Архів новин

22 декабря 2021

Бюджет-2022: Сергій Гайдай доручив посилити роботу із залученням коштів держсубвенцій на Луганщину

Про це очільник Луганщини заявив під час засідання колегії облдержадміністрації сьогодні, 22 грудня. У її роботі, зокрема, взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов та заступниці – Катерина Безгинська та Наталія Романенко.

Під час заходу директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Тетяна Анікієва представила членам колегії проєкт обласного бюджету на 2022 рік.

Луганська ТЕС – найефективніша у складі «ДТЕК Енерго» - на Луганщині привітали енергетиків

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов взяв участь в урочистостях з нагоди Дня енергетиків, який відбувся на Луганській ТЕС у місті Щастя.

В області проходять перевірки дотримання карантинних вимог

Фахівцями ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області, співробітниками поліції та органів місцевого самоврядування продовжуються моніторингові перевірки об’єктів, щодо дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних вимог в умовах карантину.

Сьогодні ми дійсно відчули дух Різдва і Нового року – Сергій Гайдай нагородив переможців обласних, всеукраїнських і міжнародних мистецьких конкурсів

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай привітав кращих вихованців дитячих мистецьких шкіл області під час головного підсумкового творчого заходу області – щорічної культурно-мистецької акції «Сяйво Таланту».

На Луганщині вакциною «Пфайзер» зроблено майже 200 тисяч щеплень проти COVID-19

Вакцинація від COVID-19 в області здійснюється 19 мобільними бригадами, 55 пунктами щеплень та 11 центрами масової вакцинації.

Із початку кампанії з вакцинації в області зроблено 495 173 щеплення.

Із них вакциною «Ковішилд» – 13 930, вакциною «Астразенека» – 81 307, вакциною «Коронавак» – 148 701, вакциною «Пфайзер» – 199 989, вакциною «Модерна» – 51 246.

Слід зазначити, що вакциною «Пфайзер» дітям зроблено 2 007 щеплень.

Першу дозу вакцин отримали 258 986 осіб (38,84 % населення області), дві дози – 236 187 (35,42 %).

Озвучені проміжні результати відновлення соціальних об’єктів у рамках «Великого будівництва»

В рамках програми Президента України «Велике будівництво» в Луганській області реалізуються проєкти з будівництва, реконструкції та капітального ремонту 10 шкіл (в містах Гірське, Попасна, селищах міського типу Новоайдар, Новопсков, Марківка, Станиця-Луганська, Біловодськ, Красноріченське та в селах Рудівка і Куземівка), 3 садочків (в містах Кремінна і Лисичанськ, в смт Троїцьке), 4 спортивних об’єктів (в містах Кремінна, Попасна і Сєвєродонецьк).

Увага! Оголошення

На виконання абзацу другого пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 15.12.2021 № 1327 Департамент житлово-комунального господарства облдержадміністрації оголошує про формування переліку об’єктів житлового будівництва,  що не прийняті в експлуатацію.

Нагадуємо: в області працюють 11 центрів масової вакцинації проти COVID-19

Запрошуємо всіх бажаючих зробити щеплення задля збереження свого здоров’я та рідних і оточуючих. Пам’ятайте: єдиний спосіб подолати пандемію – вакцинація.

Графік роботи: щоденно до 18:00.

Адреси розташування:

- Сєвєродонецьк: міський Палац культури, пр. Хіміків, 28, тел. 0955875168;

Льодовий палац спорту, вул. Маяковського, 28, тел. 0955875168;

- Лисичанськ: Палац культури ім. В.М. Сосюри, вул. Героїв Сталінграда, 1, 0997340874;

- Рубіжне: пл. Володимирська, 2, тел. 0502236763, 0502496169;

СБУ викрила учасницю зенітно-ракетного угруповання бойовиків, яка намагалася приховано потрапити до підконтрольної українській владі території

Контррозвідка Служби безпеки України продовжує комплексні заходи щодо викриття бойовиків незаконних збройних формувань так званих «Л/ДНР». У Луганській області затримано колишню учасницю ворожого угруповання, причетного до бойових дій проти сил антитерористичної операції.

Зловмисниця намагалася приховано потрапити до підконтрольної українській владі території регіону для оформлення пенсії.

За попередніми даними, до лав бойовиків вона приєдналася у грудні 2014 року. Там її призначили до так званого «зенітно-ракетного дивізіону» одного з незаконних збройних формувань.

Лабораторно підтверджено 77 нових випадків COVID-19 в області за минулу добу. Від ускладнень померло ще шість хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 11, Рубіжне – сім, Сєвєродонецьк – десять, Біловодщина – шість, Білокуракинщина – три, Кремінщина – одне, Марківщина – десять, Новоайдарщина – два, Новопсковщина – сім, Попаснянщина – три, Сватівщина – шість, Станиця Луганська – одне, Старобільщина – сім, Троїцьке – три.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 59 325 випадках.

Одужали – 55 573 (за останню добу – 279), лікуються – 1 587 (307 – стаціонарно, 1 280 – амбулаторно).

Цьогоріч 15 тергромад Луганщини отримали грошову компенсацію для придбання житла 51-й дитині-сироті

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела засідання комісії з розподілу коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проєктні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

Слід зазначити, що відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» Луганській області виділено зазначену субвенцію в обсязі 20 млн 806 тис. гривень.

Інтерв’ю очільника Луганщини Сергія Гайдая "8 каналу" (відео)

Голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай в інтерв’ю "8 каналу" розповів про поточну ситуацію на лінії розмежування в Луганській області, підтримку з боку влади та українських союзників в Европі та США.

Також Сергій Гайдай розповів про економічну ситуацію в регіоні, нові інвестиційні проєкти та настрої, які зараз серед населення.

 

«Безбар’єрна грамотність» — новий курс на Дія.Цифрова освіта

Курс Міністерства цифрової трансформації України створено в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської в партнерстві з радницею-уповноваженою Президента України з питань безбар'єрності, ГО «Безбар’єрність», представниками громадянського суспільства та експертами за підтримки проєкту ПРООН «Права людини для України», що фінансується Міністерством закордонних справ Данії.