Архів новин

17 марта 2022

За останні 24 години на Луганщині внаслідок обстрілів 4 загиблих та 10 поранених – усі в Рубіжному, по області пошкоджено 40 будинків

Унаслідок потужних обстрілів російською армією Сєвєродонецька, Рубіжного та Попасної за останні 24 години  пошкоджено понад 46 об’єктів.

Із них 12 багатоквартирних та 28 приватних житлових будинків,  господарчі споруди, об’єкти інфраструктури.

Під час обстрілів загинуло чотири людини, постраждало десять. Усі в Рубіжному.

Про це повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай 17 березня увечері.

Рятувальників залучено для гасіння 16 пожеж, що виникли внаслідок відкриття вогню окупаційними військами рф.

У разі відсутності зв’язку чи перенавантаження мережі звертайтесь до енергетиків через viber – запроваджено додатковий номер телефону

Через відсутність мобыльного зв'язку в деяких населених пунктах Луганщини ТОВ «ЛЕО» впровадило додатковий номер у viber для прийняття дзвінків у разі виникнення аварійних ситуацій.

Його ввели у роботу для розширення можливостей тим, хто не має на даний час можливості зателефонувати через відсутність мобільного зв'язку.

Додаткова лінія загального користування – (095) 286 10 23.

У повідомленні важливо зазначити повну адресу населеного пункту, особистий рахунок, ПІБ, ймовірну причину зникнення світла тощо. Дзвінки та повідомлення приймаються цілодобово!

Рекомендації щодо організації навчального процесу і отримання документів держзразка у Луганській області

У Департаменті освіти і науки обласної військової адміністрації поінформували стосовно організації навчання та отримання учнями документів державного зразка.

14 березня на території України поновлено освітній процес у закладах освіти після вимушених канікул. Залежно від безпекової ситуації в конкретному регіоні, навчання відбувається в дистанційній чи змішаній формі.

Для дошкільнят розпочав роботу дитячий онлайн-садок НУМО bit.ly/3qaT3iy.

Із Попасної навіть під вогнем росіян вдалося евакуювати людей, - Сергій Гайдай

Сьогодні відбулася чергова евакуація жителів Луганщини поїздами.

«Навіть при наявності «зеленого» коридору вивезти людей з Гірського чи Попасної вкрай небезпечно. Подекуди доводиться прориватися крізь щільні обстріли російської армії. Ще важче, коли «режим тиші» відсутній. Але сьогодні евакуаційному автобусу вдалося доїхати до Попасної і врятувати місцевих жителів, які декілька днів жили в бомбосховищі», - повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Не вірте російським фейкам: гуманітарна допомога жителям Луганщини надається в повному обсязі, у першу чергу – літнім людям і багатодітним сім’ям, – Сергій Гайдай

Із того часу, коли вдалося налагодити регулярні поставки гуманітарної допомоги у населені пункти Луганщини, і люди почали отримувати продуктові набори, гігієнічні засоби та ліки, російська пропаганда розпочала розповсюджувати зовсім протилежну інформацію.

Триває програма евакуації підприємств на захід України

Програма евакуації бізнесу передбачає, що підприємство, яке розташоване у зоні активних бойових дій або в ризиковій зоні, може скористатися допомогою держави щодо переміщення повністю або частково працівників та виробництва у безпечніші регіони.

Міністерство економіки України продовжує приймати заявки від власників підприємств щодо евакуації їх бізнесу.

Всі заявки будуть зібрані та оброблені для визначення пріоритетності. Першочергово допомогу держави для вимушеного «переїзду» отримають підприємства, які:

За 21 день війни з Луганщини евакуйовано 11 тисяч людей

«Гуманітарна ситуація в області критична, але контрольована. Поки ведемо перемовини щодо режиму «тиші», робимо усе можливе для підтримки та порятунку людей. Невеликими партіями, але щоденно відправляємо людей у безпечні регіони України. Вчора й сьогодні вивезли жінок з дітьми та людей похилого вікуз Рубіжного! До центру міста дістатися неможливо, тож забирали біженців з Південного кварталу. Одночасно, цими ж автобусами, доправляємо гуманітарку у «гарячі» точки», - зазначив начальник обласної військової адміністрації  Сергій Гайдай.

Банки зарахували пенсійні кошти на рахунки 99,98 % одержувачів

За повідомленням АТ «Укрпошта», пенсії доставлено 51,4 % пенсіонерів, виплачено 65,34 % профінансованої суми.

Виплата пенсій у березні забезпечується з урахуванням особливостей, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 26 лютого 2022 року № 162 «Про особливості виплати та доставки пенсій, грошових допомог на період введення воєнного стану».

Сергій Гайдай: ми вимагаємо «режиму тиші», щоб врятувати область від гуманітарної катастрофи і відремонтувати комунікації

Про це очільник Луганщини заявив сьогодні, 17 березня.

Загалом за час російського вторгнення на Луганщині пошкоджено та зруйновано понад 500 об’єктів житлового фонду та інфраструктури.

Росіяни влаштували в Рубіжному пекло, обстріли тривали всю ніч, пошкоджено щонайменше 27 будинків, – Сергій Гайдай

Він повідомив, що росіяни у ніч із 16 на 17 березня влаштували в Рубіжному пекло, обстріли тривали всю ніч.

У місті внаслідок російських обстрілів палали щонайменше 27 будинків, подекуди цілими вулицями.

Ще мінімум п’ять займань сталися у Попасній, одне – в Сєвєродонецьку. Інформація щодо постраждалих та загиблих уточнюється.

Світ повинен офіційно визнати, що Росія стала державою-терористом – звернення Президента України

Мудрий народе сильної країни!

Нарешті вдалося звільнити з полону мера Мелітополя. Нашого українського Мелітополя, який не підкорився й не підкориться окупантам. Іван Федоров на свободі. Говорив із ним сьогодні. Російські військові викрали його ще 11 березня, намагалися схилити до колаборації. Але наш хлопець витримав. Не здався. Як витримуємо ми всі. Ви всі. Як ми всі не здаємося. Бо ми – українці. І завжди захищаємо своїх і своє.