Архів новин

22 февраля 2022

Нагадуємо: в області організовано роботу 11 центрів масової вакцинації проти COVID-19

Запрошуємо всіх бажаючих зробити щеплення задля збереження свого здоров’я, рідних і оточуючих. Пам’ятайте: єдиний спосіб подолати пандемію – вакцинація.

Із переліком, адресами та графіками роботи Центрів масової вакцинації та пунктів щеплення в Луганській області можна ознайомитись за посиланням: https://vaccination.covid19.gov.ua/list
 

Допомога сім’ям, що потребують державної підтримки на Гіді

Хочете оформити статус багатодітної сім'ї, отримати державну допомогу як одинока мати або прийняти рішення про утворення прийомної сім’ї? Гід з державних послуг підкаже, як це зробити. 

Добірка послуг для багатодітних сімей та таких, що потребують державної підтримки. 

Командувач ОТУ «Північ»: населенню області – зберігати спокій і користуватися офіційними джерелами інформації, ЗМІ – надавати тільки перевірені дані

Про ситуацію, що склалася біля лінії розмежування, безпековий стан та заходи, які вживаються для зміцнення обороноздатності держави, сьогодні, 22 лютого, на пресбрифінгу в облдержадміністрації доповів командувач ОТУ «Північ» Дмитро Красильников.

Передусім, він нагадав, що обстріли населених пунктів Луганщини російсько-окупаційними військами посилилися, починаючи з 17 лютого.

Надходження ПДВ до державного бюджету від бізнесу Луганщини за січень склали понад 137 млн гривень

У січні 2022 року юридичні особи та фізичні особи-підприємці регіону перерахували до державного бюджету 137 млн 182,6 тис. гривень податку на додану вартість.

Слід зазначити, що надходження ПДВ за січень перевищили обсяг надходжень за аналогічний період 2021 року на 13 млн 022,5 тис. гривень.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

Сергій Шкарлет повідомив про діяльність закладів освіти на лінії розмежування у Донецькій і Луганській областях

21 лютого Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив щодо діяльності закладів освіти на лінії розмежування у Луганській і Донецькій областях.

«Зараз інформаційне поле сповнене різного роду тривожних повідомлень. Не всі вони відповідають дійсності, а більшість взагалі створено з метою нагнітання ситуації та дестабілізації нашої держави. З'явилися також фейкові пости в анонімних Telegram-каналах про буцімто заплановані заходи з евакуації українців», – зазначив Сергій Шкарлет.

У зв’язку з цим Міністр офіційно повідомив:

Лабораторно підтверджено 518 нових випадків COVID-19 за минулу добу в області. Від ускладнень померло десять хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 134, Рубіжне – 19, Сєвєродонецьк – 23, Біловодщина – 13, Білокуракинщина – 11, Кремінщина – 12, Марківщина – 27, Міловщина – 23, Новоайдарщина – 22, Новопсковщина – 54, Попаснянщина – 72, Сватівщина – 36, Станиця Луганська – сім, Старобільщина – 32, Троїцьк – 32.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 78 631 випадку.

Одужали – 64 408 (за останню добу – 326), лікуються – 11 847 (520 – стаціонарно, 11 327 – амбулаторно).

Спростовуємо фейк: постачання води на непідконтрольну територію припинено через пошкодження водозабору Попаснянського водоканалу

Мережею шириться інформація про нібито припинення українською стороною подачі води на тимчасово окуповану територію Луганської області – ця інформація не відповідає дійсності.

Водогін Ду 1200 мм на ділянці «Карбонітський майданчик» КПВВ Золоте КП «Попаснянський районний водоканал» пошкоджено внаслідок обстрілів з боку незаконних збройних формувань. Про це повідомив директор підприємства Іван Вілков.

Майже 9 мільйонів українців вже скористалися програмою єПідтримка

За перші два місяці зі старту єПідтримки понад 8,9 млн українців долучилися до програми.

Із 14 лютого українці старше 60 років можуть витратити 1000 гривень, нараховану за програмою єПідтримка, також на оплату житлово-комунальних послуг. За минулий тиждень вони спрямували на це майже 28 млн гривень. Незабаром, із 14 березня, таку можливість також матимуть люди з інвалідністю І та ІІ груп.

Слід зазначити, що 3,4 млрд гривень громадянами вже витрачено.

Так, найпопулярнішими за видами витрат стали:

На Луганщині за весь час зроблено більше 573 тисячі щеплень проти COVID-19

Вакцинація в області здійснюється 19 мобільними бригадами, 55 пунктами щеплень та 10 центрами масової вакцинації.

Із початку кампанії з вакцинації в області зроблено 573 622 щеплення.

Із них вакциною «Ковішилд» – 13 930, вакциною «Астразенека» – 82 422, вакциною «Коронавак» – 166 013, вакциною «Пфайзер» – 253 795, вакциною «Модерна» – 57 462.

Слід зазначити, що вакциною «Пфайзер» дітям зроблено 3 403 щеплення.

Першу дозу вакцин отримали 281 385 осіб (51,3 % населення області), дві дози – 275 344 (50,2 %), додаткову дозу – 1 374 та бустерну – 15 519.

Понад 120 км автошляху між Сєвєродонецьком та Троїцьким відремонтують за кошти міжнародних партнерів

Відновлення автомобільних доріг відбуватиметься за рахунок коштів Європейського інвестиційного банку та Міжнародного банку реконструкції та розвитку.

Наразі вже підготовлені відповідні проєкти та проведена експертиза. У свою чергу, Верховна Рада прийняла Закон «Про ратифікацію Фінансової угоди «Східна Україна: Возз`єднання, Відновлення та Відродження (Проект 3В)» між Україною та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ)».

У Луганській області на земельні аукціони виставлено понад 230 га земель сільськогосподарського призначення

У Луганській області наразі оголошено 57 аукціонів з оренди та продажу земель сільськогосподарського призначення.

Загальна площа таких земельних ділянок становить 232 га.

Дохід від вказаних аукціонів – 487 тис. гривень.

Стартова ціна за цими земельними лотами показує зростання в 1,4 рази.

Традиційно в системі «Прозорро.Продажі» вже декілька місяців поспіль 73 % усіх аукціонів припадає на лоти з оренди та продажу саме сільськогосподарської землі.

Загалом у системі на сьогодні оголошено 3 028 таких аукціонів – вони охоплюють 21 188 га.