Архів новин

14 февраля 2022

Звернення Президента України щодо єдності українського суспільства

Великий народе великої країни!

Звертаюся до вас у цей напружений момент.

Перед нашою державою постали серйозні зовнішні та внутрішні виклики, які вимагають від мене й кожного з нас відповідальності, впевненості та конкретних дій.

Нас лякають великою війною та вкотре призначають дату воєнного вторгнення. Це вже не вперше.

Володимир Зеленський: Громадянин – не той, у кого паспорт, а той, хто сьогодні в Україні

Президент України Володимир Зеленський дякує всім громадянам, які не піддаються паніці попри складне інформаційне тло, адже це – справжній прояв підтримки України. Про це Глава держави сказав під час зустрічі з представниками ЗМІ за результатами переговорів з Федеральним канцлером ФРН Олафом Шольцом у Києві.

«Громадянин – не той, у кого паспорт, а той, хто сьогодні в Україні», – зазначив Глава держави.

Президент наголосив, що зараз особливо важливо підтримувати свою країну, тому він разом з дружиною залишається в Україні.

«Довідник безбар’єрності» відтепер доступний українською жестовою мовою

У «Довіднику безбар’єрності» – посібнику з нової етики спілкування без ярликів, стереотипів чи образливих слів, з’явився переклад українською жестовою мовою. Відтепер проєкт, який розкриває знання про безбар’єрність та її філософію, і сам трансформувався у безбар’єрний.

Нагадуємо: в області працюють 11 центрів масової вакцинації проти COVID-19

Запрошуємо всіх бажаючих зробити щеплення задля збереження свого здоров’я, рідних і оточуючих. Пам’ятайте: єдиний спосіб подолати пандемію – вакцинація.

Адреси розташування:

- Сєвєродонецьк: міський Палац культури, пр. Хіміків, 28, тел. 0955875168; графік роботи: понеділок – п’ятниця 09:00 – 11:00 (субота, неділя 10:00 – 13:00); Льодовий палац спорту, вул. Маяковського, 28, тел. 0955875168; графік роботи: щоденно 11:30 – 13:00;

Відсьогодні за програмою єПідтримка українці, старші за 60 років, можуть оплатити комунальні послуги

Відсьогодні українці віком від 60 років мають змогу витратити кошти, нараховані за програмою єПідтримка, на оплату житлово-комунальних послуг. Наразі понад 3,5 млн громадян, старших за 60 років, вже мають «зелений» сертифікат вакцинації від Covid-19.

Крім того, вже незабаром, з 14 березня, люди з інвалідністю І та ІІ груп також зможуть витратити отримані в межах програми кошти на соціальні потреби, зокрема на ліки та комунальні платежі. Водночас з 14 березня всі українці, які мають бустерне щеплення від COVID-19, зможуть отримати додаткові 500 гривень.

Вакцинація вагітних жінок проти COVID-19 є безпечною

Коронавірусна‌ ‌хвороба‌ ‌може‌ ‌бути‌ ‌особливо‌ ‌небезпечною‌ ‌для‌ ‌жінок,‌ ‌які‌ ‌готуються‌ ‌стати‌ ‌мамами. Вагітні жінки мають високий ризик отримати ускладнення від COVID-19 – вони частіше потрапляють до реанімації та під апарат штучної вентиляції легень. 

Вагітні із симптомним перебігом COVID-19 мають на 70 % вищий ризик померти внаслідок цієї хвороби. 

За даними Королівського коледжу акушерів і гінекологів Великої Британії на жовтень 2021-го, майже 20 % важких хворих на COVID-19 складали вагітні жінки, які не були вакциновані.

На Луганщині за весь час зроблено більше 563 тисячі щеплень проти COVID-19

Вакцинація в області здійснюється 19 мобільними бригадами, 55 пунктами щеплень та 10 центрами масової вакцинації.

Із початку кампанії з вакцинації в області зроблено 563 750 щеплень.

Із них вакциною «Ковішилд» – 13 930, вакциною «Астразенека» – 82 305, вакциною «Коронавак» – 164 235, вакциною «Пфайзер» – 246 380, вакциною «Модерна» – 56 900.

Слід зазначити, що вакциною «Пфайзер» дітям зроблено 3 213 щеплення.

Першу дозу вакцин отримали 278 921 особа (50,9 % населення області), дві дози – 270 761 (49,4 %), додаткову дозу – 1 370 та бустерну – 12 698.

Платники Луганщини перерахували до бюджету понад 330 млн гривень ЄСВ

У січні 2022 року підприємства та підприємці Луганщини сплатили до бюджету 330,1 млн гривень єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Цей показник перевищує минулорічний за аналогічний період на 55,4 млн гривень.

