Архів новин

21 декабря 2021

Націю треба мотивувати до спорту! - Сергій Гайдай під час презентації спортивного майданчику в рамках програми Президента «Здорова Україна»

Очільник Луганщини Сергій Гайдай особисто долучився до відкритого тренування під час презентації одного з 73 спортивних майданчиків, вже побудованих в рамках програми Президента Володимира Зеленського «Здорова Україна».

До кінця року такі мультифункціональні майданчики з’являться у кожній громаді Луганщини, за підсумками 2022-го їх буде 215.

Сьогодні ж презентували спортивні об’єкти, побудовані у Новоайдарській громаді. Крім спортмайданчику учасники заходу оцінили, як виглядають тепер локації «Активних парків», також оновлених за дорученням Президента України.

В області проходять перевірки дотримання карантинних вимог

Фахівцями ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області, співробітниками поліції та органів місцевого самоврядування продовжуються моніторингові перевірки об’єктів, щодо дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних вимог в умовах карантину.

На Луганщині впровадять регіональні програми підтримки переселенців та розвитку державної мови

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Олексій Смирнов провів засідання робочої групи з питань доцільності розроблення регіональних цільових програм та фінансування діючих за рахунок коштів обласного бюджету.

Учасники розглянули питання необхідності продовження дії двох регіональних програм з пільгового житлового кредитування, а також розробки нової програми з розвитку української мови.

За підсумками прийнято рішення розробити Комплексну програму розвитку та функціонування української мови як державної у Луганській області на 2022-2025 роки.

Майже дві тисячі щеплень від COVID-19 зроблено дітям на Луганщині

Вакцинація від COVID-19 в області здійснюється 19 мобільними бригадами, 55 пунктами щеплень та 11 центрами масової вакцинації.

Із початку кампанії з вакцинації в області зроблено 492 907 щеплень.

З них вакциною «Ковішилд» – 13 930, вакциною «Астразенека» – 81 285, вакциною «Коронавак» – 147 933, вакциною «Пфайзер» – 198 969, вакциною «Модерна» – 50 790.

Слід зазначити, що вакциною «Пфайзер» дітям зроблено 1 976 щеплень.

Першу дозу вакцин отримали 258 409 осіб (38,75 % населення області), дві дози – 234 498 (35,17 %).

На Луганщині відбулося засідання колегії за результатами роботи органів Пенсійного фонду області за 11 місяців

Сьогодні, 21 грудня, в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Луганській області відбулося урочисте засідання колегії з нагоди відзначення 31-ї річниці заснування Пенсійного фонду України та за результатами роботи органів Фонду області за 11 місяців 2021 року.

В роботі колегії взяла участь заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська. Вона привітала присутніх та вручила п’ятьом кращим працівникам грамоти і подяки. Ще 10 фахівців Фонду отримали відзнаки Головного управління Фонду області.

За останні два місяці загальна сума заборгованості із зарплати в області зменшена на 61 мільйон гривень

Сьогодні відбулося засідання Міжвідомчої робочої групи з питань заборгованості із заробітної плати.

Захід проведено під головуванням Першого віце-прем'єр-міністра України – Міністра економіки України Юлії Свириденко.

Також у засіданні взяв участь заступник Міністра економіки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ігор Дядюра. Від Луганської облдержадміністрації – перший заступник голови Олексій Смирнов.

У Сєвєродонецьку відкрили вірменський кам’яний хрест – пам'ятний хачкар

Аби увічнити пам’ять вірмен та українців, які загинули під час трагічних подій, що пережили обидва народи у минулому столітті, сьогодні, 21 грудня, у Сєвєродонецьку відбулося урочисте відкриття пам'ятного вірменського хачкара. Участь у заході взяв голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Мінреінтеграції втручатиметься у проблемні випадки на об’єктах критичної інфраструктури області, – Сергій Гайдай

На цьому голова обласної державної адміністрації наголосив під час апаратної наради, яка відбулася сьогодні, 21 грудня.

