Архів новин

31 марта 2022

Вже 70 % пенсіонерів з Кремінної отримали виплати через «Укрпошту». Завтра тут, у Сєвєродонецьку та Лисичанську знову працюватимуть мобільні відділення

Сьогодні, 31 березня, у Сєвєродонецьку та Кремінній знову працювали пересувні відділення «Укрпошти».

Спільними зусиллями поштовиків та місцевих органів влади вдалося забезпечити виплати ще майже 900 пенсіонерам.

Так, у Кремінній пенсії отримали ще 617 людей на суму 3 млн 58 тис гривень. Таким чином, за два дні 70 % людей похилого віку, яким у мирний час гроші доставляли листоноші, вже отримали березневі пенсії.

Крім того, на 41 тис. гривень було продано товарів першої необхідності.

У Сєвєродонецьку також виплатили ще 7 млн 272,7 тис. гривень 174 отримувачам.

Дві людини загинули внаслідок денних обстрілів в Сєвєродонецьку та Лисичанську, - Сергій Гайдай

«Ще зранку рятувальники знайшли тіло загиблого під завалами будинку в Лисичанську. А вдень під обстріл потрапили мікрорайони Сєвєродонецька – три багатоповерхівки охопило полум’ям, в деяких з них заблокувало людей. Двох вдалося своєчасно врятувати, ще один, на жаль, загинув. А вже ввечері росіяни вчергове відкрили вогонь по центральній частині Лисичанська, пошкодивши будівлю комунальної служби», - повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Понад 200 жителів Сєвєродонецька евакуйовані 31 березня на захід України, з Гірської громади – 76, – Сергій Гайдай

Загалом під час сьогоднішньої евакуації до потягів прямують понад 380 жителів області.

«Ми організовуємо подачу поїздів та автобусів, щоб врятувати якомога більше життів українців, жителів Луганщини. Коли ворог не може перемогти на полі бою, він стріляє по мирних жителях – росія так робить завжди і повсюди. Це страшна особливість, якою її народ пишається, коли інші страждають і залишаються без даху. 207 сєвєродончан їдуть на захід країни ні з чим, але живі! Як і ще 76 жителів Гірської громади», – зазначив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Сергій Гайдай: у Сєвєродонецьку зруйновано будинок, одна людина загинула, двох врятували

«Сьогодні внаслідок обстрілу російською армією житлового сектору Сєвєродонецька сталося руйнування будинку. Прибувши на місце, підрозділ ДСНС Луганщини врятував двох громадян. Одну людину, на жаль, витягли з-під завалів без ознак життя», - повідомив очільник області Сергій Гайдай.

Він також додав, що у ці хвилини рятувальники ліквідовують пожежу складського приміщення на площі 200 кв. м у Сєвєродонецьку.
 

Евакуйовані жителі Рубіжного, Попасної та Лисичанська, багато дітей, - Сергій Гайдай

31 березня «гуманітарний коридор» для Луганщини не відкрито. Тим не менше, евакуація людей до безпечних регіонів країни відбувається й сьогодні.

Сергій Гайдай: на набережній поблизу Сєвєродонецька піротехніки знайшли і знешкодили 14 нерозірваних російських кумулятивно-осколкових снарядів

«Піротехнічні розрахунки ДСНС щодня обстежують житлові будинки, об’єкти інфраструктури, прилеглу території на предмет залишків вибухонебезпечних предметів. Нерозірвані снаряди можуть здетонувати і травмувати у будь-яку мить, навіть за відсутності обстрілів. Так, учора піротехніки перевірили шість будинків в Лисичанську та Новодружеську, підозрілих предметів не виявили. А от у Синецькому поблизу Сєвєродонецька на березі річки ними було знайдено 14 одиниць нерозірваних кумулятивно-осколкових снарядів. На щастя, значна частина російських мін, ракет та снарядів не вибухає.

Майже щодня кількість знеструмлень зростає, у допомогу «ЛЕО» підключені бригади промислових підприємств, - Сергій Гайдай

Він наголосив, що надзусилля комунальників й інших служб на минулому і на початку поточного тижня перекреслені дводенним щільним обстрілом російською армією Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного.

Внутрішньо переміщені особи отримають додаткову грошову допомогу

Ця допомога надається додатково до виплат від держави. Так, Управління Верховного комісара ООН з питань захисту біженців спільно з Укрпоштою розпочали виплату кожній переміщеній особі по 2220 гривень. Отримати готівку можна через відділення Укрпошти.

Запис до програми грошової допомоги розпочався у Львові 23 березня, а тепер також відбувається в Ужгороді та Мукачеві.

Заклади вищої освіти Луганщини тимчасово переміщено до Рівного, Дніпра, Полтави, Хмельницького, Кам’янець-Подільського – освітній процес відновлюється

Зокрема, Луганський державний медичний університет переміщено до Рівного, Луганський державний університет внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка – до Дніпра.

Центр управління Луганським національним університетом імені Тараса Шевченка тимчасово переведено до Полтави.

Усі структурні підрозділи університету (8 навчально-наукових інститутів, 3 факультети, 25 відділів, 6 фахових коледжів, Регіональний центр професійної освіти) працюють у дистанційному режимі. Освітній процес в університеті відновлено 11 березня у змішаній формі.

Школа, нафтове сховище, десятки будинків Сєвєродонецька та Лисичанська охоплені вогнем росіян, постраждалих і загиблих лисичан годинами неможливо було забрати з вулиць, – Сергій Гайдай

Це наслідки ворожих дій 30 та 31 березня, повідомляє очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Без врахування учорашніх ранкових обстрілів, у Лисичанську від вогню росіян запалали 9 житлових будинків, у Сєвєродонецьку – 5 та школа, у Рубіжному – 1. Низка будинків пошкоджена без займань.