Архів новин

20 марта 2022

21 березня - черговий евакуаційний потяг з Луганщини

У понеділок, 21 березня, за інформацією Укрзалізниці, очікується евакуаційний поїзд з Луганщини.

Орієнтовний час відправлення зі станції в Новозолотарівці - 14:00.

Далі - пересадка до потягів в Донецькій області.

Можливі зміни. Слідкуйте за повідомленнями.
 

Ще майже 3 тисячі жителів Луганщини сьогодні знову зі світлом

Зранку 20 березня енергетикам вдалося подали напругу на ПС-35 кВ «Новоборівська», «Новоастрахань».

Зусиллями працівників Кремінської дільниці Рубіжанського РЕМ введено в роботу 54 ТП – зі світлом тепер ще 2784 споживачі.

Станом на 12:00 в області залишаються знеструмленими 12 населених пунктів частково та 27 повністю. Без світла перебувають 102 975 споживачів Луганщини. Відключено 619 трансформаторних підстанцій.

 

Ще 70 жителів Рубіжного вдалося врятувати від російського терору, - Сергій Гайдай

«Сьогодні гуманітарного коридору Луганщині не надано. Втім, місцева влада та волонтери власними силами намагаються організовувати вивіз людей з небезпеки. Так, у Рубіжному вдалося врятувати від російського терору ще 70 місцевих жителів. Їх евакуювали автобусами до залізничних вокзалів. Далі люди поїдуть у західні регіони країни», - наголосив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Асоціація організацій осіб з інвалідністю збирає гуманітарну допомогу для рідної Луганщини

«Російське вторгнення змінило долі мільйонів українців. Складно усім, але людям з інвалідністю – найскладніше, проте, ми тримаємось. Допомагаємо один одному та рідній Луганщині. Сьогодні до Сєвєродонецької міської лікарні прибуде гуманітарний вантаж із медпрепаратами, зокрема інсуліном, які надав Уряд Німеччини», - розповів голова Луганської асоціації організацій осіб з інвалідністю Микола Надулічний.

За його словами, наразі зі Львівщини до Луганщини відправляються  ще три вагони благодійної допомоги, зібраної Асоціацією спільно з волонтерами з Італії, Австрії та Нідерландів.

Поки ворог руйнує будинки і комунікації, наші комунальники під обстрілами повертають людям газ, світло і воду, - Сергій Гайдай

Повертають там, де ще можливо повернути. Виїжджають на пошкоджені об’єкти зранку і намагаються працювати до темна.

Дедалі частіше доводиться покидати місця ремонтів під черговий вогонь росіян.

На об’єктах вони і сьогодні, у День працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення.

Так, у Сєвєродонецьку зранку частково відновили електропостачання у домівки, запрацював Щедрищанський водозабір. У березні декілька разів ліквідовували пориви теплотрас Сєвєродонецької ТЕЦ, черговою аварією займаються і у ці хвилини.

Трьома гуманітарними коридорами з Луганщини евакуйовані 12,5 тисяч людей, - Сергій Гайдай

«Гуманітарним коридором, попри усі намагання «асвабадітєлєй» зірвати евакуацію, учора вдалося врятувати ще 670 мешканців Луганської області. Найскладніше було вивозити людей з Попасної та Рубіжного, адже тут бойові дії не припинялись. Рятуючи земляків, керівник Попаснянської міської військово-цивільної адміністрації Микола Ханатов отримав контузію», - про це повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації  Сергій Гайдай.

Розклад поїздів для евакуації із залізничних станцій Донецької області на 20 березня

Станція Слов'янськ:

– поїзд № 45/46 Ужгород – Лозова (можливе продовження курсування до ст. Краматорськ) – час прибуття уточнюється;

– поїзд № 267/266 Краматорськ – Львів (відправлення з Краматорська о 13:00);

– поїзд № 269/268 Краматорськ – Львів (відправлення з Краматорська о 16:00);

– поїзд № 138/137 Хмельницький – Лозова (можливе продовження курсування до ст. Краматорськ) – час прибуття уточнюється;

– поїзд № 92/91 Одеса – Лозова (можливе продовження курсування до ст. Краматорськ) – час прибуття уточнюється;

24 будинки зруйнували росіяни в Рубіжному та Сєвєродонецьку за минулу добу, врятовано сімох людей, – Сергій Гайдай

Загалом обстрілами російської армії протягом 19 березня в цих двох містах пошкоджено або зруйновано близько 30 об’єктів.

І з них – 12 багатоквартирних та 12 приватних житлових будинків, заклад освіти в Рубіжному, складські, господарчі споруди, об’єкти інфраструктури, – поінформував начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай сьогодні зранку, 20 березня.

Під час обстрілів у Рубіжному загинуло три людини, з них двоє дітей, постраждало – двоє (одна  дитина).

Що більше Росія застосовує терору проти України, то гірші наслідки для неї – звернення Президента Володимира Зеленського

Наш сильний народе нашої незламної країни!

Завершився 24-й день повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Після восьми років агресії. Українці довели, що вміють воювати професійніше, ніж армія, яка воює десятки років у різних регіонах та за різних умов. Ми відповідаємо мудрістю й хоробрістю на величезну кількість їхньої техніки та відправлених в Україну солдатів.