Архів новин

12 января 2022

Обласна влада контролює питання виплати зарплати на підприємствах-боржниках

Зокрема, організовано активну роботу з місцевими органами влади для негайного реагування та контролю ситуації на підприємствах-боржниках із виплати заробітної плати.

Сьогодні першим заступником голови облдержадміністрації Олексієм Смирновим проведено робочу нараду задля посилення контролю за станом погашення боргу із заробітної плати у Кремінському територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг), який перебуває в стадії ліквідації.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 31 вибухонебезпечний предмет

Протягом минулої доби, 11 січня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 2,5 га місцевості у Сєвєродонецькому та Щастинському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено 28 мінометних мін й три ручні гранати.

Пам’ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

Стартував новий конкурс для загальноосвітніх закладів Луганщини

Стартував новий конкурс для загальноосвітніх закладів Луганщини
Оголошено конкурс серед закладів загальної середньої освіти Волинської, Донецької, Кіровоградської, Луганської, Тернопільської, Черкаської областей в проекті «Надання можливостей молоді для забезпечення примирення суспільства: сприяння взаєморозумінню та ненасильницькому спілкуванню».

В Україні дозволили бустерну дозу вакцини проти COVID-19 для всіх вакцинованих

В Україні дозволили бустерну дозу вакцини проти COVID-19 для всіх вакцинованих осіб віком від 18 років. Оптимальний термін ревакцинації – від 6 до 9 місяців після завершення первинного курсу вакцинації незалежно від того, якою вакциною щепилася людина.

Введення бустерної дози вакцини проти COVID-19 вже продемонструвало свою безпечність. Вона посилює імунну відповідь та ефективність проти різних актуальних варіантів коронавірусу SARS-CoV-2.

На Сході України СБУ проводить системну роботу щодо захисту державної таємниці

У 2021 році Головне Управління СБУ в Донецькій та Луганській областях здійснювало комплексні заходи щодо захисту державної таємниці та недопущення витоку секретної інформації.

Упродовж року на Сході України: 

  • попереджено майже 80 загроз витоку інформації з обмеженим доступом;
  • розпочато сім кримінальних проваджень за фактами розголошення держтаємниці. 

Зокрема, на Луганщині за результатами проведених заходів:

Бустерна доза вакцини безпечна та посилює захист від COVID-19 – Ігор Кузін

Після отримання бустерної дози вакцини проти COVID-19 не реєструється збільшення побічних ефектів, а захист від ризику важкого перебігу та смерті внаслідок коронавірусної хвороби лише покращується. Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв’ю BBC.

Стартував відбір проєктів у рамках Програми з відновлення України обсягом 340 млн євро, Луганщина – серед претендентів

Розпочато відбір проєктів у рамках угоди «Програма з відновлення України» між Україною та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) у розмірі 340 мільйонів євро.

Кошти з цієї програми будуть спрямовані на реконструкцію критично важливої соціальної інфраструктури, зокрема, реконструкцію, будівництво та енергоефективність житла, шкіл, закладів охорони здоров’я та соціальних центрів.

До зведеного бюджету платники Луганщини перерахували понад 8 мільярдів гривень податків і зборів

У 2021 році платники Луганщини спрямували до зведеного бюджету 8 млрд 042,2 млн гривень. Це на 1 млрд 537 млн гривень більше, ніж у 2020 році.

Зокрема, до державної скарбниці надійшло 3 млрд 640,4 млн гривень. У порівнянні з показниками за 2020 рік надходження зросли на 869,4 млн гривень.

Підвищено розмір надбавки на догляд окремим категоріям осіб з інвалідністю з дитинства та за дитиною з інвалідністю

З 1 січня 2022 року підвищено розмір надбавки на догляд:

- особам з інвалідністю з дитинства, віднесеним до підгрупи А I групи, – із 150 до 200 % прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність ( з 2901,00 грн до 3868,00 грн);

- за дитиною з інвалідністю підгрупи А – зі 150% до 200 % прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку (для дітей віком до 6 років – з 3150,00 грн до 4200,00 грн; для дітей віком від 6 до 18 років – від 3927,00 грн до 5236,00 грн.

Лабораторно підтверджено 112 нових випадків COVID-19 в області за минулу добу

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 15, Рубіжне – 16, Сєвєродонецьк – 21, Біловодщина – чотири, Кремінщина – сім, Марківщина – чотири, Міловщина – чотири, Новопсковщина – три, Попаснянщина – п’ять, Сватівщина – чотири, Станиця Луганська – 11, Старобільщина – 14, Троїцьке – чотири.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 60 441 випадку.

Одужали – 57 161 (за останню добу – 108), лікуються – 1 053 (236 – стаціонарно, 817 – амбулаторно).

Жінки 1962 року народження, яким раніше не призначали пенсію, отримають підвищення у 9 відсотків

Постановою Кабінету Міністрів України № 963 «Про додатковий соціальний захист окремих категорій осіб у 2022 році та в подальшому» передбачено, зокрема, встановлення при призначенні пенсій за віком жінкам, які народилися у 1962 році, щомісячного підвищення в розмірі 9 відсотків пенсії, обчисленої відповідно до статті 27 Закону України від 9 липня 2003 року № 1058-IV «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

Підвищення до пенсій встановлюється при дотриманні таких умов:

Медики, комунальники та місцеві урядовці мають щепитися від COVID-19 до 31 січня

31 січня 2022 року набуває чинності наказ Міністерства охорони здоров’я України № 2664 від 30 листопада 2021-го, який розширив перелік організацій, представники яких підлягають обов'язковій вакцинації проти COVID-19.

Згідно з наказом, до списку тих, хто підлягає обов’язковій вакцинації проти COVID-19 на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України, з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби, додаються працівники:

Велике будівництво: у 2022 році в області відновлять близько 300 км доріг державного значення

Підбиваючи підсумки робіт 2021 року та розповідаючи про плани на 2022-й у рамках реалізації програми Президента Зеленського «Велике будівництво», в. о. начальника Служби автомобільних доріг у Луганській області Олег Кравцов зазначив, що загалом відремонтовано 225 км доріг.

Серед них автошляхи: Н-26 сполученням Старобільськ – Мілове, Н-21 від Старобільська до Новоайдара, ділянка на дорозі Р-22, завершені роботи на напрямках Р-66 та Т-13-02 до КПВВ «Золоте».