Архів новин

02 марта 2022

Луганському роду нема переводу: за добу народились вісім немовлят. У Рубіжному – двійко: хлопчик і дівчинка

За останню добу фахівці Рубіжанської центральної міської лікарні прийняли сім пологів. Народились вісім немовлят. У однієї родини – двійко: дівчинка та хлопчик.

Декілька годин тому медики Новопсковського РТМО у надзвичайно складних умовах зробили кесарів розтин, в результаті якого на світ з’явився хлопчик вагою 4 кг 100 г.

Уряд України перезавантажує «гарячу лінію» для оперативного збору запитів з гуманітарних питань

Увага! Уряд України перезавантажує «гарячу лінію» для оперативного збору запитів з гуманітарних питань
За телефоном «гарячої лінії» 1545 можна звертатись по таких питаннях:

Сергій Гайдай: попри російські обстріли наші енергетики відновлюють інфраструктуру

Очільник Луганщини повідомив, що станом на ранок 2 березня є перебиті лінії електропередачі в результаті російського вторгнення у Щасті, на Попаснянщині, у Біловодську, Новоайдарі, Старобільську, Сєвєродонецьку, Сватовому, Станиці Луганській тощо.

Звернення Президента: українці – символ незламності

Бажаю здоров'я, єдина країно! Я не випадково сказав «єдина». Почався сьомий день цієї страшної війни. Війни, яку ми відчуваємо однаково. За цей час у нас єдності більше, ніж за тридцять років. Спочатку нам було однаково страшно, потім – однаково боляче. А зараз все однаково. Окрім перемоги. Окрім правди. Окрім миру. Окрім спокою, до якого ми хочемо прийти. Окрім життів наших людей, за яких ми переживаємо. Окрім України. За цей час ми по-справжньому стали єдиним цілим. Ми багато пробачили одне одному. Ми полюбили одне одного. Ми допомагаємо одне одному. Ми боїмося одне за одного.

«Ощадбанк»: відділення та банкомати при безпековій ситуації працюють в Сєвєродонецьку, Рубіжному, Сватовому, Кремінній, Лисичанську, Білокуракиному, Попасній, Старобільську

Відділення «Ощадбанку» працюють там, де дозволяє ситуація. Можливі зміни в графіку їх роботи.

Перелік населених пунктів, де працюють відділення та банкомати: Сєвєродонецьк, Рубіжне, Сватове, Кремінна, Лисичанськ, Білокуракине, Попасна, Старобільськ.

Банкомати підкріплюються готівкою, коли є така можливість.

Слід нагадати, що банківські послуги надаються й через дистанційні канали «Ощадбанку». Рекомендується використовувати Інтернет та мобільний сервіс «Ощад 24/7» та «Мобільний Ощад», які повноцінно функціонують.

За тиждень війни на Луганщині народилися 42 немовля

За минулий тиждень у Луганській області народилися 42 немовля, із них – одна недоношена дитина масою 1 400 г.

Мамі та немовляті надана медична допомога в повному обсязі.

Крім того, на стаціонарному лікуванні з COVID-19 перебувають чотири жінки: дві післяпологові, одна вагітна, одна післяпологова в реанімаційному відділенні (з покращенням).

Слід зазначити, що всі пологові стаціонари області мають підвальні приміщення, обладнанні як пологовий зал.

У разі небезпеки вагітні та породіллі знаходяться там, медичний персонал приймає пологи.

Національний банк відкрив рахунок для гуманітарної допомоги українцям, постраждалим від російської агресії

Національний банк відкрив Міністерству соціальної політики України поточний рахунок для гуманітарних цілей.

 Рахунок використовуватиметься для зарахування благодійної допомоги з України та з-за кордону. Міністерство соціальної політики використовуватиме зібрані кошти для забезпечення підтримки громадян України, які найбільше страждають від війни.