Архів новин

04 апреля 2022

1000 жителів Луганщини – пасажирів поїзду № 142 вже прямують зі Слов’янська до Львова

«Вони вже в безпеці. Як і десятки тисяч тих, кого ми врятували раніше. Ці люди можуть безкоштовно дістатися Львова або вийти на іншій станції. Втім, повсюди на них чекатимуть волонтери, які нагодують та допоможуть із розселенням, підкажуть із оформленням необхідних документів, вирішенням безлічі інших питань. Приймають дуже щиро, – наголосив Сергій Гайдай, начальник обласної військової адміністрації. – Ми будемо рятувати жителів Луганщини щодня. Доки це буде можливо. Евакуація безкоштовна – автобуси вивозять або до Новозолотарівки або до залізничних вокзалів Донеччини.

Життя перемагає: у розстріляному ворогом Лисичанську народились хлопчик і дівчинка

У Луганській області фактично залишився єдиний пологовий стаціонар – у КНП «Лисичанська багатопрофільна лікарня», який, попри постійні мінометні обстріли, працює у штатному режимі.

На минулому тижні тут з’явились на світ два здорових малюка: хлопчик та дівчинка.

За медичними показниками та через майже «богатирську» вагу хлопця – 3,75 кг, лікарям довелося робити кесарів розтин під ворожим мінометним вогнем.

Сергій Гайдай: із Кремінної та Лисичанська евакуйовані понад 500 жителів

«Евакуація продовжується. Намагаємося вивезти людей з Попасної, ще раз із Гірської громади. Із Лисичанська забрали 380 осіб та повернемося ще. Крім того, 136 жителів Кремінної вже прямують до залізничних вокзалів Донеччини», – поінформував очільник Луганщини Сергій Гайдай про проміжні підсумки роботи «гуманітарних коридорів» 4 квітня.

Також нагадаємо, що вже у безпеці  22 жителя Рубіжного, а також 117 – Гірського та Золотого.

Банки перерахували населенню 100 % профінансованих пенсій за квітень, «Укрпошта» проводить виплати на Луганщині, Сумщині та Київщині

На пенсійні виплати квітня спрямовано 9,6 млрд гривень.

Уповноваженими банками зараховано на рахунки пенсіонерів 100 % профінансованих сум.

АТ «Укрпошта» здійснюється виплата пенсій в Київській, Луганській, Сумській областях.

Із Рубіжного евакуйовані 22 жителя, із Гірського – 117, там та у Лисичанську людей дуже багато – врятуємо всіх, хто прийшов, – Сергій Гайдай

«22 жителя Рубіжного, а також 117 – Гірського та Золотого вже очікують на потяг в Новозолотарівці. Спробуємо зробити ще одну спробу в цю громаду, бо бажаючих виїхати дуже багато. Люди продовжують збиратися. Як і в Привіллі, районі «ГТВ» в Лисичанську та інших містах. Врятуємо всіх, хто прийшов», – повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Режим тиші»: вже понад вісім годин росіяни обстрілюють Гірську громаду по всій лінії, застосовано авіацію

«Вчора жителі Гірської громади через щільний вогонь російської армії виїхати не змогли. Сьогодні вже понад 100 жителів Тошківки та Іванівки в автобусах чекають на безпечну можливість евакуюватись. Та ворог не дає, не дотримуючись «режиму тиші», – поінформував начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. – Обстріли із «важкого» озброєння не вщухають із 01:20 і дотепер по всій території Гірської громади. Тричі за ніч залітали по два літаки. Двічі нанесено удари по Гірському та Золотому, ще раз – по Попасній. Однак евакуація триває».

«Лікарі без кордонів» передали Луганщині життєво необхідні медпрепарати

У березні до медичних закладів Луганської області надійшли гуманітарні вантажі з інсулінами, препаратами для наркозу та тиреоїдної групи (L-тироксин), антибіотиками, знеболювальними, протизапальними, гіпотензивними та кровозупинними засобами, а також шприцами, перев’язочними матеріалами тощо, - про це повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

4 квітня із Луганщини і Донеччини вирушать 3 евакуаційні поїзди

Новозолотарівка (Луганська область):
14:00 - 5501 Новозолотарівка - Лозова.

Краматорськ (Донецька область):
13:00 - № 274/273 Краматорськ - Львів;
16:00 - № 276/275 Краматорськ - Львів.

Під час мінометного обстрілу в Новодружеську загинули два волонтери, – Сергій Гайдай

Мінометний обстріл Новодружеська російська армія провела вчора, 3 квітня.

«Волонтери займалися видачею гуманітарною допомоги місцевим мешканцям. Щодня, попри ворожий вогонь, приходили на місце збору та забезпечували людей їжею та необхідними речами. Так було й учора, доки не прилетіла міна. До речі, одна із загиблих врятувала життя колезі, прикривши її собою, коли розпочався російський обстріл міста. Вічна пам’ять», – повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.