Архів новин

24 марта 2022

На Луганщині поступово відновлюється робота «Укрпошти»

«Вперше з початку російського воєнного вторгнення нам вдалося доправити пенсії, продукти харчування та інші товари першої необхідності до населених пунктів Луганської області, які традиційно отримували їх через підприємства АТ «Укрпошта». Пересувні відділення поштового зв'язку надали послуги мешканцям Білогорівки, Золотарівки, Верхньокаменки та Шипилівки», - розповів Вадим Шестопалов, керівник Донецької дирекції АТ «Укрпошта», яка наразі обслуговує одночасно дві області.

За його словами, 335 людей похилого віку отримали довгоочікувані пенсії.

5 загиблих та 8 постраждалих – наслідки сьогоднішніх обстрілів Луганщини росіянами, 18 людей врятовані, пошкоджені школа та кінотеатр в Сєвєродонецьку, – Сергій Гайдай

Росіяни 24 березня відкривали вогонь по Сєвєродонецьку, Кремінній, Лисичанську, Новодружеську, Рубіжному.

«Ворог скаженів – підключив авіацію, завдає ракетних ударів. У Сєвєродонецьку та Рубіжному загинули п’ятеро людей, ще вісім поранені (у цих містах та в Лисичанську). Пожежники з-під завалів врятували 18 жителів області», – повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Загалом пошкоджено 32 об’єкта – 7 багатоквартирних та 9 приватних будинків, школа та кінотеатр в Сєвєродонецьку, господарчі споруди, гаражі, інфраструктура.

Понад 14 тисяч жителів області евакуйовані поїздами на захід України за місяць російського вторгнення

«Наголошу – виключно поїздами. Багато людей приєднувалися до автобусного коридору на власній автівці. Дехто, рятуючи життя, скористався послугами приватних перевізників. Насправді в центральну та західну України виїхало, певно, вдвічі більше. Зі свого боку, ми намагаємося організовувати безоплатні евакуаційні поїзди та автобуси до них щодня. Лише на початку березня, коли росіяни кілька разів руйнували залізничне сполучення, були поодинокі перебої з подачею потягів», – наголосив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Виступ Президента України Володимира Зеленського на саміті НАТО

Шановні присутні!

Вітаю вас із Києва, нашої столиці, яка б’ється вже місяць, як і вся наша держава.

Так, це правда – ми не в Альянсі. Не в найпотужнішому оборонному об'єднанні світу. Не одна із 30 держав під парасолькою спільного захисту. Під парасолькою 5-ї статті. Таке відчуття, що ми – у «сірій зоні». Між Заходом і Росією. Але захищаємо всі наші з вами спільні цінності. І ми – світлі люди! І ми захищаємо всі ці цінності вже місяць!

Місяць героїчного опору. Місяць найчорніших страждань.

Опубліковано порядок компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб

Уряд затвердив порядок компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.

Нагадаємо, що власники житла, які мають змогу прихистити у себе внутрішньо переміщених осіб, отримають гарантовану державну підтримку в розмірі близько 450 гривень на місяць за кожну людину.

Сергій Гайдай: росіяни обстріляли Лисичанськ, є поранені, пошкоджений евакуаційний автобус, у небі – ворожа авіація

«Сьогодні о першій половині дня один із районів Лисичанська потрапив під щільний вогонь росіян. На жаль, є постраждалі, зазнали руйнувань будинки, інформація щодо загиблих уточнюється. Але зараз закликаю жителів області сховатися в укриття – в небі Луганщини ворожа авіація», – наголосив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Під обстріл також потрапив евакуаційний автобус. На щастя, він був вже порожнім, водію вдалося врятуватися.
 

Із Рубіжного евакуйовані ще 150 жителів, із Кремінної – 109, одного важкопораненого перевезено до лікарні в Лисичанську, – Сергій Гайдай

«Навіть за відсутності «режиму тиші» ми вивозимо людей в безпечні регіони України. В деякі міста Луганщини дістатися сьогодні вкрай небезпечно. Але звідки є можливість, забираємо людей автобусами та доставляємо до поїздів. Так, із Рубіжного 24 березня евакуйовані ще 150 жителів, яким, як і багатьом іншим містянам, вже немає, де жити. У місті внаслідок російських обстрілів велика кількість непридатних для проживання будинків, майже повсюди відсутні світло, газ та вода. Однак, вже трохи більше ніж за добу у цих людей все зміниться на краще – у Львові, або іншому місті.

Цільова благодійна допомога для бізнесу, який підтримує волонтерів

Суб’єкти підприємницької діяльності, продукція яких буде відвантажуватися безкоштовно громадянам та волонтерським організаціям, можуть отримати цільову благодійну допомогу від компанії ТОВ «Економіка довіри».

Компанія організувала та запускає програму надання адресної фінансової допомоги українським товаровиробникам на місцях.

У Фонді соціального страхування Луганщини запрацював телефон «гарячої лінії»

В управлінні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області працює гаряча телефонна лінія: +38 096 334-02-34.

Звернувшись на неї, потерпілі на виробництві та члени їх сімей, застраховані особи та страхувальники Луганської області зможуть отримати роз’яснення з питань отримання страхових виплат та надання допомог по тимчасовій непрацездатності.

«Депутінізація» має бути спільною метою для всього цивілізованого світу!» - звернення Сергія Гайдая

24 лютого, о четвертій ранку, росія розпочала відкрите воєнне вторгнення в Україну.

Вони люблять «символи» та «знаки»: у 2014-му це була Георгіївська стрічка, тепер масові злочини проти людяності відмічені літерою «Z», якою під час Другої світової війни було позначено будівлю у нацистському концентраційному таборі Заксенгаузен.

Дійсно, земля на яку приходить «руZZький мир», перетворюється на суцільний концтабір, а злочини, які він чинить, співмірні зі злочинами Гітлера.

Ракетним ударам та фосфорним бомбардуванням підвергли росіяни Луганщину вночі, маємо чотирьох загиблих, – Сергій Гайдай

Очільник Луганщини повідомив, що за добу в області пошкоджено чи повністю зруйновано 31 об’єкт, з яких 23 будинки. А саме, 10 багатоповерхівок та 13 приватних. Було охоплено полум’ям 16 з них.
Обстрілів зазнали жителі Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного, Кремінної, Новодружеська, Воєводівки.

24 березня - черговий евакуаційний потяг з Луганщини

У четвер, 24 березня, за інформацією Укрзалізниці, очікується евакуаційний поїзд з Луганщини.

Орієнтовний час відправлення зі станції в Новозолотарівці - 14:00.

Далі - пересадка до потягів в Донецькій області.

Можливі зміни. Слідкуйте за повідомленнями.
 

Звернення Президента Володимира Зеленського до українців і народів світу

Вільні люди вільного світу!

Українці та громадяни всіх держав, які цінують свободу!

Друзі!

24 березня – місяць нашого спротиву. Героїчного спротиву Української держави, українського народу безжальному вторгненню Російської Федерації. Вже місяць нашому захисту від намагання нас знищити. Стерти з лиця землі.

Початковий задум російських військ розвалився ще в перші дні вторгнення. Вони думали, що українці злякаються. Вони думали, що ми, українці, не будемо боротися. Вони помилилися.