Архів новин

12 марта 2022

У Сєвєродонецьку знайшли ще одного загиблого і одного пораненого внаслідок російських обстрілів

При ліквідації наслідків ворожих обстрілів співробітники ДСНС виявили одного загиблого та одного пораненого жителя Сєвєродонецька у будинку по вул. Ломоносова.

Постраждалому надається необхідна медична допомога.

Упродовж дня через обстріли в області горіли квартири, гуртожиток, приватні житлові будинки та автозаправна станція.

Наразі обстріли тривають в Сєвєродонецьку та Рубіжному.

Рятувальники продовжують ліквідовувати пожежі та допомагати мирному населенню.

Сергій Гайдай: понад 300 дітей та жінок евакуйовані сьогодні з Лисичанська та Сєвєродонецька

«Дякую нашій патрульній поліції, волонтерам та всім небайдужим за допомогу. Сьогодні з Лисичанська та Сєвєродонецька евакуйовані понад три сотні жінок та дітей», - зазначив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

До речі, патрульні не тільки супроводжували колону транспорту з мирними мешканцями, а й особисто керували евакуаційними автобусами.

Ще 13 тисяч абонентів Луганщини знов зі світлом, а у домівки 7 тисяч повернули газ, - Сергій Гайдай

«Наші енергетики під обстрілами демонструють справжній героїзм. За добу вони під`єднали до електромережі ще 13 000 споживачів. Попереду ще багато роботи, люди бачать це і з порозумінням ставляться до ремонтників. Жителі області, на жаль, на собі відчули «руський мир» без води, тепла і газу, і щоденні намагання українських комунальників якомога швидше відновити зруйновані ворогом комунікації. Ми не тільки відремонтуємо інфраструктуру, а й відбудуємо всю область. Одразу після перемоги», - наголосив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Час бути ефективними в рутинних справах і віддавати все необхідне для оборони – звернення Президента України Володимира Зеленського

Хоробрий народе нескореної країни!

Від самого ранку в українському – назавжди українському – Мелітополі збиралися люди, наші громадяни, на чергову акцію протесту проти російських військ.

Проти намагань поставити місто на коліна. Понад дві тисячі людей на площі.
Почуйте, будь ласка, в Москві!

Якщо в Мелітополі проти окупації виходять дві тисячі людей, то скільки має бути у вас проти війни? Щоб було по чесному, щоб було по справедливості. Вчора окупанти захопили в полон мера Мелітополя Івана Федорова. Громада міста вимагає звільнити його. І це дуже важливо.

Звернення до держав-членів НАТО та всіх союзників України, громадян України різних етнічних та релігійних ідентичностей, громадян іноземних країн, які мешкають в Україні

Звернення ініційоване Громадською радою Державної служби України з етнополітики та свободи совісті (ДЕСС, dess.gov.ua), Експертною радою ДЕСС з питань етнополітики, Експертною радою ДЕСС з питань свободи совісті, Консультаційною радою ДЕСС з питань реалізації Закону України "Про корінні народи України".

Сергій Гайдай підписав розпорядження про заборону необґрунтованого підвищення цін на товари першої необхідності

Начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай своїм розпорядженням від 12.03.2022 року № 105 «Про контроль за цінами на товари» заборонив необґрунтоване підвищення цін в умовах воєнного часу на товари першої необхідності.

Зокрема, до переліку включено: борошно пшеничне, макаронні вироби, батони, хліб, гречана та вівсяна крупи, свинина, яловичина, птиця (тушки курячі), молоко, масло вершкове, сметана, яйця курячі, олія соняшникова, цукор кристалічний, капуста білокачанна, цибуля ріпчаста, буряк, морква та картопля.

Дітей-сиріт та найуразливіших пільгових категорій вже евакуйовано з Луганщини, – Сергій Гайдай

«Діти, які перебувають на державному забезпеченні, евакуйовані за межі області. Сьогодні останні 26 дітлахів перевезені до Львова. Це 10 дітей-вихованців Луганського обласного ліцею-інтернату фізичної культури і спорту та 16 учнів Сєвєродонецького вищого професійного училища. Ще до початку активної фази російського військового вторгнення на оздоровлення до Західної України вивезли малечу з Луганського обласного будинку дитини», - повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Комунальні служби під обстрілами повертають у будинки світло, газ, воду, однак пошкоджень дуже багато, – Сергій Гайдай

«Подекуди зруйновані десятки метрів комунікацій. Тобто, на ділі це не звичайний порив водогону чи лінії електропередачі, а фактично відсутність внаслідок руйнування росіянами певної ділянки. Доволі часто пошкоджену ділянку довше відшукати, ніж відновити. Але луганські комунальники не здаються, щодня підключають будинки до світла та газу. Однак на таку кількість руйнувань не вистачає спеціалістів та матеріалів», – зазначив очільник Луганщини.

Сергій Гайдай: менш ніж за добу в Рубіжному через обстріли росіян сталося займання у восьми будинках, в Сєвєродонецьку – у чотирьох. Сєвєродонецьк під вогнем і зараз

Очільник Луганщини, зокрема, зазначив – якщо раніше наслідками російського вторгнення були, у переважній більшості, пошкодження об’єктів інфраструктури, то останніми днями це людські життя.

Увага! Сьогодні на Луганщині очікується евакуаційний поїзд

За інформацією Укрзалізниці, сьогодні, 12 березня, з Новозолотарівки орієнтовно о 14:00 планується евакуаційний дизель-поїзд.

Далі пересадка на пасажирські поїзди в Лимані та Слов’янську.
 

Сьогодні кожен здобуває Україні славу на своєму місці – звернення Президента Володимира Зеленського

Міцний народе сталевої країни!

Саме так військові відповідають командуванню у Кремлі на питання, що заважало їм захопити Україну за чотири доби. Міцний народ сталевої країни. Ця інформація не перевірена, але цей факт – безперечний.

І якщо заблукалі окупанти виправдовують свої невдачі чимось іншим, це значить, що за 16 днів війни вони так нічого й не зрозуміли.

Що ж, ми не засмучуємося. Ми готові пояснювати. Просвітлювати окупантів до повного розуміння ними, хто вони є й куди саме повинні тримати шлях. З України.