Архів новин

10 декабря 2021

Сергій Гайдай домігся виділення з держбюджету 10,3 млн грн грошової допомоги для постраждалих від пожеж 2020 року

Про це стало відомо під час наради, яку провів виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації Олексій Смирнов із жителями області, чиє житло було зруйновано або пошкоджено внаслідок пожеж минулого року.

Цьогоріч, завдяки безпосереднім зусиллям очільника Луганщини Сергія Гайдая, Уряд погодив виділити ще понад 10,3 млн грн для матеріальної грошової допомоги. Таким чином ще 38 осіб, чиє житло постраждало внаслідок пожеж, мають додаткову можливість отримати гроші, за умови наявності усіх необхідних документів, і які звернулися з відповідними заявами.

Ірина Верещук з робочою поїздкою відвідає Луганщину

Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук 13 та 14 грудня перебуватиме в Луганській області.

Під час робочої поїздки заплановано зустріч з внутрішньо переміщеними особами та вручення їм ключів від квартир в будинку для тимчасового проживання у смт Новоайдар.

Також Віце-прем’єр-міністр відвідає соціально-бізнесовий комплекс, збудований у рамках програми «Нове село» у селі Шульгінка та Сєвєродонецький міський Центр дитячої та юнацької творчості.

Катерина Безгинська взяла участь у Форумі ветеранів «Потенціал помножений на довіру»

Заступниця голови Луганської облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у Форумі ветеранів «Потенціал помножений на довіру», присвяченому розробці та вдосконаленню державних політик у сфері соціалізації учасників АТО/ООС.

Відкрила захід міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна.

«Ми будемо говорити про практичні речі: житло для АТО/ВПО, створення системи соціально – психологічної адаптації та професійно-технічної переорієнтації ветеранів», – зазначила вона.

Чому важливо вакцинувати дітей від туберкульозу?

Україна входить до десяти країн світу з найбільшою кількістю випадків захворювань на туберкульоз серед населення. Кожен п’ятий хворий на туберкульоз не знає про свою хворобу і не звертається по медичну допомогу.

За даними Центру медичної статистики МОЗ України, упродовж 2020 року кількість людей, у яких вперше виявили туберкульоз (у тому числі з рецидивами), становила 17,5 тис. або 42,2 особи на 100 тис. населення. За жовтень 2021 року діагноз туберкульоз встановили 1 554 людям.

Більше 472 тисяч щеплень проти COVID-19 зроблено на Луганщині

Вакцинація від COVID-19 в області здійснюється 19 мобільними бригадами, 55 пунктами щеплень та 11 центрами масової вакцинації.

Із початку кампанії з вакцинації в області зроблено 472 140 щеплень.

Із них вакциною «Ковішилд» – 13 930, вакциною «Астразенека» – 79 452, вакциною «Коронавак» – 140 818, вакциною «Пфайзер» – 189 192, вакциною «Модерна» – 48 748.

Слід зазначити, що вакциною «Пфайзер» вакциновано 1 639 дитини.

Першу дозу вакцин отримали 252 760 осіб (37,91 % населення області), дві дози – 219 380 (32,9 %).

Лабораторно підтверджено 121 новий випадок COVID-19 в області за минулу добу. Від ускладнень померло ще восьмеро хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 11, Рубіжне – 15, Сєвєродонецьк – 19, Білокуракинщина – чотири, Кремінщина – сім, Марківщина – чотири, Міловщина – три, Новоайдарщина – п’ять, Новопсковщина – п’ять, Попаснянщина – п’ять, Сватівщина – вісім, Станиця Луганська – 18, Старобільщина – 14, Троїцьке – три.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 58 445 випадках.

Одужали – 52 463 (за останню добу – 410), лікуються – 3 904 (475 – стаціонарно, 3 429 – амбулаторно).

Нагадуємо: в області працюють 11 центрів масової вакцинації проти COVID-19

Запрошуємо всіх бажаючих зробити щеплення задля збереження свого здоров’я та рідних і оточуючих. Пам’ятайте: єдиний спосіб подолати пандемію – вакцинація.

Графік роботи: щоденно до 18:00.

Адреси розташування:

- Сєвєродонецьк: міський Палац культури, пр. Хіміків, 28, тел. 0955875168;

Льодовий палац спорту, вул. Маяковського, 28, тел. 0955875168;

- Лисичанськ: Палац культури ім. В.М. Сосюри, вул. Героїв Сталінграда, 1, 0997340874;

- Рубіжне: пл. Володимирська, 2, тел. 0502236763, 0502496169;

Як вакцинованим від COVID-19 отримати 1000 гривень підтримки в «Дії»

Щоб повністю вакцинованим українцям встигнути отримати виплату у розмірі 1000 гривень в І етапі, необхідно подати заяву з 19 до 29 грудня в застосунку «Дія».

Детальна інформація – за посиланням: https://e-aid.diia.gov.ua/

Президент України провів телефонну розмову з Президентом США

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом.

Ключовим питанням переговорів стала безпекова ситуація навколо України та перспективи активізації мирного врегулювання.

Відбувся обмін оцінками щодо перебігу та результатів перемовин лідерів Сполучених Штатів і Росії.

Глава Української держави подякував Джозефу Байдену за послідовну, тверду й рішучу підтримку суверенітету й територіальної цілісності нашої держави та підтвердив непохитну налаштованість на пошук шляхів до миру на Донбасі.

Велике будівництво: в Україні працює 131 новий комп’ютерний томограф (Адреси лікарень)

У Луганській області нові КТ працюють в п’яти лікарнях: Біловодській, Сватівській та Лисичанській багатопрофільних, Старобільському РТМО, Рубіжанській центральній.

В області проходять перевірки дотримання карантинних вимог

Фахівцями ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області, співробітниками поліції та органів місцевого самоврядування продовжуються моніторингові перевірки об’єктів, щодо дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних вимог в умовах карантину.

Уряд вдосконалив механізм надання компенсацій за житло, зруйноване внаслідок агресії РФ

Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 9 грудня 2021 року ухвалив постанову «Про внесення змін до Порядку надання та визначення розміру грошової допомоги постраждалим від надзвичайних ситуацій та розміру грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської федерації».

Відповідні зміни дозволять поліпшити механізм виплати компенсацій громадянам.

Ухвалена постанова сприятиме забезпеченню прав постраждалих, зокрема в частині: