Архів новин

05 марта 2022

Українці не відступають, не здаються, не зупиняють спротиву – звернення Президента Володимира Зеленського

Наш вільний народе!

Ти зараз – на висоті свого духу. На максимумі можливостей. Кожен військовий на лініях оборони. Кожен лікар, який рятує життя. Кожен пожежник, який зупиняє вогонь. Кожен підприємець, який продовжує роботу. Десятки й десятки інших професій. Мільйони людей, які стали одним цілим. Наддержавою духу.

Програмісти, які пішли в інформаційні війська. Усі, хто пішов у тероборону. Вчителі й вихователі, які не залишають дітей. Поліцейські. Державні службовці. Ми всі разом витримали удар. Ми всі разом відбудуємо нашу державу.

Жителі Луганщини просять НАТО закрити небо над Україною

10 днів Луганщина чинить героїчний опір російським окупантам, допомагаючи нашим захисникам.

Мирні мешканці Марківки, Сватового, Старобільська, Білокуракиного та Новопскова вийшли на акції проти «російських асвабодітєлєй».

Ворог наносить авіаудари по Києву та Харкову, здійснює артобстрілита знищує наші міста і села.

Аби зупинити військові злочини путинського режиму, люди зі всього світу просять закрити повітряний простір над Україною.

Сергій Гайдай: вже зі світлом Кремінна та Попасна, робимо все можливе для скорішого підключення частини Сєвєродонецька, де росіяни перебили силовий кабель

Загалом, як повідомив очільник Луганщини, зараз знеструмлені через російське вторгнення 77 386 споживачів.

«Лінії електропередачі, трансформатори, силові кабелі пошкоджені у 55 населених пунктах. 23 з них знеструмлені частково, 32 повністю. Як тільки з’являється безпечний доступ до певного об’єкту, енергетики організовують аварійно-відновлювальні роботи. Вже зі світлом Кремінна та Попасна. Зараз робимо все можливе для скорішого підключення частини Сєвєродонецька, де росіяни перебили силовий кабель 100 кВ», – зазначив Сергій Гайдай.

Перші гуманітарні вантажі до Луганщини надійшли із Західної України

Допомогу жителям Сєвєродонецька та Кремінної, які вже 10 діб потерпають від ворожих обстрілів, передали Чернівецька та Волинська області.

Зокрема, з Луцька прийшла двадцятитонна вантажівка, з Чернівців – три вантажні мікроавтобуси з продуктами, дитячим харчуванням, памперсами та медикаментами.

Проте, від міста Дніпро до Сєвєродонецька благодійний вантаж довелось доправляти бійцям ГУ ДСНС у Луганській області.

Упевнений, що вже скоро ми зможемо сказати нашим людям: повертайтеся, бо загрози більше немає – звернення Президента Володимира Зеленського

Вільний народе вільної країни!

Вже десята доба нашої вітчизняної боротьби. Щирої віра та цілодобової роботи.

Десята доба –як один безкінечно довгий день. Одна безкінечно довга ніч, яка не дає відпочинку.

Сьогодні субота. Субота. Це слово на війні нічого майже не означає. Як понеділок або четвер або будь-який інший день. Всі вони стали однаковими.

Однаково захищаємо державу. Однаково рятуємо людей.

Країна не знає більше вихідних. Не важливо, що на годиннику. Не важливо, що в календарі. І так –до перемоги.

Запускається сайт для іноземців, які хочуть допомогти Україні в захисті свободи й територіальної цілісності

Незабаром запрацює сайт fightforua.org, який міститиме всю необхідну інформацію для громадян іноземних держав, які хочуть приєднатися до Інтернаціонального легіону оборони України.

Після того як 24 лютого Росія здійснила широкомасштабне військове вторгнення на територію України та з перших днів почала завдавати ударів по мирному населенню та інфраструктурі, Українська держава закликала іноземців приєднуватися до нашої боротьби за мир і демократію у Європі та всьому світі.

Кошти на виплату пенсій до 14 березня включно вже спрямовані до уповноважених банків та Укрпошти з випередженням графіка

Пенсійний фонд України вже спрямував до уповноважених банків та Укрпошти всю суму, необхідну для виплати пенсій з датою виплати до 14 березня включно.

На виплату цих пенсій спрямовано 24,4 млрд гривень.

З них через:

- уповноважені банки –18,3 млрд гривень;

- АТ «Укрпошта» – 6,1 млрд гривень.

Уповноважені банки вже зарахували кошти на рахунки більше 3 мільйонів одержувачів, що складає 99 % осіб, яким встановлено дату виплати по 14 березня включно.

АТ «Укрпошта» розпочала виплату пенсій 3 березня.

Наші рятівники під обстрілами росіян надають допомогу мирному населенню, – Сергій Гайдай

«Вкотре їм дякую. От вчора після 14:00 унаслідок російських обстрілів майже одночасно запалали три квартири у Лисичанську, на кварталі Східний. Район один, але багатоповерхівок три. Обстріли ще тривали, однак наші надзвичайними оперативно прибули на місця загоряння і не дали полум’ю розповсюдитись по інших квартирах. Це один із небагатьох прикладів їхнього героїзму», – наголосив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Удосконалено Правила перетину державного кордону дітьми, які виховуються в сімейних формах виховання під час війни

Для безпеки та збереження життя і здоров’я дітей спрощено правила виїзду з України дітей, які виховуються в прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу, під опікою, піклуванням і не досягли 18-річного віку, оскільки багато громадських об’єднань, які працюють за кордоном з дітьми, готові організувати відпоідні виїзди дітей групами.

Так, 1 березня 2022 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України № 179, якою доповнено пункт 24 Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 року № 57.

Заплановану у березні індексацію пенсій проведено – виплати збільшені понад 10 мільйонам громадян

У березні проведена запланована індексація пенсій. Пенсійний фонд України здійснив перерахунки більше ніж 10 мільйонам громадян.

Пенсії перераховані із застосуванням збільшеного на 14 % показника середньої заробітної плати, який враховується для обчислення.

Вперше із застосуванням цього показника збільшені пенсії військовим. В результаті, підвищення отримають півмільйона одержувачів, і середній розмір такого підвищення склав майже 790 гривень.

У березні виплати допомог, пільг та субсидій людям розпочались на тиждень раніше визначених дат

На виплати соціальних допомог, пільг та субсидій Міністерство соціальної політики ще 2 березня перерахувало кошти в регіони.

Зокрема,
• 4,8 млрд гривень перераховано на виплату соціальних допомог;
• понад 5 млрд гривень - на виплату пільг та субсидій.

Всі регіони отримали фінансування і у більшості випадків забезпечили перерахування цих коштів на банківські рахунки людей та на Укрпошту для доставки.

Ми продовжуємо боротися, ми захистимо нашу державу і звільнимо нашу землю завдяки нашим героям – звернення Президента України

Великий народе великої країни!

Країни сили. Країни свободи. Народу абсолютного морального лідерства.

Ми витримали вже дев'ять днів темряви. Дев'ять днів зла. Це в три рази більше, ніж темрява й зло розраховували.

Ми відповіли на вторгнення як уміємо в моменти найвищої небезпеки. Відповіли героїзмом, солідарністю, взаємодопомогою. Ми відповіли по-своєму, по-українськи. Так, що історія Європи запам'ятає це назавжди. Говоритиме про це дітям. Покаже онукам.