Архів новин

28 марта 2022

Начальника Управління патрульної поліції в Луганській області Віктора Левченка нагороджено медаллю «Захиснику Вітчизни»

Про це йдеться в Указі Президента Володимира Зеленського № 182/2022 від 28 березня 2022 року «Про відзначення державними нагородами України». За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі медаллю «Захиснику Вітчизни» відзначено Левченка Віктора Васильовича — капітана поліції, начальника Управління патрульної поліції в Луганській області.

Пожежниками врятовано 26 людей, постраждалих 10, загинули двоє, – Сергій Гайдай про підсумки обстрілів російською армією упродовж доби

Вогонь ворог відкривав по Сєвєродонецьку, Рубіжному, Лисичанську, Щедрищевому.

«Удень суцільний жах коївся в Сєвєродонецьку – п’ять влучань в житлові будинки, три з яких зруйновані. Рятувальники розбирали завали декілька годин. Загостреною залишається ситуація і в Рубіжному. В цих двох містах за добу ми маємо 2 загиблих та 10 постраждалих. Загалом вдалося врятувати з-під завалів та з вогнища 26 громадян», – повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай сьогодні увечері.

Росіяни вчергове вдарили по Сєвєродонецьку, 5 будинків зруйновані, знайдено 7 постраждалих, завали ще розбирають, - Сергій Гайдай

«П’ять будинків, розташованих в одному районі міста, потрапили під щільний обстріл російської армії. Маємо пожежі та чисельні руйнування. Задіяні майже всі рятувальники. В одному з домів зруйновані два верхні поверхи, ще в двох – майже відсутні по два під’їзди в кожному. З-під завалів вже підняли сімох осіб, серед них є поранені. Пошуки людей, у тому числі дітей, тривають», - повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Ще одного пораненого направлено до лікарні після обстрілу Рубіжного.

У Лисичанську, Новодружеську та Привіллі 10 будинків знов із централізованим газопостачанням

Сьогодні Лисичанським МРУЕГГ відновлено газопостачання у трьох будинках міста Новодружеськ та у одному в селі Березове.

Також відтепер із газом жителі трьох будинків одного з районів міста Лисичанськ.

У місті Привілля знов із газопостачанням споживачі ще у трьох будинках.

Російські обстріли Лисичанська – палають декілька будинків, – Сергій Гайдай

«Сьогодні міцно дістається і Рубіжному, і Сєвєродонецьку, і Лисичанську. Росіяни не воюють зі Збройними силами України. Ворог програє рівному собі і відіграється на мирному населенні, залишаючи людей без домівок. У Лисичанську після прильотів від армії рф сталося займання декількох будинків. Рятувальники намагаються ліквідувати полум’я і врятувати мешканців», – зазначив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

10 тисяч жителів Лисичанська знов зі світлом, – Сергій Гайдай

Про це очільник Луганщини повідомив 28 березня вдень.

«Спеціалістам Лисичанського РЕМ вдалося заживити електричну підстанцію напругою 110 кВ «ГТВ» («РТІ») та підключили 29 трансформаторних підстанцій. Це дозволило повернути світло в домівки майже 10 000 споживачів», – поінформував Сергій Гайдай.

Залишаються знеструмленими 34 населені пункти – 13 з яких частково та 21 повністю.

Потребують відновлення 547 трансформаторних підстанцій.

Нові механізми підтримки вимушених переселенців у «Дії»

Для підтримки внутрішньо переміщених осіб на території України передбачені наступні механізми:

Сергій Гайдай: евакуювали 20 людей з Рубіжного та завезли багато гуманітарки

«Вчора ми врятували максимальну кількість жителів Рубіжного – в тих районах, де дозволяла безпекова ситуація. Сьогодні, незважаючи на відсутність «гуманітарного коридору», ми продовжуємо евакуацію з Сєвєродонецька, Лисичанська, Привілля, Рубіжного, Гірського. Так, вже перші 20 людей з Рубіжного прямують до залізничних вокзалів. Також до міста доставлено гуманітарний вантаж, який буде розданий тим, хто залишився», – наголосив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай 28 березня.

Сергій Гайдай: ранковий обстріл Рубіжного – маємо загиблого та пораненого

«Невтішні новини із самого ранку – росіяни знов обстріляли Рубіжне. Постраждав житловий будинок, знайдено тіло одного загиблого, пораненого відправлено каретою швидкої допомоги до лікарні. Кількість жертв ще уточнюється», – повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай зранку 28 березня.

Наша сторінка в Instagram: https://www.instagram.com/luga_live/?utm_medium=copy_link;

Наша сторінка в Telegram https://t.me/luhanskaVTSA.

Сергій Гайдай: відбили 5 атак ворога, а у відповідь отримали вогонь по мирним жителям – пошкоджені будинки в Сєвєродонецьку та Рубіжному

«Росіяни не в змозі просунутися далі, тому продовжують зриватись на мирних жителях – за останню ніч обстріляні будинки в Сєвєродонецьку та Рубіжному, про трагедію у Борівському із загибеллю дитини та пораненням ще однієї вже відомо всім. Вчора ЗСУ витіснили ворога з одного з районів Рубіжного. Загалом на Луганщині та Донеччині за день ми відбили 5 масованих атак російської армії – знищені танки, БМП, автотранспорт противника», – повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.