Архів новин

14 марта 2022

15 березня - черговий евакуаційний потяг з Луганщини

У вівторок, 15 березня, очікується черговий евакуаційний поїзд для жителів Луганщини.

Орієнтовний час відправлення - 14:00 із Новозолотарівки.

Далі - пересадка на поїзди у Донецькій області.

Слідкуйте за можливими змінами.
 

По другому «зеленому коридору» з Луганщини евакуйовані ще понад 1700 людей, – Сергій Гайдай

«Сьогодні ще понад 1 700 людей врятовані від «руZZького миру».  По гуманітарному коридору вдалося вивезти близько 600 мирних мешканців з Сєвєродонецька, 480 – з Рубіжного, 260 – з Лисичанська, 130 – з Попасної, 80 – з Гірського, 82 людини – з  Кремінної, ще 80 - власним транспортом», - про це повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Поліція Луганщини вчергове затримала мародерів. Будьте згуртованими, звертайте увагу на незнайомців, – Сергій Гайдай звернувся до жителів області

«В той час, коли усі зусилля країни спрямовані на протидію російській агресії, активізувався ворог внутрішній – у Лисичанську патрульні знов виявили осіб, причетних до мародерства. Нехтуючи усім людським, у надскладний для громадян час затримані спокусилися на чуже майно, – поінформував начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай та звернувся до жителів Луганщини. – Будьте згуртованими, допомагайте одне одному, звертайте увагу на незнайомців, які ходять навколо будинку, або по під’їздах. При підозрілих випадках викликайте поліцію».

Сьогодні добровольцями є всі, хто відчуває вільний поклик до захисту України – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоровʼя, шановні українці, українки!

Гарна погода, яку ми тепер майже не помічаємо. Чисте небо, якого сьогодні над Києвом немає. Над Києвом та іншими містами нашої держави. Через ракетні удари, сліди від ворожих літаків. Вулиці тихі, але я знаю, я вірю, що це не надовго. Не назавжди. Для того й працюємо. Для того й боремося. Для того й не віддаємо свого.

Сьогодні ми відзначаємо суто наше, українське свято – День добровольця.

Стартувала платформа #Моя Війна для переконання міжнародних партнерів, більше допомагати Україні

Міністерство культури та інформаційної політики України, Асоціація інноваційної та цифрової освіти і компанія «Totonis» запустили міжнародну платформу #МояВійна (www.mywar.in.ua). З її допомогою кожен українець, як свідок жорстокої війни російської федерації проти України, може описати свою історію, викласти реальні факти та особисті переживання. Громадяни всіх країн світу можуть побачити і прочитати ці факти рідними для них мовами і висловити свою підтримку Україні реальними діями.

Луганському роду нема переводу: за минулий тиждень в області народились 30 маленьких українців

За надважкий для Луганщини минулий тиждень народились 30 немовлят: 20 хлопчиків та 10 дівчаток.

Медичний персонал пологових стаціонарів під постійним ворожим вогнем надає породіллям, майбутнім мамам та малюкам усю необхідну допомогу.

Слід зазначити, що всі лікарні області мають підвальні приміщення, обладнанні як пологовий зал.

У разі небезпеки вагітні та породіллі знаходяться там, медичний персонал приймає пологи.

Необхідні медичні препарати та молочної суміші наявні у повному обсязі.

У 14 областях України в ЦНАПах можна отримати допомогу та тимчасову домівку

ЦНАПи працюють як Центри турботи в 120 населених пунктах, і цей перелік невпинно розширюється. У такому ЦНАПі можна отримати речі першої необхідності та тимчасовий прихисток.

Дізнатися, де саме працює Центр турботи, можна через чатбот @turbotnyk_bot. Ним скористалися вже понад 30 тисяч українців.

Центри турботи приймають усіх, кому потрібна допомога, — переселенців, бійців територіальної оборони та військовослужбовців.

10 тонн продуктів харчування доставлено у Лисичанськ, ще 10 тонн прямують до Попасної

Волонтери продовжують доставляти гуманітарну допомогу на Луганщину – у міста, які через військове вторгнення російської федерації перебувають на межі гуманітарної катастрофи.

Ще 10 тонн продукції за допомоги Миронівської птахофабрики «Наша Ряба» доставлено до Лисичанська.

Ще 10 тонн прямують до Попасної.

«Восток SOS» допомагає евакуйовувати людей з Луганщини

Громадські активісти Луганщини допомагають обласній владі рятувати людей з пекла «руzzького миру».

Сьогодні, з Рубіжного, яке майже тиждень перебуває під постійними артобстрілами, трьома автобусами від Благодійного фонду «Восток SOS» евакуювали близько 200 людей.

Разом з тим, гуманітарним рейсом рубіжанам, майже відрізаним терористами від постачання товарів першої необхідності, доправили 500 буханок хліба.

Сергій Гайдай заборонив вивіз пального за межі Луганської області

Начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай своїм розпорядженням від 14.03.2022 року № 106 «Про заборону вивозу пального» заборонив суб’єктам господарювання, фізичним особам-підприємцям, які здійснюють торгівлю пальним, вивіз з території області бензину марки А-92 та А-95, дизельного пального та скрапленого газу для автомобілів.

Розпорядження є обов’язковим до виконання.

Обстріли Сєвєродонецька настільки масштабні, що не вистачає рятувальників, - Сергій Гайдай

Протягом 13 березня російські окупанти на Луганщині зосередили увагу на обстрілах житлових кварталів та об’єктів інфраструктури Сєвєродонецька.

Шановні земляки! Мужні, незламні, захисники Луганщини!

14 березня Україна відзначає День добровольця. Та сьогодні це свято зовсім іншого масштабу: адже уся країна піднялася на Народну війну проти російських окупантів.

Черги у військкоматах, підрозділи територіальної оборони, до лав яких щодня стають тисячі українців, та патріоти, які виходять на акції протесту проти загарбників  з «голими руками», захищаючи український прапор, -  це наші люди, які ще учора були вчителями, шахтарями та хліборобами, а сьогодні стали захисниками України!

Переможемо завдяки нашому вмінню гуртуватися та завжди памʼятати про своїх – звернення Президента України Володимира Зеленського

Міцний народе незламної країни!

Сьогодні 18-й день. 18-й день нашої війни за життя, за Україну, за незалежність.

Початок сьогоднішнього дня був чорним. Російські ракети та авіабомби знову били по нашій державі. Від сходу до заходу.

30 ракет на одну тільки Львівську область. Унаслідок обстрілу Міжнародного центру миротворчості та безпеки загинули 35 людей, ще 134 людини отримали поранення.

Там не відбувалося нічого, що могло б загрожувати території Російської Федерації. І всього лише за 20 кілометрів звідти – кордони НАТО.