Архів новин

27 февраля 2022

Звернення Президента Володимира Зеленського до громадян

У мене відбулася телефонна розмова з Олександром Лукашенком. Ми не розмовляли з ним два роки. А сьогодні я говорив з ним довго, дуже предметно.

Я пояснив йому детально неможливість нашого зіткнення. Я не хочу, щоб ракети, літаки, гвинтокрили летіли в Україну з Білорусі. Я не хочу, щоб ішли війська в Україну з Білорусі. І він мене запевнив у цьому.

Моє завдання як Президента – захистити нашу державу. І ви побачили протягом цих жорстких днів, як ми це завдання виконуємо.

Українців закликають підписати петицію до НАТО щодо захисту українського неба

Партія Слуга народу зареєструвала петицію-звернення до Північноатлантичного альянсу щодо захисту повітряного простору над Україною. Про це повідомляє офіційний Телеграм-канал партії.

«24 лютого росія розпочала повномасштабну війну з Україною. Гинуть люди, руйнується інфраструктура та важливі стратегічні об’єкти», - йдеться в повідомленні.

Петиція розміщена на європейському сайті OpenPetition, свої підписи під нею можуть поставити громадяни з будь-якої країни світу.

Звернення Президента України до громадян у четвертий день війни

Ця ніч була тяжкою. Що вони роблять? Це помста. Народ піднявся на захист своєї держави, і вони відкрили справжнє обличчя. Це терор.

Вони збираються ще більше бомбити наші українські міста. Вони збираються ще підступніше вбивати наших дітей. Це зло, яке прийшло на нашу землю і яке треба знищити.

Вони брехали, що не будуть чіпати цивільне населення. Але з перших годин вторгнення російські війська б'ють по цивільній інфраструктурі.

Звернення до громадян іноземних держав, які прагнуть допомогти Україні у її боротьбі проти російської агресії

24 лютого 2022 року рано-вранці Росія розпочала нову військову операцію проти України. Це нічим не виправдане злочинне й цинічне вторгнення. Російська армія дотримується дуже підлої тактики. Зруйновані ракетами та артилерією житлові будинки – це остаточний аргумент для світу, щоб разом з нами зупинити окупаційне нашестя.

У населених пунктах області поступово відновлюють газопостачання

Унаслідок російського вторгнення без газопостачання залишились  тисячі абонентів Луганщини.

Ремонтні роботи тривають майже цілодобово.

Так, зранку 27 лютого газовики відновили подачу газу жителям Маловенделіївки Новоайдарської громади.

Для безперебійної виплати пенсій та грошових допомог напрацьовано альтернативні способи виплати на час дії воєнного стану

Уряд ухвалив підготовлені Мінсоцполітики альтернативні способи виплати пенсій та грошових допомог під час воєнного стану на випадок збоїв у роботі тої чи іншої банківської установи, а також для переміщених осіб, які отримують пенсію через поштового оператора.

Зміни дозволять забезпечити безперебійність у здійсненні виплат пенсій та соціальних допомог.

Зокрема Уряд ухвалив постанову «Про особливості виплати та доставки пенсій, грошових допомог на період введення воєнного стану».

Вона передбачає наступне.

Газопостачання: ремонти тривають постійно, але багато абонентів через російські обстріли досі без газу

«Через російське вторгнення без газу залишились десятки тисяч жителів Луганщини. Ремонтні бригади працюють повсюди, де дозволяє безпекова складова, однак тисячі абонентів ще чекають на відновлення газопостачання. Спеціалісти роблять все залежне», – наголосив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Зокрема, без централізованого газопостачання залишились жителі населених пунктів здебільшого Щастинського та Старобільського районів.