Архів новин

24 декабря 2021

За два роки «Великого будівництва» в Україні відновлено вже понад 40% основних доріг, – Зеленський

За два роки реалізації інфраструктурної програми «Велике будівництво» в Україні було відремонтовано та збудовано вже понад 14 000 км основних доріг. Про це під час Форуму «Велике будівництво: Дороги та мости» повідомив ініціатор програми Президент Володимир Зеленський.

«Конституція України гарантує свободу пересування. Але це право насправді роками фактично обмежувалося. Відновити дороги, побудувати мости – це було наше завдання», - розповів Зеленський про мету «Великого будівництва».

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з Новим роком та Різдвом Христовим

Дорогі друзі! Шановні земляки!

Від Миколая й аж до Водохреща усі ми занурюємося у вирій святкового настрою, радості та любові, перетворюючись на добрих чародіїв для своїх дітей та близьких!

Усі життєві негаразди розчинюються в атмосфері Новорічної казки, а ми, затамовуючи подих, загадуємо бажання та будуємо плани на наступний рік!

Я впевнений: з прийдешнього 2022-го для Луганщини почнеться новий відлік часу – продовження періоду динамічного відновлення області та втілення мрій.

Увага! Оголошення

28 грудня 2021 року в облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Місце проведення: Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань.

Початок 14:00.

Спостережна комісія при облдержадміністрації, яка вперше зібралася у новому складі, підтримала подання до суду стосовно умовно-дострокового звільнення від покарання у відношенні жительки Рубіжного

Сьогодні, 24 грудня, відбулося засідання спостережної комісії при облдержадміністрації.

Його провів перший заступник голови обласної державної адміністрації Олексій Смирнов.

Він поінформував, що відповідна комісія утворена розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 2 липня 2021 року № 452.

Сьогодні відбулося перше її засідання згідно із затвердженим новим складом.

Всі лікарні області, визначені для надання допомоги хворим на COVID-19, мають системи централізованої подачі кисню

23 грудня заступниця голови облдержадмінстрації Катерина Безгинська разом з керівництвом Департаменту охорони здоров’я взяли участь в роботі наради МОЗ України з порядком денним «Про забезпечення медичним киснем цілодобових стаціонарних ліжок в лікарнях для хворих на COVID-19».

Зазначимо, в 11 лікувальних закладах області, визначених для надання стаціонарної медичної допомоги хворим на COVID-19, виділено 1632 профільних ліжка.

Конкурс грантів для розробників і постачальників бізнес-продуктів та послуг, об’єднань та асоціацій підприємців в Луганській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях

Програма ООН із відновлення та розбудови миру повідомляє про конкурс проєктних пропозицій для отримання грантів для неурядових організацій, асоціацій та громадських спілок постачальників та розробників бізнес-продуктів та послуг, орієнтованих на розвиток та підтримку мікро, малого та середнього бізнесу, об’єднань та асоціацій ММСП в пріоритетних секторах економіки, та реалізації цих проєктів на територіях Донецької та Луганської областей, підконтрольних Уряду України, та в Запорізькій і Херсонській областях.

Конкурс проводиться за наступними тематичними напрямами:

Лабораторно підтверджено 57 нових випадків COVID-19 в області за минулу добу. Від ускладнень померло ще двоє хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – сім, Рубіжне – 12, Сєвєродонецьк – дев’ять, Біловодщина – шість, Білокуракинщина – одне, Кремінщина – два, Марківщина – три, Новоайдарщина – два, Новопсковщина – три, Попаснянщина – одне, Сватівщина – три, Станиця Луганська – чотири, Старобільщина – чотири.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 59 441 випадку.

Одужали – 55 835 (за останню добу – 115), лікуються – 1 433 (290 – стаціонарно, 1 143 – амбулаторно).

Програма цільового фінансування вразливих категорій бізнесу під час карантину «єПідтримка». Основні питання

Для чого започаткована програма?

Президентом України ініційовано програму підтримки бізнесу, який зазнав втрат під час карантину.

Держава вдячна тим людям, які вакцинувались, і пропонує за рахунок коштів, наданих за участь в кампанії вакцинації, підтримати підприємства зі сфери культури, спорту, перевезень, а також книгарень. Бізнес не тільки бачитиме увагу держави, а й лояльність своїх клієнтів.

Хто зможе отримати 1000 гривень?

Нагадуємо: в області працюють 11 центрів масової вакцинації проти COVID-19

Запрошуємо всіх бажаючих зробити щеплення задля збереження свого здоров’я та рідних і оточуючих. Пам’ятайте: єдиний спосіб подолати пандемію – вакцинація.

Графік роботи: щоденно до 18:00.

Адреси розташування:

Урядом спрощено процедуру отримання «пакунка малюка»

На засіданні Уряду прийнято рішення щодо спрощення механізмів надання одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» та виплати грошової компенсації її вартості.

Тепер батькам новонароджених не потрібно подавати довідки про неотримання «пакунка малюка» у закладі охорони здоров’я у паперовій формі.

Також уточнено механізм звернення за отриманням грошової компенсації через «єМалятко» шляхом подання заяви в електронній формі.

Надано право на отримання «пакунка малюка» у разі народження дитини на тимчасово окупованій території України.