Архів новин

03 декабря 2021

Україна впевнено рухається до створення комфортних умов життя для людей з інвалідністю – Президент

Україна разом з усім світом сьогодні відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю. Створення безбар’єрного простору та зручного й доступного середовища для всіх громадян є пріоритетом Президента Володимира Зеленського у формуванні державної політики, спрямованої на гармонійну інтеграцію людей з інвалідністю в суспільне життя. Тема інклюзивності, доступності, толерантності та широких можливостей для самореалізації людей з інвалідністю постійно перебуває у фокусі уваги першої леді Олени Зеленської.

Обласна влада та виші області об’єдналися заради лікування та реабілітації осіб з інвалідністю

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай разом з представниками Луганського національного університету імені Тараса Шевченка та Луганського державного медичного університету підписали Меморандум про співпрацю.

Талановиті представники Луганщини долучилась до фестивалю творчості осіб з обмеженими фізичними можливостями

З нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю у Києві в Національному центрі «Український дім» відбувся Всеукраїнський фестиваль творчості осіб з обмеженими фізичними можливостями «Барви життя».

Найталановитіші представники кожної з областей України з’їхалися, аби продемонструвати свої таланти й вкотре підкреслити, що люди з інвалідністю легко можуть конкурувати та мають величезний потенціал в мистецтві.

У трьох громадах Луганщини створюють спеціалізовані служби підтримки постраждалих від насильства

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела нараду в режимі відеоконференції щодо використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб підтримки постраждалих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

Участь у заході взяли представники керівництва Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації, Міловської селищної ради та Сватівської міської ради, які отримали кошти вказаної субвенції.

Ця субвенція у поточному році виділена областям вперше складає 274 млн гривень.

Більше 451 тисячі щеплень проти COVID-19 зроблено на Луганщині

Вакцинація від COVID-19 в області здійснюється 18 мобільними бригадами, 55 пунктами щеплень та 11 центрами масової вакцинації.

Із початку кампанії з вакцинації в області зроблено 451 766 щеплень.

Із них вакциною «Ковішилд» – 13 930, вакциною «Астразенека» – 79 452, вакциною «Коронавак» – 132 897, вакциною «Пфайзер» – 179 484, вакциною «Модерна» – 46 003.

Слід зазначити, що вакциною «Пфайзер» вакциновано 1 395 дітей.

Першу дозу вакцин отримали 244 450 осіб, дві дози – 207 316 (31,09 % % населення області).

Діалог з громадськістю Луганщини максимально пришвидшиться, – Сергій Гайдай

Сьогодні в облдержадміністрації відбулося підписання Меморандуму про співробітництво між Луганською облдержадміністрацією та громадською організацією «Електронна громадянська асамблея Луганщини».

Документ передбачає співробітництво сторін в проведенні електронних консультацій з населенням області з питань життєдіяльності регіону.

Нагадуємо: в області працюють 11 центрів масової вакцинації проти COVID-19

Запрошуємо всіх бажаючих зробити щеплення задля збереження свого здоров’я та рідних і оточуючих. Пам’ятайте: єдиний спосіб подолати пандемію – вакцинація.

Графік роботи: щоденно до 18:00.

Адреси розташування:

- Сєвєродонецьк: міський Палац культури, пр. Хіміків, 28, тел. 0955875168;

Льодовий палац спорту, вул. Маяковського, 28, тел. 0955875168;

- Лисичанськ: Палац культури ім. В.М. Сосюри, вул. Героїв Сталінграда, 1, 0997340874;

- Рубіжне: пл. Володимирська, 2, тел. 0502236763, 0502496169;

«єПідтримка»: Програма Президента України з надання допомоги повнолітнім громадянам, які щеплені двома дозами вакцини проти COVID-19, запрацює з 19 грудня

Президентом України оголошено Програму підтримки легального бізнесу, який постраждав від запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів під час пандемії COVID-19, шляхом стимулювання попиту серед громадян.

Луганщина готова боротися з негодою на дорогах

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів онлайн-нараду щодо підготовки до зимового утримання автомобільних доріг загального користування.

Директор Департаменту розвитку, утримання мережі автомобільних доріг області, промисловості та транспорту ОДА Андрій Чумак доповів присутнім про роботу на дорогах місцевого значення.

В області проходять перевірки дотримання карантинних вимог

Фахівцями ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області, співробітниками поліції та органів місцевого самоврядування продовжуються моніторингові перевірки об’єктів, щодо дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних вимог в умовах карантину.

Луганщина приєдналася до онлайн марафону щодо підтримки людей з інвалідністю

Сьогодні заступниця голова облдержадміністрації Катерина Безгинська долучилась до Всеукраїнського онлайн марафону «Комунікація – партнерство – відкритість». Захід присвячений Міжнародному дню людей з інвалідністю.

Відкрила марафон Урядова уповноважена з прав осіб з інвалідністю Тетяна Баранцова.

«Велике будівництво»: цьогоріч в області відремонтовано понад 225 км автошляхів

У 2021 році на Луганщині відремонтовано більше 225 кілометрів доріг, зокрема:

- маршрут «Старобільськ – Мілове» (дорога Н-26 – більше 100 км);
- маршрут «Сєвєродонецьк – Золоте» – дві ділянки автомобільних доріг Р-66 та Т-13-16 загальною протяжністю 44 км;
- маршрут «Сватове – Старобільськ» – 14 км;
- дорога Н-21 між Старобільськом та Новоайдаром – 40 км;    
- дорога Т-13-02 (маршрут «Лисичанськ – Бахмут») на ділянці км 141+100 – км 155+100 – 14 км;
- дорога Р-22 КПП «Красна Талівка» – Луганськ на ділянці км 17+500 – км 26+630 – 9,1 км.

Лабораторно підтверджено 154 нових випадки COVID-19 на Луганщині за минулу добу. Від ускладнень померло ще 10 хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 23, Рубіжне – 17, Сєвєродонецьк – 33, Біловодщина – три, Білокуракинщина – три, Кремінщина – 13, Марківщина – три, Новоайдарщина – 13, Новопсковщина – 15, Попаснянщина – п’ять, Сватівщина – вісім, Станиця Луганська – два, Старобільщина – 10, Троїцьк – шість.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 57 624 випадках.

Одужали – 50 859 (за останню добу – 263), лікуються – 4 746 (542 – стаціонарно, 4 204 – амбулаторно).

Піротехніки області вилучили 139 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 2 грудня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 1,02 га території в Сєвєродонецькому та Щастинському районах.

Загалом виявлено та вилучено 139 вибухонебезпечних предметів. А саме, 67 артилерійських снарядів, 61 мінометну міну, 11 гранат.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

- торкатися предмету і пересувати його;

Місцеві бюджети Луганщини отримали майже 16 мільйонів гривень від ліцензування алкоголю, тютюну та пального

За січень-листопад 2021 року казна Луганської області поповнилася на 15,7 млн гривень від плати за ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним.

Станом на 1 грудня 2021 року на Луганщині здійснюють діяльність 1316 суб’єктів господарювання, які мають ліцензії на право оптової, роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним.