Архів новин

26 марта 2022

27 березня - черговий евакуаційний потяг з Луганщини

У неділю, 27 березня, за інформацією Укрзалізниці, очікується евакуаційний поїзд з Луганщини.

Орієнтовний час відправлення зі станції в Новозолотарівці - 14:00.

Далі - пересадка до потягів в Донецькій області.

Можливі зміни. Слідкуйте за повідомленнями.
 

Із Сєвєродонецька евакуювали двох маломобільних жінок: поліцейські розшукували по підвалах їх декілька днів, – Сергій Гайдай

Днями до патрульних надійшла інформація, що у підвалі багатоповерхівки у новому районі Сєвєродонецька знаходяться двоє жінок, які не можуть пересуватися самостійно.

Щоб не вмерти від «руського миру», соціально вразливі жителі Луганщини знайшли прихисток на заході України – евакуйовані 124 підопічні інтернату з Попаснянщини

11 березня російська армія з танку впритул розстріляла будинок для літніх людей в Кремінній. 56 людей, які доживали свій вік у цьому закладі, загинули на місці.

А днями вогнем ворога були практично знищені жилі приміщення Попаснянського обласного психоневрологічного інтернату.

Сергій Гайдай: ще 104 людини евакуйовані з Гірської громади

«Намагаємося максимально убезпечити життя мешканців Луганщини. Бо росія перетворює нашу рідну землю на пустелю, а людей залишає ні з чим. Без даху над головою, особистих речей, грошей. «Руський мир» - це «мир» без майбутнього. Тому ми робимо все можливе, щоб особливо жінки і діти, якомога скоріше почували себе в безпеці. Ще понад 100 жителів Тошківки, Новотошківського та Нижнього вже очкують на потяг до західної України. Евакуація триває», - повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

По Лисичанську росія вдарила ракетою «Точка-У», у Сєвєродонецьку палають декілька будинків, - Сергій Гайдай

26 березня, у день, коли необхідно було дотримуватися «режиму тиші», росіяни відкрили вогонь по Лисичанську і Сєвєродонецьку.

Фонд соціального страхування України у Луганській області здійснює щомісячні виплати потерпілим на виробництві: як отримати?

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області вже надало до банківських установ дані потерпілих на виробництві та членів їхніх сімей для проведення щомісячних страхових виплат за лютий 2022 року.

Особам, які отримують страхові виплати через банківські установи, кошти буде перераховано ще до кінця березня.

У зв’язку із військовою агресією з боку російської федерації відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області працюють дистанційно.

На Луганщині працюють 11 волонтерських штабів, до населених пунктів, де тривають бойові дії, гуманітарну допомогу населенню доставляють автотранспортом

Обласний волонтерський штаб допомоги військовим та постраждалим жителям відкрили на базі Льодового палацу спорту (вул. Маяковського, 28) в Сєвєродонецьку 28 лютого.

Майже 200 людей евакуйовані з Рубіжного та Тошківки, подекуди евакуація відбувається під російські обстріли, - Сергій Гайдай

«Протягом декількох днів ми готували «гуманітарний коридор» на суботу, 26 березня. Провели перемовини на найвищому рівні, підготували залізничний та автотранспорт, у місця зборів прийшли бажаючі виїхати. Однак у деяких населених пунктах евакуація небезпечна для життя. Звідки можливо, людей вивозимо. Так, вже врятували 40 жителів Тошківки, 100 – Рубіжного, які прямують до поїздів. Ще 40 рубіжан вирушили з міста на власних автівках», - повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Ми направили на погодження п’ять «гуманітарних коридорів», намагатимемося вивезти людей навіть з Попасної, Гірського та Нижнього, але чекаємо на «режим тиші», - Сергій Гайдай

Про це очільник Луганщини повідомив 26 березня зранку.

«Режим тиші» погоджується по п’ятьох маршрутах, евакуювати людей спробуємо з шести населених пунктів – Сєвєродонецька, Рубіжного, Лисичанська, Попасної, Гірського та Нижнього. Вже забрали 40 людей з Тошківки. Сподіваюсь, безпекова ситуація дозволить вивезти всіх бажаючих. Бо минулого разу автобус в Лисичанську потрапив під обстріл російської армії і люди не змогли виїхати», - розповів Сергій Гайдай.

Евакуація із зазначених населених пунктів відбуватиметься за відсутності обстрілів.

Графік курсування евакуаційних поїздів з Луганщини та Донеччини на 26 березня

Новозолотарівка (Луганська область):

14:00 - Новозолотарівка - до залізничних вокзалів Донецької області;

Краматорськ (Донецька область):

13:00 – №274/273 Краматорськ – Львів;
16:00 – №276/275 Краматорськ – Львів.
 

На Луганщині розпочато виплату пенсій за квітень

Для забезпечення своєчасної виплати пенсій в областях, де ведуться активні бойові дії, розпочато фінансування пенсій за квітень.

Упродовж 25-27 березня здійснюються нарахування і виплата пенсій у 6 областях на загальну суму 8,8 млрд гривень.

Зокрема, 25 березня вже профінансовано виплату пенсій в Луганській та Чернігівській областях.

Кошти перераховані в банки.

Нагадаємо, що на цьому тижні запрацювали мобільні відділення Укрпошти на Луганщині, які розвозять пенсії тим, хто їх отримував листоношею.

Сергій Гайдай: росіяни прицільно б’ють по продуктових складах в Сєвєродонецьку – знають, де вони розташовані, та необізнані, наповнені вони чи ні

«Декілька прицільних влучань ворога по продовольчих складах в Сєвєродонецьку за тиждень. Чергове – 25 березня ввечері. На щастя, ніхто не постраждав. Упевнений, без корегувальника вогню не обійшлося. Ще одна ознака «руського миру» – залишити мирних жителів без їжі. Це вони називають «спецоперацією». Однак гуманітарної катастрофи на Луганщині не буде.

У межах нової програми підтримки внутрішньо переміщених осіб передбачається будівництво тимчасового житла – Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський повідомив про підготовку програми підтримки внутрішньо переміщених осіб, яка передбачає будівництво тимчасового житла для громадян, котрі виїхали з районів бойових дій.