Серед основних джерел надходжень єдиного соціального внеску – нарахування і сплата ЄСВ роботодавцями із заробітних плат найманих працівників, від виплат грошового забезпечення військовослужбовцям, а також від фізичних осіб-підприємців, членів фермерських господарств та самозайнятих осіб.

Графік роботи пересувних мобільних підрозділів Ощадбанку біля лінії розмежування в Луганській області з 14 по 18 лютого

З метою розширення території банківського обслуговування населення та забезпечення державою своєчасного виконання соціальних виплат та допомог біля лінії розмежування у Донецькій та Луганській областях, АТ «Ощадбанк» здійснюються заходи щодо функціонування пересувних мобільних підрозділів банку на базі автомобіля КРАЗ.

14 лютого (9:00 – 15:00) – с. Нижньотепле;
15 лютого (9:00 – 15:00) – с. Трьохізбенка;
16 лютого (9:00 – 15:00) – смт Тошківка-1;
17 лютого (9:00 – 15:00) – смт Нижнє;
18 лютого (9:00 – 15:00) – смт Красноріченське.

В Україні лабораторно підтверджено 16 993 нових випадки COVID-19 за минулу добу. На Луганщині – 245

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 130, Рубіжне – 49, Сєвєродонецьк – 43, Марківщина – три, Станиця Луганська – 18, Старобільщина – два.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 73 906 випадках.

Одужали – 60 263 (за останню добу – 155), лікуються – 11 316 (551 – стаціонарно, 10 765 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 5 852 дитини віком до 17 років. З них одужали – 4 306.

Торік доларовий ВВП України склав понад $ 200 млрд

Торік доларовий ВВП України склав понад $ 200 млрд, що є найвищим показником за всю історію незалежності нашої країни й навіть перевищує рекорди 2007 та 2008 років – ще до окупації Криму та Донбасу.

Завдяки зростанню ВВП середня зарплата збільшилася на 21% – до 14 тис. гривень, і це зростання суттєво перевищило інфляцію.

Завдяки високим надходженням дефіцит державного бюджету торік скоротився до 3,5 % ВВП, а державний борг нині нижче 50 % ВВП.

Заява СБУ щодо проявів гібридної війни в інформаційному просторі

Сьогодні вітчизняний інформаційний простір зазнає безпрецедентного впливу. Україна зіткнулася зі спробами системного нагнітання паніки, поширенням фейкової інформації та викривленням реального стану речей. Усе це в комплексі – ніщо інше, як чергова потужна хвиля гібридної війни.

У межах програми «Велике будівництво» цьогоріч буде реалізовано 715 об’єктів у 24 областях України

У планах – 5,5 тис. км доріг державного значення та понад 1,4 тис. км автошляхів місцевого значення, 282 заклади освіти, 68 медичних закладів, 339 спортивних об’єктів і понад 6800 спортивних майданчиків по всій країні.

Зокрема, цьогоріч заплановано побудувати чи реконструювати 141 школу, 133 дитячі садочки, чотири заклади освіти іншого рівня, чотири малі групові будинки тощо.

ЗСУ отримали від Литви зенітно-ракетні комплекси Stinger

Учора в аеропорту «Бориспіль» приземлився літак із черговою партією військово-технічної допомоги від Литовської Республіки.

Цього разу Збройні сили України отримали від Литви партію зенітно-ракетних комплексів Stinger у межах розширення військової допомоги. У комплекті також боєприпаси оборонного призначення.

Крім того, доставлено військове майно та спорядження для забезпечення потреб ЗС України, зокрема бронежилети.

Нагадаємо, що розширення військової допомоги від Литви для української армії анонсувала Прем’єр-міністр Литви Інґріда Шимоніте.

Віктор Ляшко відвідав пункт безкоштовної вакцинації на КПВВ «Станиця Луганська» та прифронтові лікарні

У рамках робочої поїздки міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко завітав до Луганщини. Супроводжували його у поїздці регіоном заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська та директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Юрій Стогнієв.

Спочатку Віктор Ляшко відвідав КПВВ «Станиця Луганська», де поспілкувався з медичним персоналом безоплатних пунктів тестування та щеплення проти коронавірусу. В особистій розмові з міністром медичні працівники підтвердили, що охочі щепитися є щодня, а вакцини вистачає повною мірою для всіх охочих. 

Близько п’яти тисяч багатоповерхових житлових будинків включені до програми Президента «Енергетична незалежність»

У Харкові на засіданні президії Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбулося під головуванням Президента Володимира Зеленського, презентовано програму «Енергетична незалежність».

Вона передбачає «зелену» трансформацію економіки та підвищення рівня енергозбереження, зокрема, шляхом термомодернізації житлових будинків.

Цьогоріч будуть здійснені заходи щодо запуску цієї програми у близько 5 тисячах багатоповерхових житлових будинків по Україні.

У результаті понад 1,5 млн громадян уже наступного опалювального сезону зможуть платити за тепло менше.