Архів новин

16 марта 2022

«Вже зібрано понад 500 фото- та відеодоказів військових злочинів росії на Луганщині», - Сергій Гайдай

«До України прибув Головний прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан, який згодом виступить обвинувачем проти росії. Уся Україна допомагає збирати свідчення військових злочинів окупантів проти українців. Наразі, тільки у Луганській області вже зібрано понад 500 фото- та відеодоказів, які згодом стануть беззаперечним підтвердженням вбивства мирних жителів, варварських ракетно-бомбових та артилерійських ударів по лікарнях, школах, житлових будинках та інших цивільних об'єктах Луганщини», - розповів начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

17 березня - черговий евакуаційний потяг з Луганщини

У четвер, 17 березня, очікується черговий евакуаційний поїзд для жителів Луганщини.

Орієнтовний час відправлення - 14:00 із Новозолотарівки.

Далі - пересадка на поїзди у Донецькій області.

Слідкуйте за можливими змінами.

Сергій Гайдай: «Кремінна, Новодружеськ та Привілля з електрикою»

«Кремінна, Новодружеськ та Привілля з електрикою!

Працівники Кремінського РЕМ доклали максимум зусиль для відновлення вуличних ліній.
Наші герої!

Заряджайте мобільні телефони! Телефонуйте рідним, говоріть, що ЖИВІ!

У той же час ситуація з електроенергією та відновленням ліній на Луганщині залишається вкрай складною.
Нині знеструмлено 35 населених пунктів, з них 22 повністю, 13 частково. 98076 споживачів перебуває без електроенергії, відключено 599 ТП», - повідомив начальник Луганської військової адміністрації Сергій Гайдай.

Володимир Зеленський підписав указ про загальнонаціональну хвилину мовчання

Президент України Володимир Зеленський: «Сьогодні я підписав важливий указ про загальнонаціональну хвилину мовчання для вшанування памʼяті всіх українців, які загинули у нашій вітчизняній війні. Усіх, кого ми втратили через вторгнення Росії. Через терор, розвʼязаний окупантами.

Щоранку о 9-й годині на всій території нашої держави будемо згадувати українців, які віддали своє життя. Усіх, хто воював. Усіх військових і усіх цивільних. Дорослих і дітей... Усіх! Усіх, хто міг би ще жити, якби Росія не почала цю війну.

Вічна памʼять кожному, хто загинув за Україну!»
 

«Перемога! Лисичанськ та прилеглі міста будуть з газом!», - Сергій Гайдай

Обстріли не вщухають, газопроводи пошкоджені, але відновлювальні роботи проводяться попри все. Фахівці аварійної служби Лисичанського МРУЕГГ АТ "Луганськгаз" змогли відновити магістральний газопровід високого тиску діаметром 375 мм. Сьогодні, 16 березня, проводяться пускові роботи та підключення ГРП для населених пунктів Лисичанськ, Привілля, Новодружеськ, Шепілово, Білогорівка та для районів ГТВ, Красної та заводу "Мехстекло". Сподіваємося, крани перекриті. Бережіть себе!!!

«Небезпечно! Ризикувати людьми ми не можемо! Режиму тиші немає - гумкоридору сьогодні не буде», - Сергій Гайдай

 

Очільник Луганщини Сергій Гайдай повідомив, що російська армія хоче більше заручників війни серед мирного населення і робить евакуацію неможливою. Обстріли не вщухають.

Російські війська обстрілюють колони автобусів та точки збору людей, звідки планувалась евакуація. А гуманітарна організація Червоний хрест досі не відповіла на запит щодо відкриття гуманітарних коридорів на 16 березня.
Про це на брифінгу заявила віцепрем’єрка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

На час надзвичайного або воєнного стану для людей з інвалідністю спрощено перетин кордону

Кабінет Міністрів України постановою від 12 березня 2022 р. № 264 прийняв зміни до Правил перетинання державного кордону людьми з інвалідністю та особами, що їх супроводжують.
За цими змінами, у разі введення на території України надзвичайного або воєнного стану особи з інвалідністю І та ІІ груп, незалежно від віку, можуть перетинати державний кордон України за наявності одного з таких документів:
- довідки до акту огляду медико-соціальною експертною комісією,

Ворог обстрілює мирні квартали: у Рубіжному ліквідовано - 12, у Сєвєродонецьку – 7 пожеж у житлових будинках. Восьмеро поранених, одна людина загинула

«Зазнавши поразки під час чергової спроби штурму Сєвєродонецька, у безсилій злобі ворог посилив обстріли житлових кварталів обласного центру та Рубіжного. Внаслідок влучань снарядів у місті сталося загоряння 12 будинків, поранено вісім місцевих мешканців, в тому числі одна дитина. Одна людина – загинула. У Сєвєродонецьку - сім пожеж у житловому секторі. У Лисичанську знову перебито газогін», - повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.
Рятувальники 34 рази виїжджали на ліквідацію наслідків утвердження «руZZького миру».