Архів новин

09 марта 2022

Схід і Захід разом! До Луганщини надійшла чергова гуманітарна допомога з Чернівецької області

Обласний волонтерський штаб допомоги військовим та постраждалим жителям Луганщини щоденно відправляє гуманітарні вантажі до населених пунктів, де ситуація найскладніша.

«Сьогодні 20-тонна вантажівка з дитячим харчуванням, предметами гігієни та смаколиками, які зібрала для нас Чернівецька область, поїхала до Попасної. Туди ж було направлено й полуфабрикати та заморожену птицю від УВКБ ООН», - розповів очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Він зазначив, що гуманітарну допомогу доставили й до Рубіжного, яке третю добу потерпає від обстрілів.

Росіяни знеструмлюють Луганщину цілими населеними пунктами, але наші енергетики під обстрілами роблять майже неможливе, – Сергій Гайдай

Очільник області поінформував, що наразі без світла залишаються 26 населених пунктів повністю, 15 частково. На подачу електроенергії чекають 87 666 споживачів. Загалом відключено 696 трансформаторних підстанцій.

Українці вистояли й надихнули весь світ своєю рішучістю – звернення Президента Володимира Зеленського

Хоробрі українці нескореної країни!

Вже 14-й день нашої оборони, нашого захисту. 14-й день нашого єднання. По-справжньому всеукраїнського. Масштаб загрози державі – максимальний. Окупаційний контингент уже завів на нашу територію майже всіх, кого збирали для вторгнення в Україну. Але й масштаб нашої відповіді – максимальний. І це два різних слова «максимальний» – у них і в нас.

Ім’я Великого Кобзаря стало символом боротьби українців за свою незалежність

Сьогодні, через 208 років від Дня народження Тараса Шевченка, кожний українець виконує його духовний заповіт: «Борітеся – поборете, Вам Бог помагає!»

Тобі не буде за нас соромно, Тарасе! Світ вражений мужністю та незламністю духу твоїх нащадків, міццю та звитягою нашої армії! Два тижні українські військові б’ють ворога по усіх фронтах: вже 12 тисяч «москалів» назавжди залишаться у нашій землі! Ми їх сюди не кликали й не посилали! Луганщина, яка завжди першою зустрічає сонце, першою зустріла ворога та гідно тримає оборону!

Нагадуємо: картка єПідтримки вже не має обмежень

Уряд скасував усі обмеження на використання коштів програми єПідтримка, наданих за вакцинацію.

Обмеження з карток для виплат єПідтримка вже зняли Монобанк, Альфа-Банк, ПриватБанк, А-Банк, ПУМБ, Восток, Укргазбанк.

Тепер гроші з карток цих банків можна витратити на будь-які продукти та товари (оплачувати покупки за усіма МСС-кодами).

Також можна переказувати гроші на інші картки.

Не можна картку поповнювати власними коштами.

Крім того, грошима з єПідтримки можна допомогти ЗСУ.

Держава продовжить виплату соціальних допомог під час воєнного стану, звертатись за перепризначенням не потрібно

Держава продовжить виплачувати призначені державні соціальні допомоги людям протягом часу дії воєнного стану плюс один місяць після його завершення. Відповідне рішення ухвалив Кабінет Міністрів України.

Воно стосується:

- допомоги малозабезпеченим сім’ям,

- допомоги на дітей одиноким матерям,

- допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування,

- допомоги на дітей, хворих на тяжкі хвороби, яким не встановлено інвалідність,

Сєвєродонецьк пережив найстрашнішу добу за час війни – є загиблі, багато зруйнованих будинків, – Сергій Гайдай

«Російська армія продовжує розстрілювати житлові квартали наших міст. Лише Сєвєродонецьк за 24 години зазнав трьох масованих обстрілів – двічі приблизно о 04:00 – вчора та сьогодні – та вчора о 12:50, – поінформував начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. – За добу по області ми маємо 63 пошкоджених або повністю зруйнованих будинки. Людей охоплює страх, на що і розраховують росіяни, які намагаються нас зламати. Зламати на фронті вони не в змозі, тому зриваються на звичайних громадянах та їх домівках. Знайдені тіла десятьох загиблих, поранення отримали дев’ятеро осіб.

Сергій Гайдай закликає бізнес Луганщини скористатись «єПідтримкою»

#stoprussia

«Малий та середній бізнес Луганської області – це понад 106 тисяч підприємців. З них 75 тисяч працювали на підприємствах, ще 30 тисяч – це фізичні особи-підприємці та їх наймані працівники. Сьогодні майже усі вони позбавлені можливості працювати», - розповів начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Світ не вірить у майбутнє Росії, а говорить про Україну, допомагає і готується підтримати нашу відбудову після війни – звернення Президента Володимира Зеленського

Українці! Українки!

Сьогодні важливі новини. Сполучені Штати зробили крок, який відчутно послабить окупантів. Змусить платити за агресію, відповідати за зло, яке вони наробили. За все зло. Америка забороняє імпорт нафти з Росії, нафтопродуктів, газу, вугілля. Забороняє громадянам США будь-які інвестиції в російський паливно-енергетичний комплекс.