Архів новин

23 марта 2022

Енергетики повернули світло в домівки майже 5 тисяч споживачів Луганщини, – Сергій Гайдай

«Це тільки за сьогодні. Знаючи про очікуваний «режим тиші», спеціалісти заздалегідь визначили ділянки, які вони встигнуть відремонтувати впродовж дня, та одразу виїхали на місця обривів. І якщо до обіду ми мали 101 526 знеструмлених абонентів, то зараз їх зменшилось – 96 997. Значна їх кількість зосереджена у містах – Рубіжному, Сєвєродонецьку, Лисичанську, Попасній. Необхідні масштабні ремонти ЛЕП, але поки російська армія не відступить, роботи там виконувати вкрай небезпечно. Тож, віримо в наших захисників та комунальників!» – наголосив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

У Сєвєродонецьку відновлено газопостачання ще у 23 будинках

Сьогодні аварійною службою Сєвєродонецького МРУЕГГ відновлено газопостачання в одному з районів міста.

Полагоджена мережа, постраждала після російських обстрілів.

Із газом знов жителі 14 багатоквартирних та 9 будинків приватного сектору.

Нагадаємо, що вчора газ було подано ще до 15 багатоквартирних будинків Сєвєродонецька.

Держава намагається врятувати кожний бізнес, який здатний працювати, та буде відновлений після нашої перемоги, – Сергій Гайдай

«Усвідомлюючи, що план кремля зі швидкої окупації України зруйновано, ворог перейшов до тактики тотального знищення інфраструктури. На Луганщині зруйновано понад 600 об’єктів, і це вже офіційно зафіксовані факти. Вчора ворог спалив «Рубіжанську панчішну мануфактуру» та у безглуздому шаленстві розбомбив, навіть Лисичанський НПЗ, що належить  росіянам. За таких умов держава намагається врятувати кожний бізнес, який здатний працювати, та буде відновлений після нашої перемоги у повному обсязі», - зазначив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Сергій Гайдай: близько 650 жителів Луганщини евакуйовані сьогодні до західних областей

«Відносне дотримання «режиму тиші» з боку росії дозволило вивезти людей навіть звідти, куди важко було доїхати у найтихіші години березня. Близько 80 людей вдалося евакуювати з Гірської громади. Як ви пам’ятаєте, селище Нижнє потерпало від градів рф і лишилося інфраструктури одним з перших на Луганщині, – повідомив очільник області Сергій Гайдай. – Вже вдруге поспіль забрали 50 людей з майже оточеної Кремінної. Через постійні ранкові обстріли під питанням був «коридор» з Лисичанська, однак 160 місцевих жителів вже очікують на потяги на Донеччині.

У Рубіжному «гуманітарний коридор» спрацював – евакуйовані 80 людей

«Ми уважно слідкуємо за безпековою ситуацією у кожному населеному пункті, де заплановано вивіз людей. Напружено в Рубіжному, втім евакуювати вдалося усіх бажаючих – 80 місцевих жителів. Наразі їх життю нічого не загрожує – люди автобусом прямують до залізничних вокзалів, а далі – до західних регіонів країни. Там на них вже очікує волонтерська спільнота, яка допоможе з їжею та житлом», – повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Евакуація з міст та громад Луганщини триває.

Нагадуємо погоджені на 23 березня місця збору:

Створено сайт для надання адресної гуманітарної допомоги в Україні – Президент

Президент України Володимир Зеленський повідомив про створення сайту help.gov.ua, за допомогою якого кожен охочий може надати або отримати гуманітарну допомогу. 

За словами Президента, лише за два минулих тижні до України надійшло понад 100 тисяч тонн гуманітарної допомоги. Ці вантажі швидко розподіляють через спеціальні хаби для регіонів. Але звернень щодо надання допомоги – ще більше.

Незважаючи на щоденні ремонти, майже 100 тисяч споживачів Луганщини залишаються без світла – росіяни нещадно знищують нашу енергосистему, – Сергій Гайдай

Очільник Луганщини поінформував, що станом на ранок 23 березня в області залишаються знеструмленими 35 населених пунктів – 21 повністю та 14 частково.

«Незважаючи на щоденні намагання електриків повернути світло в домівки луганчан, майже 100 тисяч споживачів все одно залишаються без світла – росіяни нещадно знищують нашу енергосистему», – наголосив Сергій Гайдай.

Тож, наразі без електроенергії перебуває 99 841 споживач, відключено 590 трансформаторних підстанцій.

«Гуманітарний коридор» погоджено: сьогодні відбудеться евакуація жителів Рубіжного, Сєвєродонецька, Гірської громади, – Сергій Гайдай

«Нам погодили «режим тиші» із 9:00, але будьте обережними. Обстріли російської армії у ці години стихають лише на маршрутах евакуації людей, і то не завжди. По території області ситуація залишається напруженою. Сьогодні ми намагатимемося вивезти якомога більше людей до Новозолотарівки та залізничних вокзалів Донеччини, а також доставити продукти харчування до найвіддаленіших населених пунктів Луганщини. Спробуємо вивезти людей навіть з населеного пункту Нижнє Гірської громади», – повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Сергій Гайдай: двоє загиблих дітей – у Рубіжному російський снаряд влучив в багатоповерхівку

Про це повідомив начальник обласної військової адміністрації зранку 23 березня.

«Трагедія сталася увечері, коли армія рф посилила обстріли. Близько 20:00 ворог вдарив по багатоповерхівці в Рубіжному. Снаряд розірвався на п’ятому поверсі. Рятувальниками були знайдені троє загиблих, двоє з них діти, – поінформував Сергій Гайдай. – Ворог не зупиняється і продовжує уперто цілити по мирних жителях. Сьогодні вкотре світ дізнається, що так званий «руський мир» – це смерть маленьких діточок».

Цього тижня – саміти «Великої сімки», НАТО і ЄС, нові пакети санкцій і нова допомога – звернення Президента України

Вільний народе вільної країни!

Сьогодні був один із тих днів, які дають змогу впевнено говорити, що з нами – увесь світ.

Вранці говорив з Його Святістю Папою Франциском про пошук миру для України, для нашої держави, про звірства окупантів, про гуманітарні коридори до оточених міст. Подякував Його Святості за чітку й сильну позицію проти війни і за молитви за Україну. Запросив відвідати нашу державу у цей найвідповідальніший час. Вірю, що зможемо організувати цей важливий візит, який однозначно підтримає кожного з нас, кожного з українців.