Архів новин

10 марта 2022

Гуманітарну допомогу землякам привезла Луганська асоціація організацій осіб з інвалідністю

Сьогодні до Сєвєродонецька прибуло 20 тонн продукції птахофабрики «Наша ряба» та вантажівка із поліпропіленовою плівкою, ковдрами та теплими речами з Дніпропетровщини. 

Крім того, Управління Верховного комісара ООН у справах біженців доправило 1,5 тонни  м’ясних полуфабрикатів, замороженої риби та рибних пресервів до Рубіжного. Місто після тривалих потужних обстрілів опинилось на межі гуманітарної катастрофи.

Безпечне проходження вантажів забезпечив обласний гуманітарний штаб.

Завдяки нашим захисникам українці не стали рабами й ніколи не стануть – звернення Президента Володимира Зеленського

Українці!

Уночі зʼявилась інформація про загиблих у вчорашньому бомбардуванні пологового будинку та дитячої лікарні в Маріуполі. Троє людей ми втратили, серед них – одна дитина, дівчинка. Кількість поранених – 17. Це діти, жінки, медичні працівники.

Усі медзаклади Луганської області працюють у штатному режимі. Терористи блокують доставку гуманітарних вантажів з медикаментами

«Попри постійні обстріли усі медичні заклади Луганської області працюють у штатному режимі. Лікарні забезпечені медикаментами та розхідними матеріалами. Фахівці  «швидкої», ризикуючи власними життями, надають невідкладну медичну допомогу. Двоє парамедиків із Сєвєродонецька, які приїхали на виклик до онкохворого, загинули, потрапивши під артобстріл», - про це розповів начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Держава звільняє ФОПів від сплати ЄСВ: сформовано пакет рішень щодо підтримки українського бізнесу

На виконання доручення Президента України Володимира Зеленського Уряд сформував пакет рішень щодо підтримки українського бізнесу під час війни, - про це повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Він зазначив, що на час воєнного стану та протягом року після його завершення фізичні особи-підприємці першої та другої групи будуть звільнені від сплати ЄСВ. Підприємці ІІІ групи звільняються від сплати ЄСВ за найманих працівників, призваних до лав ЗСУ та територіальної оборони. Збір буде сплачено за рахунок держави.

За два тижні війни від російських обстрілів загинули 34 жителя області, за останню добу – вісім, – Сергій Гайдай

«За цей час ворог близько двохсот разів відкривав вогонь у наш бік. Останнім часом, здебільшого, росіяни обстрілюють артилерією та градами багатоповерхівки Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного – б’ють по беззахисним громадянам», – наголосив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Він повідомив, що за два тижні знайдені тіла 34 загиблих серед цивільного населення, за останній тиждень – 18, за добу – 8.

Унаслідок російського вторгнення пошкоджено або зруйновано 224 будівлі. Із них 109 – упродовж тижня, 38 – за останні 24 години.

Сергій Гайдай: кожен, чиє житло знищів окупант, зможе залишити заявку на відшкодування в «Дії»

Як зазначив очільник Луганщини, реєстрація інформації про пошкоджене та зруйноване майно громадян України розпочнеться у застосунку «Дія» вже через тиждень.

 «Тисячі людей залишилися без власного житла. Наразі Президент та Уряд запроваджують алгоритм грошової підтримки постраждалих від російського вторгнення, – повідомив Сергій Гайдай. – Тож, кожен, чию домівку знищів окупант, зможе залишити заявку на відшкодування в «Дії».

Європейці повинні посилювати санкції проти Росії так, щоб у неї не було жодної можливості продовжувати геноцид в Україні – звернення Президента Володимира Зеленського

Європейці! Українці! Маріупольці!

Сьогодні день, який визначає все. Визначає, хто на чиєму боці. Російські бомби впали на лікарню та пологовий будинок у Маріуполі. Дитячу лікарню. Пологовий будинок, який працює! Будівлі зруйновані. Станом на цей час – 17 поранених. Розбір завалів іще триває. Люди вчасно почали ховатися від повітряної загрози.

Від 500-кілограмових авіаційних бомб, які окупанти скидають на наші українські міста. І вже багато разів.