Архів новин

19 марта 2022

Сьогодні енергетики Луганщини відновили роботу 11 трансформаторних підстанцій

Протягом дня енергетикам Луганщини вдалося підключити декілька приєднань 6 кВ від ПС-35 кВ «Кремінна» та ПС-110 кВ «Строммашина».

Загалом відновлено роботу 11 трансформаторних підстанцій, - поінформував начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Він додав, що як тільки з’являється можливість безпечно виконувати роботи, енергетики продовжують повертати світло у домівки жителів області.

Наразі залишаються знеструмленими 26 населених пунктів повністю, ще 12 частково. Без світла перебувають 98 364 споживачі. Відключено 627 трансформаторних підстанцій.

Росіяни обстріляли будинок в Рубіжному – загинули двоє дітей і жінка, одну дитину врятовано

19 березня внаслідок обстрілу російською армією сталося руйнування житлового будинку у Рубіжному.

Під завалами опинилися люди. На місце події оперативно прибув пожежно-рятувальний підрозділ ГУ ДСНС у Луганській області.

Сергій Гайдай: евакуйовуємо людей із Луганщини та очікуємо на потужне підкріплення. Це дозволить повибивати росіян із зайнятих ними позицій

Про це очільник Луганщини заявив в Сєвєродонецьку 19 березня під час евакуації жителів області.

«Сьогодні ми вивозимо людей і домовляємося про безпечну доставку наступних гуманітарних вантажів. Фури заповнюємо догори – їжею, медикаментами, засобами гігієни, одягом», – повідомив Сергій Гайдай під час евакуації луганчан.

В Україні на 19 березня погоджено десять гуманітарних коридорів – Ірина Верещук

Станом на 19 березня погоджено десять гуманітарних коридорів для евакуації мешканців населених пунктів, постраждалих унаслідок російського вторгнення. Про це повідомила віце-прем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Сергій Гайдай: вдалося вивезти перших 30 людей з Рубіжного – вони вже в безпеці

Із 9:00 розпочалася чергова евакуація людей з Луганщини. Автобуси вирушили до Попасної, Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного.

«Наразі ми вже врятували 30 жителів Рубіжного. Вони в безпеці – автобусом прямують до потяга. Евакуація з Рубіжного сьогодні ще продовжиться, якщо буде дотримання «режиму тиші» з російської сторони. Транспорт до інших міст в дорозі», – повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

За умови тиші спробуємо відновити подачу електроенергії в Сєвєродонецьку, - Сергій Гайдай

Він зазначив, що вчора увечері унаслідок російських обстрілів була пошкоджена трансформаторна підстанція у старих районах Сєвєродонецька.

«Ще одна частина міста залишилася без світла. За умови дотримання росіянами режиму тиші електрики спробують відновити подачу електроенергії. Крім того, намагатимемося відремонтувати вводи на пошкоджених раніше підстанціях Сєвєродонецька», - повідомив Сергій Гайдай.

Сергій Гайдай: нам погодили гуманітарний коридор, спробуємо сьогодні евакуювати людей та привезти їжу

Очільник Луганщини поінформував, що «режим тиші» погоджений на 19 березня, починаючи із 9:00.

«Росіяни продовжують хаотичні нерегулярні артилерійські обстріли наших міст. Втім, ми чекаємо 9-ї ранку, коли має встановитися «режим тиші», щоб розпочати евакуацію жителів області, привезти їжу, воду та медикаменти тим, хто залишається. Гуманітарний коридор погоджено на високому рівні. Сподіваюсь, домовленості з боку росіян будуть дотримані», - зазначив Сергій Гайдай.

Евакуація автобусами очікується зі Сєвєродонецька, Рубіжного, Попасної, Лисичанська.

Російські «асвабадітєлі» звільняють луганську землю від життя: за добу 4 загиблих та 10 поранених, пошкоджено 54 будники та об’єкти інфраструктури, – Сергій Гайдай

Унаслідок потужних обстрілів російською армією Сєвєродонецька, Рубіжного, Привілля, Кремінної 18 березня пошкоджено близько 54 об’єктів.

Із них – 19 багатоквартирних та 19 приватних житлових будинків, два заклади охорони здоров’я, об’єкти критичної інфраструктури, складські та господарчі споруди.

Про це повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Змістовні переговори про мир і безпеку для України – єдиний шанс для Росії зменшити шкоду від власних помилок – звернення Президента Володимира Зеленського

Добрий вечір усім.

Зазвичай у такі дні ми говорили: прийшла весна.

А зараз говоримо: війна прийшла.

Але все одно ми точно всіх переможемо. Тому що ми – вільний народ вільної країни!

Протягом дня урядовці опрацювали рішення для повного перезавантаження митниці.

Вантажі для нашої оборони, для наших людей будуть завозитися в Україну настільки легко, наскільки це дозволяють закони фізики.

Прибираємо абсолютно всю бюрократію, всі папірці, а також ПДВ, мито, всі митні платежі.