Архів новин

03 февраля 2022

Нагадуємо: в області працюють 11 центрів масової вакцинації проти COVID-19

Запрошуємо всіх бажаючих зробити щеплення задля збереження свого здоров’я, рідних і оточуючих. Пам’ятайте: єдиний спосіб подолати пандемію – вакцинація.

Адреси розташування:

- Сєвєродонецьк: міський Палац культури, пр. Хіміків, 28, тел. 0955875168; графік роботи: понеділок – п’ятниця 09:00 – 11:00 (субота, неділя 10:00 – 13:00);

Льодовий палац спорту, вул. Маяковського, 28, тел. 0955875168; графік роботи: щоденно 11:30 – 13:00;

На Луганщині за весь час зроблено майже 550 тисяч щеплень проти COVID-19

Вакцинація в області здійснюється 19 мобільними бригадами, 56 пунктами щеплень та 11 центрами масової вакцинації.

Із початку кампанії з вакцинації в області зроблено 549 920 щеплень.

Із них вакциною «Ковішилд» – 13 930, вакциною «Астразенека» – 82 032, вакциною «Коронавак» – 161 894, вакциною «Пфайзер» – 235 503, вакциною «Модерна» – 56 561.

Слід зазначити, що вакциною «Пфайзер» дітям зроблено 2 951 щеплення.

Першу дозу вакцин отримали особи 275 305 (50,24 % населення області), дві дози – 265 128 (48,38 %), додаткову дозу 1 312– та бустерну – 8 175.

Цифрова трансформація Луганщини: враховуватимуться потреби кожної громади

Як повідомив заступник голови обласної державної адміністрації з питань цифрової трансформації Володимир Чередніченко, розпочинається створення Стратегії інформатизації Луганщини.

«До цієї роботи будуть залучені громадські організації, технічні спеціалісти та навчальні заклади. Розглядатиме та затверджуватиме Стратегію науково-технічна рада при облдержадміністрації. Цей консультативно-дорадчий орган планують створити вже в наступному місяці», – зазначив Володимир Чередніченко.

На Луганщині освітні заклади переходять на дистанційне навчання

Під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій було розглянуто низку ключових питань. Зокрема, це стосувалося переходу закладів освіти на дистанційне навчання, а також впровадження нової класифікації хімічно небезпечних об’єктів та адміністративно-територіальних одиниць області за ступенем хімічної небезпеки.

У Луганській області модернізують систему шкільного харчування

В Україні за ініціативи першої леді Олени Зеленської триває реформування системи шкільного харчування. Реформа впроваджується Міністерством освіти і науки, Міністерством охорони здоров'я, Міністерством розвитку громад та територій, Міністерством економіки та Держпродспоживслужбою.

В одинадцяти закладах загальної середньої освіти Луганщини проведена робота щодо створення нової системи здорового харчування за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Пам’ятка для громадян: відповіді на найпопулярніші питання щодо вакцинації від COVID-19

Міністерство охорони здоров’я України підготувало пам’ятку, в якій зібрано відповіді на найпопулярніші звернення щодо вакцинації від COVID-19.

З текстом пам’ятки можна ознайомитися тут   https://bit.ly/zvernenya_jan_22

На Луганщині СБУ затримала гранатометника бойовиків

Контррозвідка продовжує заходи із викриття і притягнення до відповідальності учасників незаконних збройних формувань ОРДЛО. У ході слідчо-оперативних дій в Луганській області затримано колишнього бойовика, який обстрілював позиції сил антитерористичної операції з автоматичного гранатомета АГС-17.

Встановлено, що зловмисник проходив бойову підготовку під керівництвом військових інструкторів з РФ на полігоні поблизу тимчасово непідконтрольного українській владі міста Лутугине.

На Луганщині триває інвентаризація та впорядкування захисних споруд

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов провів засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

На Луганщині розпочали фінансування пенсій лютого

Пенсійним фондом України, згідно із затвердженим графіком, 2 лютого розпочато фінансування пенсій поточного місяця.

На виплати пенсіонерам Луганської області вже спрямовано 16,35 млн гривень або 100 % до потреби дня.

Нагадуємо, що виплату пенсій проводять у визначену кожному пенсіонеру дату у встановленому порядку.

В Україні лабораторно підтверджено 39 620 нових випадків COVID-19 за минулу добу. На Луганщині – 840

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 99, Рубіжне – 106, Сєвєродонецьк – 90, Біловодщина – 41, Білокуракіщина – 20, Кремінщина – 82, Марківщина – 17, Міловщина – чотири, Новоайдарщина – 48, Новопсковщина – 37, Попаснянщина – 59, Сватівщина – 77, Станиця Луганська – 34, Старобільщина – 83, Троїцьке – 43.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 67 399 випадках.

Одужали – 58 219 (за останню добу – 53), лікуються – 6 896 (496 – стаціонарно, 6 400 – амбулаторно).

Питання інвентаризації земель Луганщини проаналізовані на міністерській нараді

У форматі ZOOM-конференції відбулась нарада під головуванням першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького.

У заході взяв участь перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Олексій Смирнов.

Учасниками обговорені питання землеустрою та інвентаризації земель, а також державної підтримки агропромислового сектору у 2022 році.

Олексій Смирнов поінформував про видання розпорядження голови облдержадміністрації для проведення державної інвентаризації земель та надання вихідних даних.

Яким має бути сучасний харчоблок у школі: у Мінрегіоні презентували інформаційний посібник

У Міністерстві розвитку громад та територій розробили інформаційний посібник з будівництва харчових блоків у середніх загальноосвітніх школах. Рекомендації стосуються як звичайних шкільних харчоблоків, так і харчоблоків так званих «опорних кухонь», які зможуть забезпечувати доставку їжі в інші заклади загальної середньої освіти. Посібники розроблені у межах реформи шкільного харчування, яку ініціювала перша леді Олена Зеленська.

Для проходження ЗНО в області створено вісім базових округів

Про це повідомив директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк.

Він нагадав, що реєстрація осіб для участі в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання розпочалася 1 лютого і триватиме до 1 березня. Важливо, що до 9 березня можна внести зміни до реєстраційних карток.