Архів новин

02 апреля 2022

«Укрпошта» використовує будь-яку можливість, щоб доставити пенсії у райони активних бойових дій. Сьогодні на Луганщині їх отримали ще 495 людей

Сьогодні, 2 квітня, пересувні відділення «Укрпошти» працювали у Лисичанську та Сєвєродонецьку.

Одразу дві виплати, за березень та квітень, на суму майже 4,2 млн гривень отримали 334 мешканця Лисичанська.

У Сєвєродонецьку отримували пенсії за березень. Тут 161 клієнту було виплачено 780 тис. гривень.

Сергій Гайдай: Сєвєродонецьк та Лисичанськ будуть із газом – схему перепідключили

Про це начальник обласної військової адміністрації повідомив ввечері 2 квітня.

«Відремонтувати два пошкоджених магістральних газопроводи діаметром 500 мм зараз практично нереально. Залишається дочекатися більш сприятливої безпекової ситуації. Однак наші спеціалісти спочатку у газову мережу інших областей впровадили Лисичанську, а вже через це місто і ще одне промислове підприємство у нову схему було включено Сєвєродонецьк», – наголосив Сергій Гайдай.
 

Пошкоджено 16 будинків, магістральний газопровід, область без води і газу, – Сергій Гайдай про ситуацію на Луганщині 2 квітня

Він поінформував, що росіяни з різних видів важкого озброєння відкривали вогонь по Сєвєродонецьку, Рубіжному, Лисичанську, Тошківці.

Володимир Зеленський провів нараду щодо розвитку української економіки в умовах воєнного часу

Президент України Володимир Зеленський провів нараду з економічними блоками Офісу Глави держави та Кабінету Міністрів.

Учасники обговорили стан української економіки на другому місяці опору нашої держави військовому вторгненню Росії, а також розглянули прогнози її розвитку у найближчій перспективі.

60 представників бізнесу Луганщини вже зафіксували збитки, отримані внаслідок російської агресії

Вже 60 суб’єктів підприємницької діяльності звернулись до Луганської обласної військової адміністрації із заявами щодо збитків, завданих внаслідок бойових дій на території області.

«Ворог зруйнував понад 600 інфраструктурних об’єктів на Луганщині. Шкоди зазнали щонайменше 30 промислових підприємств, в тому числі виробничі майданчики фізичних осіб-підприємців та торговельні точки. Сума збитків луганського бізнесу наближається до 1,5 мільярда гривень», - зазначив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Сергій Гайдай: понад 800 луганчан прямують до залізничних вокзалів, або вже в поїзді

Упродовж 2 квітня евакуйовано вже понад 800 жителів області, повідомив очільник Луганщини.

Зокрема, із Сєвєродонецька врятовано 341 людину, із Рубіжного - 80, з Кремінної - 118, з Попасної - 25, із Гірської громади - 280.

 

Під Сєвєродонецьком росіяни перебили газогін діаметром 500 мм, майже вся область без газу, - Сергій Гайдай

Начальник обласної військової адміністрації поінформував, що російським снарядом пошкоджено газогін діаметром 500 мм.
"Місце аварії знаходиться в зоні активних бойових дій. Наразі у ремонтників немає можливості туди дістатися. Деякий час після влучання палав газ, але нам вдалося своєчасно перекрити всі засувки. Загрози населенню та навколишньому середовищу немає, - зазначив Сергій Гайдай. - Втім, без газу залишилися Сєвєродонецьк та прилеглі населені пункти - приблизно 60 тисяч абонентів".

Сергій Гайдай: із Гірського та Попасної врятовано більше 300 жителів

"Ми намагаємося вивезти всіх бажаючих, поліція доставляє до місць евакуації літніх людей, оповіщує тих, хто перебуває у сховищах. Так, з Гірського сьогодні вивезли 280 жителів, ще 25 - із Попасної. Евакуація із Сєвєродонецька і Лисичанська продовжується", - підкреслив очільник області Сергій Гайдай.

На 2 квітня погоджено відкриття 5 гуманітарних коридорів на Луганщині

Про це повідомила Віце-прем'єр-міністр України - Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Загалом 2 квітня заплановано 7 "гуманітарних коридорів":

- Рубіжне – Бахмут (маршрут Рубіжне – Сєвєродонецьк – Лисичанськ – Бахмут);
- с. Нижнє – Бахмут (маршрут Нижнє – Гірське – Лисичанськ – Бахмут);
- Сєверодонецьк – Бахмут (маршрут Сєвєродонецьк – Лисичанськ – Бахмут).
- Попасна – Бахмут;
- Лисичанськ – Бахмут;

Сєвєродончанин Євген Драгомирецький відзначає 100-річчя у Вінниці

Почесному громадянину міста Сєвєродонецьк, лікарю-онкологу Євгену Христофоровичу Драгомирецькому сьогодні виповнилося 100 років.

Євген Христофорович мріяв 2 квітня прогулятися вулицями рідного Сєвєродонецька, але російське вторгнення перекреслило це бажання ветерана Другої світової війни – декілька днів тому він вимушений був заради збереження життя виїхати в більш безпечне місце, у Вінницю. Подалі від «визволителів» – від «руського миру».

Як відбуватиметься вступна кампанія у 2022 році

У зв’язку із тим, що провести в традиційному форматі ЗНО, ЄВІ та ЄФВВ неможливо, Міністерством освіти і науки розроблено декілька новацій.

Так, цьогоріч буде проведено Національний мультипредметний тест (НМТ) для здобуття вищої освіти.

НМТ відбудеться у формі комп’ютерного онлайн тестування з трьох предметів (українська мова, математика, історія України). Для різних спеціальностей будуть встановлені різні вагові коефіцієнти оцінок.

Із Луганщини і Донеччини 2 квітня вирушать 3 евакуаційні поїзди

Новозолотарівка (Луганська область):
14:00 - 5501 Новозолотарівка - Лозова.

Краматорськ (Донецька область):
13:00 - № 274/273 Краматорськ - Львів;
16:00 - № 276/275 Краматорськ - Львів.
 

Сергій Гайдай: за ніч в Лисичанську росіяни пошкодили п’ять будинків, ще два – у Тошківці

Про це очільник Луганщини повідомив зранку 2 квітня.

Начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай поінформував, що упродовж доби обстрілів зазнали міста Сєвєродонецьк, Рубіжне, Лисичанськ, Кремінна, Гірське, населені пункти Березове, Тошківка.

Там пошкоджено або зруйновано 31 об’єкт – 27 житлових будинків, будівля комунальної служби в Сєвєродонецьку, інші об’єкти інфраструктури.

Європа не має права реагувати мовчанням на те, що відбувається з нашим Маріуполем – звернення Президента України

Українці! Українки!

Шановні наші захисники й захисниці!

Цей день, 1 квітня, окупанти вирішили відзначити двома однаково нерозумними жартами. Один такий жарт – над людьми в Росії. Там стартував весняний призов, який виглядає як традиційний, але все ж відрізняється від звичайних. Бо призовників цього року можуть відправити на війну проти нашої держави, проти нашого народу. А отже, це гарантована смерть для багатьох зовсім молодих хлопців.