Про стан та перспективи роботи паливно-енергетичного комплексу Луганщини під час заходу доповів директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай.

"Ощадбанк" востаннє дозволив до 1 квітня 2022 року використання платіжних карток ВПО, термін дії яких закінчується під час карантину

Повідомляємо, що згідно з заявою АТ “Державний ощадний банк України”, надається остання можливість (до 1 квітня 2022 року) використання платіжних карток внутрішньо переміщених осіб, термін дії яких закінчився під час карантину (до 31.03.2021 року).

Картки "Ощадбанку" для внутрішньо переміщених осіб, що обслуговуються за тарифним пакетом "Мій рахунок", термін дії яких вже завершився або завершується до кінця березня наступного року, не блокуватимуться до 1 квітня 2022 року.

Держава незабаром розпочне виплату 1 тисячі гривень громадянам, які повністю вакциновані проти COVID-19 – Ростислав Шурма

Відбувся офіційний запуск програми «єПідтримка», що передбачає виплату 1 тис. грн українцям, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19, і незабаром кошти почнуть надходити на картки громадян, заявив заступник керівника Офісу Президента України Ростислав Шурма.

Нагадуємо: в області працюють 11 центрів масової вакцинації проти COVID-19

Запрошуємо всіх бажаючих зробити щеплення задля збереження свого здоров’я та рідних і оточуючих. Пам’ятайте: єдиний спосіб подолати пандемію – вакцинація.

Графік роботи: щоденно до 18:00.

Адреси розташування:

- Сєвєродонецьк: міський Палац культури, пр. Хіміків, 28, тел. 0955875168;

Льодовий палац спорту, вул. Маяковського, 28, тел. 0955875168;

- Лисичанськ: Палац культури ім. В.М. Сосюри, вул. Героїв Сталінграда, 1, 0997340874;

- Рубіжне: пл. Володимирська, 2, тел. 0502236763, 0502496169;

Лабораторно підтверджено 108 нових випадків COVID-19 в області за минулу добу. Від ускладнень померло ще восьмеро хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – дев’ять, Рубіжне – 10, Сєвєродонецьк – 16, Біловодщина – вісім, Білокуракинщина – чотири, Кремінщина – дев’ять, Марківщина – 10, Новоайдарщина – п’ять, Новопсковщина – два, Попаснянщина – 11, Сватівщина – 13, Станиця Луганська – чотири, Старобільщина – чотири, Троїцьке – три.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 59 248 випадках.

Одужали – 55 294 (за останню добу – 306), лікуються – 1 795 (320 – стаціонарно, 1 475 – амбулаторно).

На порталі «Дія» можна згенерувати дитячі COVID-сертифікати, про одужання та на підставі ПЛР-тесту

На порталі «Дія» відтепер можна згенерувати ще три типи COVID-сертифікатів: на підставі результату ПЛР-тесту, про одужання та дитячий.

Згенерувати сертифікат дуже легко та зручно, оскільки в жовтні Уряд спростив їх отримання. Тепер для цього не потрібен електронний підпис, зокрема й Дія.Підпис, для якого було необхідне підтвердження особи за допомогою Photo ID. Тепер достатньо згоди користувача.

Як згенерувати сертифікат на порталі?

- Авторизуйтеся на порталі «Дія»: https://diia.gov.ua/.

Створення безперешкодного середовища для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення обговорили на засіданні в облдержадміністрації

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела засідання обласного комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

На початку заходу Катерина Безгинська зазначила, що питання забезпечення безперешкодного середовища для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення в Україні вийшло на новий рівень у зв’язку з затвердженням Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року.

Ще сімом жінкам Луганщини присвоєне почесне звання України «Мати-героїня»

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ № 655/2021 «Про присвоєння почесного звання «Мати-героїня».

Зазначеним Указом нагороджено сім жінок – жительок Луганської області.

Серед відзначених по дві жительки Сєвєродонецького та Старобільського районів, по одній – Сватівського і Щастинського районів та Сєвєродонецька.