Архів новин

06 декабря 2021

Героїчний акорд:100-років Другому Зимовому походу і завершення збройної боротьби Армії УНР за українську державність

Цього року виповнюється 100 років Другого Зимового походу Армії Української Народної Республіки – останньої спроби збройним шляхом повернути втрачену державність. Водночас Україна вшановуватиме вояків Армії УНР, розстріляних біля містечка Базар. 

Українська повстанча армія – так називалася Волинська група військ (загалом у рейд вирушило три групи: Волинська, Подільська, Бессарабська) під командуванням генерал-хорунжого Юрка Тютюнника.

У Сєвєродонецьку відкрито регіональну кімнату індивідуальної соціально-психологічної роботи із постраждалими від насильства

Сьогодні у приміщенні Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації відкрито регіональну кімнату індивідуальної соціально-психологічної роботи із постраждалими від домашнього насильства, насильства за ознакою статі, торгівлі людьми, воєнних дій, збройного конфлікту, природних і техногенних катастроф.

Кімнату створено за підтримки Федерального уряду Німеччини у рамках щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

До кінця року буде визначена кошторисна вартість варіантів будівництва нової залізничної гілки на Луганщині

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов провів засідання робочої групи з питань будівництва залізничної лінії, яка з’єднає ділянку Лантратівка – Кіндрашівська-Нова зі всеукраїнською мережею.

На засіданні розглянуті попередні плани трасування та встановлено, що напрямки Сватове – Білокуракине, Рубіжне – Новоайдар мають найбільш несприятливий профіль місцевості, складний рельєф та значні перепади висот, що потребуватиме облаштування більшої кількості штучних споруд і призведе до збільшення вартості будівельних робіт.

В області проходять перевірки дотримання карантинних вимог

Фахівцями ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області, співробітниками поліції та органів місцевого самоврядування продовжуються моніторингові перевірки об’єктів, щодо дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних вимог в умовах карантину.

Із 7 грудня на Луганщині скасовуються обмеження «червоного» рівня епіднебезпеки

У Києві та восьми областях України, де спостерігається стабілізація ситуації з поширенням захворюваності на COVID-19, з 7 грудня скасовуються обмеження «червоного» рівня епідемічної небезпеки.

Йдеться про Донецьку, Дніпропетровську, Івано-Франківську, Луганську, Львівську, Одеську, Рівненську та Херсонську області.

300 вчителів Луганщини вже отримали ноутбуки за державною програмою, – Сергій Гайдай

У межах реалізації проєкту Міністерства освіти і науки та Міністерства цифрової трансформації «Ноутбук кожному вчителю» розпочались перші поставки комп’ютерної техніки у школи Луганської області.

За словами голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая, 300 з 747 вчителів області вже отримали ноутбуки. Наступного тижня очікується поставка ще 447 одиниць техніки.

Луганщина шанує своїх захисників

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов взяв участь в урочистостях з нагоди 30-ї річниці Збройних Сил України.

Для вбирання снігу на дорогах державного значення задіяно 124 одиниці техніки

Вихідними в області випав перший сніг. На дорогах одразу почала працювати потужна техніка. Дороги були очищені та посипані протиожеледною сумішшю.

Починаючи з 30 листопада, для оперативного реагування та забезпечення належного проїзду дорогами державного значення впроваджено цілодобове чергування – задіяні 24 одиниці техніки та 36 працівників.

Сліз зазначити, що станом на 1 грудня заготовка протиожеледних матеріалів становить 16 680 тонн, що складає 75 % від планованого обсягу, заготовка триває.

Послуги для людей з інвалідністю на Гіді

Щороку 3 грудня світ відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю. Ця дата привертає увагу до важливості безбар’єрності.  Усе про державні послуги для людей з інвалідністю, допомогу від держави та шляхи отримання знає Гід з державних послуг. 

Підготували добірку послуг для людей з інвалідністю.  

Людям з інвалідністю:

Посвідчення 

Більше 458 тисяч щеплень проти COVID-19 зроблено на Луганщині

Вакцинація від COVID-19 в області здійснюється 19 мобільними бригадами, 55 пунктами щеплень та 11 центрами масової вакцинації.

Із початку кампанії з вакцинації в області зроблено 458 256 щеплень.

Із них вакциною «Ковішилд» – 13 930, вакциною «Астразенека» – 79 452, вакциною «Коронавак» – 135 519, вакциною «Пфайзер» – 182 196, вакциною «Модерна» – 47 159.

Слід зазначити, що вакциною «Пфайзер» вакциновано 1482 дітей.

Першу дозу вакцин отримали 247 036 осіб (37,05 % населення області), дві дози – 211 220 (31,68 %).

Наталія Олійник з Попасної – бронзовий призер Чемпіонату Світу з пауерліфтингу серед паралімпійців

Вихованка Андрія Івженка на Чемпіонаті Світу з пауерліфтингу серед паралімпійців, який відбувався у місті Тбілісі (Грузія), виборола бронзову нагороду з результатом 132 кг.

Нагадуємо: в області працюють 11 центрів масової вакцинації проти COVID-19

Запрошуємо всіх бажаючих зробити щеплення задля збереження свого здоров’я та рідних і оточуючих. Пам’ятайте: єдиний спосіб подолати пандемію – вакцинація.

Графік роботи: щоденно до 18:00.

Адреси розташування:

- Сєвєродонецьк: міський Палац культури, пр. Хіміків, 28, тел. 0955875168;

Льодовий палац спорту, вул. Маяковського, 28, тел. 0955875168;

- Лисичанськ: Палац культури ім. В.М. Сосюри, вул. Героїв Сталінграда, 1, 0997340874;

- Рубіжне: пл. Володимирська, 2, тел. 0502236763, 0502496169;

Лабораторно підтверджено дев’ять нових випадків COVID-19 в області за минулу добу. Від ускладнень померло ще семеро хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – сім, Рубіжне – одне, Новоайдарщина – одне.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 57 844 випадках.

Одужали – 51 169 (за останню добу – 2), лікуються – 4 635 (496 – стаціонарно, 4 139 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіла 3 621 дитина віком до 17 років. З них одужали – 3 250.

Важливо: з 6 грудня почали діяти нові карантинні правила

Правила роботи у «жовтому» та «червоному» рівнях епіднебезпеки.

У межах «жовтого» рівня заборонено:

Жительку області відзначено державною нагородою

Про це йдеться в Указі Президента України Володимира Зеленського № 619/2021 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Міжнародного дня волонтера».

Так, за вагомий особистий внесок у розвиток волонтерського руху, активну благодійну і гуманістичну діяльність медаллю «За працю і звитягу» нагороджено волонтера Луганської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Тетяну Гоцман.

Вітаємо!

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з нагоди 30-ї річниці Збройних Сил України

Шановні військовослужбовці та ветерани Збройних Сил України!

Він щирого серця вітаю вас зі святом сильних та відчайдушних – 30-ю річницею Збройних Сил України.

Вже сьомий рік поспіль цей день набув загальнодержавного масштабу, адже український солдат – це не тільки та людина, яка вдягнула камуфльований однострій, а і несе важке та почесне звання захисника України.

Кожен день, поки ми вчимося, працюємо, кохаємо – ви бороните наш спокій під липневим сонцем та у грудневі морози. Завдяки вам ми маємо змогу будувати мирне, квітуче життя на нашій благословенній землі!