Архів новин

02 декабря 2021

Луганщина доєдналася до боротьби з дискримінацією національних меншин

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у міжнародному воркшопі «Культурна політика поваги та видимості ромів на місцевому рівні»

Захід було присвячено  запобіганню упередженого ставлення до представників ромської національної меншини. Воно проявляється в різних формах – від ігнорування їхніх нагальних проблем до вчинення конкретних дискримінаційних дій.

Нагадуємо: в області працюють 11 центрів масової вакцинації проти COVID-19

Запрошуємо всіх бажаючих зробити щеплення задля збереження свого здоров’я та рідних і оточуючих. Пам’ятайте: єдиний спосіб подолати пандемію – вакцинація.

Графік роботи: щоденно до 18:00.

Адреси розташування:

- Сєвєродонецьк: міський Палац культури, пр. Хіміків, 28, тел. 0955875168;

Льодовий палац спорту, вул. Маяковського, 28, тел. 0955875168;

- Лисичанськ: Палац культури ім. В.М. Сосюри, вул. Героїв Сталінграда, 1, 0997340874;

- Рубіжне: пл. Володимирська, 2, тел. 0502236763, 0502496169;

В області проходять перевірки дотримання карантинних вимог

Фахівцями ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області, співробітниками поліції та органів місцевого самоврядування продовжуються моніторингові перевірки об’єктів, щодо дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних вимог в умовах карантину.

Луганське обласне відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю привітали з 30-річчям

Сьогодні в облдержадміністрації відбулася зустріч з нагоди 30-річчя Луганського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю та Міжнародного дня осіб з інвалідністю.

Захід провела заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Вона подякувала директорці Луганського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Наталії Чибрисовій та його колективу і привітала із 30-річчям Фонду.

Більше 447 тисяч щеплень проти COVID-19 зроблено на Луганщині

Вакцинація від COVID-19 в області здійснюється 18 мобільними бригадами, 55 пунктами щеплень та 11 центрами масової вакцинації.

Із початку кампанії з вакцинації в області зроблено 447 240  щеплень.

Із них вакциною «Ковішилд» – 13 930, вакциною «Астразенека» – 79 452, вакциною «Коронавак» – 131 143, вакциною «Пфайзер» – 177 360, вакциною «Модерна» – 45 355.

Слід зазначити, що вакциною «Пфайзер» вакциновано 1 376 дітей.

Першу дозу вакцин отримали 243 090 осіб, дві дози – 204 150 (30,61 % населення області).

Майже 288 тисячам пенсіонерів Луганщини перерахували пенсії

Із 1 грудня 2021 року відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» збільшився розмір мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму.

У результаті проведеного перерахунку зросли: мінімальний розмір пенсії за віком у непрацюючих пенсіонерів (з 1854 гривень до 1934 гривень), максимальний розмір пенсії, складові пенсійних виплат, розмір яких визначається виходячи з прожиткового мінімуму (доплата за понаднормовий стаж, надбавки, пенсія за особливі заслуги, підвищення, державна адресна допомога тощо).

Президент відзначив державною нагородою матір-виховательку дитячого будинку сімейного типу з Лисичанська

Під час учорашнього виступу у Верховній Раді України Президент Володимир Зеленський вручив державну нагороду – орден княгині Ольги ІІІ ступеня – матері-виховательці дитячого будинку сімейного типу з Лисичанська Людмилі Ковриженко.

Людмила Іванівна Ковриженко присвятила своє життя одній справі – піклуванню про дітей, які з різних причин не мають можливості виховуватися рідними батьками.

Лабораторно підтверджено 169 нових випадків COVID-19 на Луганщині за минулу добу. Від ускладнень померло ще 10 хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 22, Рубіжне – 16, Сєвєродонецьк – 38, Біловодщина – вісім, Білокуракинщина – п’ять, Кремінщина – 13, Марківщина – сім, Міловщина – п’ять, Новоайдарщина – три, Новопсковщина – одне, Попаснянщина – 12, Сватівщина – вісім, Станиця Луганська – 13, Старобільщина – 14, Троїцьк – чотири.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 57 470 випадках.

Одужали – 50 596 (за останню добу – 281), лікуються – 4 865 (553 – стаціонарно, 4 312 – амбулаторно).

Такої високої якості та різноманіття реалізованих проєктів ми в своїх громадах не бачили, – журналісти з інших областей на зустрічі з Сергієм Гайдаєм

Перед зустріччю у Сєвєродонецьку делегація медійників з п’яти областей України відвідала декілька громад Луганщини, зокрема, й на лінії розмежування.

«В нас найменший в Україні бюджет, тож значну підтримку отримуємо від держави та міжнародних організацій – майже всіх, представлених у країні», – пояснив голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай.

Презентовано курс «Агросфера» для учнів 10-11 класів закладів загальної середньої освіти

Заступниця голови обласної державної адміністрації Катерина Безгинська взяла участь у Всеукраїнського вебінару «Перспективи впровадження курсу «Агросфера» у закладах освіти».

До роботи вебінару також долучилися представники Комітету з питань освіти, науки та інновацій Верховної Ради України, Міністерства освіти і науки України, Агентства США з міжнародного розвитку, підприємці-аграрії.

Із вітальними словами до учасників заходу звернувся Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.

З 1 грудня побутові споживачі ПОН можуть стати клієнтами ГК «Нафтогаз України» автоматично

Таке рішення для побутових клієнтів, які не обрали ринкового постачальника й отримують газ від постачальника «останньої надії», стало можливим завдяки ухваленню та підписанню Закону України № 2553.

Нагадаємо, 29 листопада 2021 року Президент України підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження на ринку природного газу обліку та розрахунків за обсягом газу в одиницях енергії».