Архів новин

13 марта 2022

Увага! 14 березня на Луганщині очікується евакуаційний поїзд

Завтра, 14 березня, планується евакуація автобусами до залізничної станції Новозолотарівка (потяг орієнтовно о 14:00).

Місця сбору для організованого виїзду до станції:
Лисичанськ:
11.00 - центр міста, вул. ім. В.Сосюри, 324, ДСНС;
10.00 - м-н ГТВ, від пам'ятника "Літак".

Сєвєродонецьк:
10.00 - МПК Будівельників

Рубіжне:

У Сєвєродонецьку, Рубіжному та Попасній палають десятки будинків, є постраждалі, рятувальники працюють без зупинки, - Сергій Гайдай

Про це очільник Луганщини повідомив увечері 13 березня.

«Через обстріли російської армії у Сєвєродонецьку сьогодні горіли десятки житлових квартир, будівля професійного училища. А з самого ранку бойовики обстріляли Христо-Різдвяний кафедральний собор», - зазначив Сергій Гайдай.

У Рубіжному внаслідок обстрілу сталося загоряння гаражів, приватних будинків, перебито газопровід.

У Попасній також зайнялися житлові будинки, гаражі та вагоноремонтний завод.

Наразі тривають обстріли міста Золоте та села Тошківка.

У Луганській області виплати грошової допомоги, пільг та субсидій будуть нараховуватись централізовано

Мінсоцполітики з березня застосує спеціальний механізм виплати грошових допомог, пільг та субсидій у окремих містах і районах семи областей, зокрема, у всіх містах та районах Луганської області.

Механізм виплат визначений постановою Кабінету Міністрів України від 07.03.2022 № 215 «Про особливості нарахування та виплати грошових допомог, пільг та житлових субсидій на період дії воєнного стану».

Відкрилися чергові евакуаційні маршрути у Київській та Луганській областях – Ірина Верещук

В Україні 13 березня з 9:00 відкриваються чергові гуманітарні коридори для евакуації мешканців населених пунктів, постраждалих від обстрілів. Про це повідомила віце-прем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

«Вчора, як ви пам'ятаєте, виїхала колона з гуманітарним вантажем із Запоріжжя до Маріуполя через Бердянськ. Вони зараз перебувають у Бердянську і рухаються в напрямку Маріуполя. Щиро сподіваюся, що вже ввечері буду звітувати про позитивний результат», – розповіла вона.

Якщо вам автоматично подовжено грошову соціальну допомогу, пільги чи субсидії, а в подальшому виявиться, що їх розмір зменшився, - різницю не треба буде повертати

Держава не вимагатиме повертати суми грошових соціальних допомог, пільг та субсидій, отримані внаслідок автоматичного продовження на час воєнного стану без звернення одержувачів, розмір доходу яких міг збільшитись.

Понад 106 тисяч жителів Луганщини можуть отримати допомогу від держави – по 6,5 тисяч гривень у березні, – Сергій Гайдай

По 6 500 гривень виплачують за програмою «єПідтримка».

Вона працює за аналогією з виплатами за вакцинацію – через додаток «Дія».

Наразі допомогою можуть скористатися жителі Луганської, а також Донецької, Запорізької, Миколаївської, Херсонської, Харківської, Сумської, Чернігівської, Київської областей та Києва.

Учні та студенти денної форми навчання отримуватимуть деякі види соціальних допомог без довідки з навчального закладу

На час дії воєнного стану плюс 60 днів після його завершення без довідки з навчального закладу призначатиметься та продовжуватиметься виплата деяких видів соціальних допомог дітям віком від 18 до 23 років, батьки (годувальники) яких загинули, і які навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх навчальних закладах, професійно-технічних та вищих навчальних закладах.

Зокрема, це стосується пенсії у зв’язку з втратою годувальника та державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю.

У Сєвєродонецьку та Рубіжному обстріли не вщухають з вечора, уночі росіяни відкрили вогонь в бік Попасної та Лисичанська, – Сергій Гайдай

«Вже тиждень російська армія цинічно розстрілює мирне населення наших міст, відкриваючі вогонь по домівках. Вони навмисно цілять у тих, від кого не буде спротиву – жінок та дітей, старих. От який військовий зі здоровим глуздом стрілятиме по будинку для літніх людей? Із танку! А росіяни це зробили, цілеспрямовано. У Кремінній. Чим їм заважали беззахисні люди у поважному віці? Росіяни знищують всіх, не зволікаючи», – наголосив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Сьогодні, 13 березня, на Луганщині планується евакуаційний потяг

За інформацією Укрзалізниці, сьогодні орієнтовно о 14:00 з Новозолотарівки планується евакуаційний дизель-поїзд.

Далі пересадка на пасажирські поїзди в Лимані та Слов’янську!
 

Ще потрібно боротись і завдати ворогу максимальної шкоди на всіх напрямках оборони – звернення Президента України

Мудрий народе сильної країни!

Завершився 17-й день війни. Війни за право бути вільними. За право жити на своїй землі так, як цього хочемо ми, українці. А не так, як це придумали за нас і проти нас. Проти нашого єства. Проти нашого характеру.