Архів новин

14 декабря 2021

У Сватівській обласній лікарні з надання психіатричної допомоги з’явився сучасний мобільний підйомник

За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая його радник Микола Надулічний завітав до Сватового. Там він вручив колективу Сватівської обласної лікарні з надання психіатричної допомоги  підйомник пересувний з електричним приводом, який було придбано за ініціативи очільника Луганщини. Він призначений для підйому та переміщення людини з крісла колісного на ліжко, у ванну кімнату, туалет або навпаки.

В області проходять перевірки дотримання карантинних вимог

Фахівцями ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області, співробітниками поліції та органів місцевого самоврядування продовжуються моніторингові перевірки об’єктів, щодо дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних вимог в умовах карантину.

Катерина Безгинська взяла участь у форумі «Освіта для молоді з тимчасово окупованих територій: результати 2021 – обрії 2022»

Протягом 14-16 грудня у рамках реалізації проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» громадська організація «Фонд «Відкрита політика» спільно з Міністерством освіти і науки України проводить форум «Освіта для молоді з тимчасово окупованих територій: результати 2021 – обрії 2022».

Захід має на меті об’єднати зусилля органів влади, освітян та громадськості для аналізу проблемних питань вступної кампанії та пошуку шляхів їх вирішення під час підготовки до вступної кампанії 2022 року.

Більше 479 тисяч щеплень проти COVID-19 зроблено на Луганщині

Вакцинація від COVID-19 в області здійснюється 19 мобільними бригадами, 55 пунктами щеплень та 11 центрами масової вакцинації.

Із початку кампанії з вакцинації в області зроблено 479 004 щеплення.

Із них вакциною «Ковішилд» – 13 930, акциною «Астразенека» – 80 284, вакциною «Коронавак» – 143 095, вакциною «Пфайзер» – 192 947, вакциною «Модерна» – 48 748.

Слід зазначити, що вакциною «Пфайзер» вакциновано 1 775 дітей.

Першу дозу вакцин отримали 254 998 осіб (38,24 % населення області), дві дози – 224 006 (33,6 %).

Завдяки новій телевежі поблизу Попасної на окупованих територіях та в «сірій зоні» дивляться українські канали

Радіотелевізійну передаючу підстанцію у смт Комишуваха Сєверодонецького району збудували протягом 2020-2021 років.

Сьогодні, 14 грудня, об’єкт відвідала Віце-прем'єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук у рамках дводенної робочої поїздки Луганщиною.

«Телевежа в Комішувасі – це не просто технічне устаткування, це інструмент забезпечення нашого інформаційного суверенітету. Тимчасово окуповані території – це наша земля і там має бути наш теле- та радіосигнал», – зазначила Ірина Верещук.

Навесні розпочнеться реконструкція водоканалу, який постачає питну воду на тимчасово непідконтрольну територію Луганщини

У Білогорівці, де розташована частина потужностей КП «Попаснянський районний водоканал», Віце-прем’єр-міністру України – Міністру з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірині Верещук доповіли про етапи реконструкції об’єкту.

Масштабна модернізація Попаснянського водоканалу орієнтовно розпочнеться вже в березні наступного року.

Віце-прем’єр-міністра України запевнили, що це дозволить не тільки підвищити якість водопостачання населення, а й через 5-7 років після завершення реконструкції зробить підприємство рентабельним.

У Сєвєродонецьку відкрили пам’ятник «Героям Чорнобиля»

Мітинг-реквієм з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС та відкриття пам’ятнику «Героям Чорнобиля» відбулися сьогодні в Сєвєродонецьку. Участь у заході взяли перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов, заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська, керівник Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк.

На КПВВ у Станиці Луганській встановлять сучасний комплекс для обслуговування громадян

Перебуваючи на Луганщині, Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук ознайомилася з перебігом реконструкції об’єктів на КПВВ у Станиці Луганській.

Цей контрольний пункт – єдиний в області, де російські окупанти не блокують пропуск людей з тимчасово окупованої території і в зворотному напрямку. Щоденно КПВВ користуються від 1,5 до 3,5 тисяч жителів Луганщини.

Нагадуємо: в області працюють 11 центрів масової вакцинації проти COVID-19

Запрошуємо всіх бажаючих зробити щеплення задля збереження свого здоров’я та рідних і оточуючих. Пам’ятайте: єдиний спосіб подолати пандемію – вакцинація.

Графік роботи: щоденно до 18:00.

Адреси розташування:

- Сєвєродонецьк: міський Палац культури, пр. Хіміків, 28, тел. 0955875168;

Льодовий палац спорту, вул. Маяковського, 28, тел. 0955875168;

- Лисичанськ: Палац культури ім. В.М. Сосюри, вул. Героїв Сталінграда, 1, 0997340874;

- Рубіжне: пл. Володимирська, 2, тел. 0502236763, 0502496169;

Лабораторно підтверджено 144 нових випадки COVID-19 в області за минулу добу. Від ускладнень померло ще 10 хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 17, Рубіжне – 12, Сєвєродонецьк – 41, Біловодщина – три, Білокуракинщина – чотири, Кремінщина – 11, Марківщина – сім, Міловщина – одне, Новопсковщина – дев’ять, Попаснянщина – 10, Сватівщина – 19, Станиця Луганська – п’ять, Троїцьке – п’ять.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 58 723 випадках.

Одужали – 52 939 (за останню добу – 251), лікуються – 3 687 (440 – стаціонарно, 3 247 – амбулаторно).

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 111 вибухонебезпечних предмети

Протягом минулої доби, 13 грудня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 2,52 га місцевості у Сєвєродонецькому та Старобільському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено 111 вибухонебезпечних предметів, а саме: 44 артилерійських снаряди, 52 мінометних міни, чотири гранати, сім підривників, чотири одиниці інших вибухонебозпечних предметів та 62 набої.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Що таке дифтерія? Чому дорослим важливо вакцинуватися кожні 10 років

Дифтерія — це гостре інфекційне захворювання, що передається переважно повітряно-крапельним шляхом. Проте можлива і передача через предмети побуту (посуд, іграшки). Коли дифтерійна бактерія потрапляє в дихальну систему людини, вона виробляє токсин, який блокує синтез білка в клітинах, у результаті виникають тяжкі функціональні та структурні зміни, інколи несумісні з життям.