Архів новин

18 марта 2022

Сергій Гайдай: енергетики Луганщини виїжджають на виклики за будь-якої можливості

«Як тільки дозволяє безпекова ситуація, вони знов і знов розпочинають роботи з відновлення енергопостачання. Поступово вводяться в роботу трансформаторні підстанції. Проте, ще багато населених пунктів області знаходяться без електроенергії. А саме – 26 повністю, 13 частково. Без світла, станом на вечір 18 березня, перебувають 101 717 споживачів. Відключено 652 трансформаторних підстанції», – повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

19 березня - черговий евакуаційний потяг з Луганщини

У суботу, 19 березня, за інформацією Укрзалізниці, очікується евакуаційний поїзд з Луганщини.

Орієнтовний час відправлення зі станції в Новозолотарівці - 14:00.

Далі - пересадка до потягів в Донецькій області.

Можливі зміни. Слідкуйте за повідомленнями.

Сьогодні Електронний реєстр листків непрацездатності Пенсійного фонду України відновив свою роботу в повному обсяз

Усі е-лікарняні, за якими роботодавці не встигли оформити заяву-розрахунок через відсутність доступу до реєстру, тепер можуть бути опрацьовані та подані до Фонду соціального страхування України на оплату.

Фонд соціального страхування України є гарантом фінансової та медико-соціальної підтримки для мільйонів українських працівників, вагітних жінок, потерпілих на виробництві та їх родин. Тому попри умови воєнного стану фахівці Фонду продовжують роботу для безперервного здійснення усіх виплат.

Атакуючи Україну, Росія знищить усе, чого досягла за минулі 25 років – звернення Президента Володимира Зеленського

Сильний народе незламної країни!

Триває 23-тя доба нашої вітчизняної війни. Після восьми років війни на сході.

Окупанти не припиняють спалювати своє національне багатство у війні проти України.

Я впевнений, що, атакуючи нас, вони знищать усе, чого російське суспільство досягло за минулі 25 років. І повернуться туди, звідки почали колись підніматись, – як кажуть, у «лихі 90-ті». Тільки вже без свободи, без креативного бажання мільйонів людей працювати заради розвитку своєї держави.

Такою буде для Росії ціна війни проти України.

Сергій Гайдай: росіяни обстріляли лікарню в Лисичанську

Про це очільник Луганщини поінформував 18 березня вдень.

«Російська армія відкрила вогонь по одному з лікувальних закладів в Лисичанську. Загалом вони випустили десять снарядів. Лікарня і розташовані поряд житлові будинки залишилися без вікон. Інформація щодо постраждалих уточнюється. На об’єкті працюють рятувальні служби», - зазначив Сергій Гайдай.

Підвищення розміру щомісячних страхових виплат буде проведено для 14 000 жителів Луганщини

Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганський області протягом 1-17 березня прийнято від страхувальників Луганщини заяви-розрахунки на загальну суму 5 227 169,22 гривень для надання матеріального забезпечення застрахованим особам.

Наразі проводиться робота по виплаті щомісячних страхових виплат 13 352 потерпілим через банківські установи за лютий.

Також відділення управління проводять перерахунок розміру щомісячних страхових виплат відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 05.03.2022 року на коефіцієнт 1.14

На 19 березня опрацьовується маршрут для доставки гуманітарної допомоги до Луганщини, – Ірина Верещук

Віцепрем’єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук розповіла про плани гуманітарних коридорів на 18 березня, які погоджено за дев’ятьма напрямками у Донецькій, Сумській та Харківській областях.

А також анонсувала можливі маршрути на 19 березня.

«На завтра опрацьовуємо маршрути для доставки гуманітарної допомоги до міст Херсонської та Луганської областей», – резюмувала Віцепрем’єр-міністр.

Сергій Гайдай: із Рубіжного вдалося евакуювати понад 50 людей та привезти у місто гуманітарку

Автобусом сьогодні вдалося вивезти з Рубіжного 50 жителів, ще декілька виїхали на автівках – повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай 18 березня.

Крім того, у Південний мікрорайон міста завезено 1 тонну їжі, а також воду. Звертатися необхідно до будинку культури.

У Лисичанську працює мережа пунктів гуманітарної допомоги

У Лисичанському Центрі позашкільної роботи розгорнуто Волонтерський центр з надання гуманітарної допомоги.

Спільними зусиллями місцевої влади та громадських активістів по усьому місту організовані пункти видачі гумдопомоги, які працюють щоденно з 12:00 до 15:00. Проте, час видачі може змінюватись у залежності від безпекової ситуації в місті.

Волонтери Центру також доправляють продукти харчування, засоби гігієни, медпрепарати до Гірської громади та селищ Вовчоярівка, Лоскутівка, Лисичанське.

Луганщина вже втратила 59 своїх синів та доньок

Щоденно о 9:00 Луганщина у мовчазній скорботі схиляє голову перед пам’яттю загиблих Героїв та невинних жертв цієї війни.

Усіх, хто міг би ще жити, якби Росія не почала цю війну. Вічна пам’ять кожному, хто загинув за Україну!

18.03.2022 року – Луганщина вже втратила 59 своїх синів та доньок.

Понад 20 житлових будинків та об’єктів інфраструктури росіяни зруйнували в Сєвєродонецьку та Рубіжному за ніч, – Сергій Гайдай

Артилерія і системи залпового вогню російської армії протягом вечора та ночі із 17 на 18 березня цілили по мирних жителях Сєвєродонецька та Рубіжного, – повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Наша тактика – коли супротивник не знає, чого від нас чекати – звернення Президента України

Великий народе великої країни!

Завершився 22-й день нашої боротьби, нашого захисту від однієї з найбільших армій світу. Яку ми робимо щодня меншою. Щодня. Але в неї ще є чисельність, техніка й резерв.

Ми маємо інформацію про те, що російські військові залучають найманців з інших країн, намагаються обманом загнати на військову службу якнайбільше молоді.

Ми з вами знаємо: це їм не допоможе.

І тому зараз я попереджаю всіх, усіх, хто спробує приєднатися до окупантів на нашій українській землі. Це буде найгірше рішення у вашому житті.