Архів новин

25 января 2022

Паспортні послуги на Гіді з державних послуг

Бажаєте обміняти старий паспорт на ID, оформити біометричний для виїзду за кордон або відновити у зв’язку з втратою? Гід з державних послуг підкаже, як це зробити, за який час та які документи із собою взяти. 

Зібрали для вас добірку послуг паспортного столу на Гіді.

Внутрішній паспорт громадянина України: 

Вже 49 % дорослого населення України отримали принаймні одну дозу вакцини від COVID-19

Найбільше вакцинованих в Києві – понад 71 % дорослих мешканців.

У шести областях більше ніж половина дорослих отримали принаймні одне щеплення. Це Київська, Полтавська, Дніпропетровська, Харківська, Сумська та Черкаська області.

Найменше вакциновано в Закарпатській, Івано-Франківській, Чернівецькій та Волинській областях. Тут щепилося менше ніж 40 % дорослих.

На комісії ТЕБ та НС розглянуто низку питань щодо єдиної державної системи цивільного захисту

За дорученням Прем’єр-міністра проведено засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з керівниками управління територіальних підсистем єдиної державної системи цивільного захисту. В режимі відеоконференцзв’язку до заходу долучився голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай.

Під час засідання розглянуто низку важливих питань. Зокрема, щодо повноважень центральних та місцевих органів виконавчої влади в умовах виникнення надзвичайних ситуацій та можливого ускладнення воєнно-політичної обстановки.

В області працюють 11 центрів масової вакцинації проти COVID-19

Запрошуємо всіх бажаючих зробити щеплення задля збереження свого здоров’я, рідних і оточуючих. Пам’ятайте: єдиний спосіб подолати пандемію – вакцинація.

Адреси розташування:

- Сєвєродонецьк: міський Палац культури, пр. Хіміків, 28, тел. 0955875168; графік роботи: понеділок – п’ятниця 09:00 – 11:00 (субота, неділя 10:00 – 13:00);

Льодовий палац спорту, вул. Маяковського, 28, тел. 0955875168; графік роботи: щоденно 11:30 – 13:00;

На Луганщині за весь час зроблено більше 537 тисяч щеплень проти COVID-19

Вакцинація в області здійснюється 19 мобільними бригадами, 54 пунктами щеплень та 11 центрами масової вакцинації.

Із початку кампанії з вакцинації в області зроблено 537 604 щеплення.

Із них вакциною «Ковішилд» –  13 930, вакциною «Астразенека» –   81 904, вакциною «Коронавак» –  159 554, вакциною «Пфайзер» –  225 681, вакциною «Модерна» –  56 535.

Слід зазначити, що вакциною «Пфайзер» дітям зроблено 2 762  щеплення.

Першу дозу вакцин отримали  271 247 осіб (49,5 % населення області), дві дози – 261 391 (47,7 %), додаткову дозу 627 – та бустерну – 4 339.

Хто і як може викликати мобільну бригаду з вакцинації від COVID-19

Мобільні бригади працюють там, де доступ до стаціонарних пунктів щеплень є ускладненим або неможливим. 

Також вони вакцинують громадян, які через стан здоров’я не можуть самостійно пересуватися, організовані колективи з понад 100 охочими вакцинуватися та окремі професійні групи, як-от медиків, освітян, соціальних працівників чи військових, працівників структур державної безпеки.

Як можна викликати мобільну бригаду додому

Паспортні послуги на Гіді з державних послуг

На порталі «Гід з державних послуг» можна отримати детальну інформацію про те, як обміняти старий паспорт на ID, оформити біометричний для виїзду за кордон або відновити у зв’язку з втратою.

Внутрішній паспорт громадянина України: 

На Луганщині проаналізували результати інвентаризації водних об’єктів, лісових ресурсів, об’єктів державної та комунальної власності

Сьогодні, 25 січня, заступниця голови обласної державної адміністрації Наталія Романенко у режимі відеоконференцзв’язку провела чергове засідання регіональної комісії з інвентаризації водних об’єктів, лісових ресурсів, об’єктів державної та комунальної власності, що знаходяться в межах області.

Під час засідання обговорено стан та результати виконання завдання РНБО щодо проведення інвентаризації водних об’єктів, лісових ресурсів, об’єктів державної та комунальної власності, що розташовані на території територіальних громад Луганської області.

Лабораторно підтверджено 387 нових випадків COVID-19 в області за минулу добу. Від ускладнень померло ще четверо хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 57, Рубіжне – 32, Сєвєродонецьк – 54, Біловодщина – 14, Білокуракіщина – сім, Кремінщина – 19, Марківщина – 17, Міловщина – 14, Новоайдарщина – сім, Новопсковщина – 20, Попаснянщина – 43, Сватівщина – 31, Станиця Луганська – 12, Старобільщина – 24, Троїцьке – 36.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 62 393 випадках.

Одужали – 57 751 (за останню добу – 64), лікуються – 2 383 (301 – стаціонарно, 2 082 – амбулаторно).

Бізнесом Луганщини сплачено понад 100 мільйонів гривень екологічного податку

Протягом 2021 року платники податків Луганської області перерахували до зведеного бюджету 100,4 млн гривень екологічного податку.

До спеціального фонду місцевих бюджетів зараховано 39,9 млн гривень, до державного бюджету – 60,5 млн гривень.

Слід зазначити, що у 2021 році на обліку в територіальних органах податкової служби регіону перебувало понад 1,4 тисячі юридичних та фізичних осіб платників екологічного податку.

Із 1 лютого стартує кампанія зі щеплення від поліомієліту дітей, які не були вакциновані вчасно

1 лютого в Україні розпочинається кампанія зі щеплення дітей від поліомієліту. Її перший етап охопить дітей віком від 6 місяців до 6 років, які пропустили вакцинацію за Національним календарем, і триватиме три тижні. Таких заходів необхідно вжити через виявлення вірусу у 20 дітей на Рівненщині й Закарпатті восени 2021 року (тоді одна дитина отримала параліч, а 19 були контактними і мали безсимптомний перебіг). Ще один випадок захворювання на поліомієліт зафіксований в Україні 24 січня 2022 року.

На Луганщині тривають обласні учнівські олімпіади

У Сєвєродонецьку, в загальноосвітніх школах І-ІІІ ступенів №№ 14, 20, відбулися обласні учнівські олімпіади з хімії, історії, трудового навчання, математики, географії, німецької та французької мов.

В олімпіадах узяли участь 166 учнів 7-11 класів закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти з 15 територіальних громад Луганщини.

Слід зазначити, що перший день обласної учнівської олімпіади з трудового навчання (технологій) для учнів/учениць 9-11-х класів складався з трьох турів: теоретичного туру, захисту творчого проєкту й комплексної роботи.