відбулась у Сєвєродонецькій міській бібліотеці.

Більше 438 тисяч щеплень проти COVID-19 зроблено на Луганщині

Вакцинація від COVID-19 в області здійснюється 18 мобільними бригадами, 55 пунктами щеплень та 11 центрами масової вакцинації.

Із початку кампанії з вакцинації в області зроблено  438 478  щеплень.

Із них вакциною «Ковішилд» – 13 930, вакциною «Астразенека» – 79 164, вакциною «Коронавак» – 127 325, вакциною «Пфайзер» – 173 790 , вакциною «Модерна» – 44 269.

Слід зазначити, що вакциною «Пфайзер» вакциновано 1 283 дитини.

Першу дозу вакцин отримала  239 985 осіб, дві дози – 198 493.

Перша леді Олена Зеленська відвідала форум, присвячений створенню рівних можливостей для всіх

Перша леді Олена Зеленська відвідала в Києві форум громадянського суспільства під гаслом «Незалежна Україна – це країна рівних можливостей!». Понад 500 представників українських та міжнародних громадських організацій, волонтерів, експертів зібралися для обміну досвідом у створенні суспільства рівних можливостей.

На початку заходу прозвучало вітальне слово Президента України Володимира Зеленського до організаторів та учасників Форуму.

Відкриваючи захід, дружина Президента відзначила високу довіру більшої частини українців до громадських організацій.

Нагадуємо: на Луганщині працюють 11 центрів масової вакцинації проти COVID-19

Запрошуємо всіх бажаючих зробити щеплення задля збереження свого здоров’я та рідних і оточуючих. Пам’ятайте: єдиний спосіб подолати пандемію – вакцинація.

Графік роботи: щоденно до 18:00.

Адреси розташування:

- Сєвєродонецьк: міський Палац культури, пр. Хіміків, 28, тел. 0955875168;

Льодовий палац спорту, вул. Маяковського, 28, тел. 0955875168;

- Лисичанськ: Палац культури ім. В.М. Сосюри, вул. Героїв Сталінграда, 1, 0997340874;

- Рубіжне: пл. Володимирська, 2, тел. 0502236763, 0502496169;

В облдержадміністрації обговорили стан проходження опалювального сезону

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов взяв участь у засіданні обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2021-2022 років та сталого проходження опалювального сезону у режимі відеоконференції.

Підсумки тижня безпеки дорожнього руху на Луганщині

У межах проведення Тижня безпеки на автомобільних дорогах загального користування державного значення Луганщини, зокрема, проведено перевірки ділянок доріг в межах навчальних закладів, шкіл, дитячих садків на їх відповідність схемам організації дорожнього руху.

Також перевірено наявність попереджувальних дорожніх знаків та інформаційних панно на ділянках та місцях концентрації ДТП та ділянках з підвищеною аварійністю.

Зокрема, проінспектовано шість ділянок, додатково встановлені попереджувальні знаки ще на одній ділянці.

Для невакцинованих осіб жорсткі правила карантину залишаться і у «жовтій зоні», – Сергій Гайдай

Про це очільник Луганщини наголосив, коментуючи постанову Уряду від 24 листопада 2021 р. № 1240 на брифінгу. Рішення передбачає зміни у карантинних заходів в Україні.

За його словами до кінця грудня 2021 року у країні та області зокрема діятиме карантин. Значні посилення правил торкнеться у першу чергу невакцинованих громадян. Кабмін вимушений піти на вказані заходи для зменшення навантаження на медичну систему та збереження життя громадян, які досі не прийшли до пункту щеплення, щоб захистити власне життя.

Лабораторно підтверджено 224 нових випадки COVID-19 на Луганщині за минулу добу. Від ускладнень померло ще вісім хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 33, Рубіжне – 24, Сєвєродонецьк – 33, Біловодщина – три, Білокуракінщина – вісім, Кремінщина – 13, Марківщина – вісім, Міловщина – 13, Новоайдарщина – чотири, Новопсковщина – 13, Попаснянщина – 20, Сватівщина – 32, Станиця Луганська – три, Старобільщина – 11, Троїцьк – шість.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 57 072 випадках.

Одужали – 49 940 (за останню добу – 609), лікуються – 5 147 (577 – стаціонарно, 4 570 – амбулаторно).

Соціальні послуги на Гіді

Отримання державних послуг має бути простим та зручним — особливо якщо йдеться про соціальні послуги. Тепер не обов'язково ходити в держоргани, щоб дізнатися, як отримати соціальні виплати. Це підкаже Гід із державних послуг. 

Підготували добірку соціальних послуг на Гіді: 

Державна соціальна допомога на догляд

Сергій Гайдай: обстріли бойовиків стають все частішими та загрозливішими – вчора ними випущено 47 артснарядів. Двоє осіб зазнали поранень

Вчора російськими окупаційними військами здійснений щільний обстріл Станично-Луганської громади.

Так, із 15:10 до 16:15 з тимчасово непідконтрольної території з артилерії калібру 122 мм обстрілено район смт Станиця Луганська.

Триває набір на освітню програму Export Academy 2022

Стартував набір на дострокову навчальну програму Export Academy 2022 для українських експортерів з усіх галузей та продовжується набір на програми Service Export Ukraine та Export Evolution IT.

Export Academy 2022 - це навчальна програма для українських МСБ підприємств, які планують виходити на зовнішній ринок або бажають розширити експортну діяльність. За результатами навчання на Програмі учасники створять детальний індивідуальний експортний план з виходу на міжнародні ринки для своєї компанії.

Це можливість для трансформації та розвитку вашого експорту: