Архів новин

06 апреля 2022

7 квітня - черговий евакуаційний потяг з Луганщини

У четвер, 7 квітня, за інформацією Укрзалізниці, очікується евакуаційний поїзд з Луганщини.

Орієнтовний час відправлення зі станції в Новозолотарівці - 14:00.

Далі - пересадка до потягів в Донецькій області.

Можливі зміни. Слідкуйте за повідомленнями.
 

П’ятеро поранених внаслідок обстрілу центру надання гумдопомоги в Сєвєродонецьку, – Сергій Гайдай

Це підсумки обстрілів російською армією Сєвєродонецька сьогодні вдень, 6 квітня.

«Ворог відкрив вогонь по житловим кварталам міста, завдавши потужного артилерійського удару. Щонайменше 10 будинків зайнялося полум’ям, ще у багатьох багатоповерхівках вибиті вікна, пошкоджено дах, є руйнування одразу в двох навчальних закладах та декількох магазинах, – повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай. – Наразі маємо п’ятьох поранених, які стояли в черзі в центрі надання гуманітарної допомоги. Не маючи успіху на фронті, росіяни продовжують цинічно цілити по мирних жителях».

Понад 1 220 жителів Луганщини прямують до безпечних регіонів країни, – Сергій Гайдай

Очільник області поінформував, що 589 з них прямують потягом із Новозолотарівки.

Це 70 рубіжан, 65 сєвєродончан, 356 лисичан та 98 жителів Гірської громади.

«Ще понад 244 мешканця Гірського евакуйовані автобусами до Дніпра. За допомоги автотранспорту також виїхали близько 100 осіб з Лисичанська, 165 – із Сєвєродонецька та 123 – з Кремінної», – повідомив Сергій Гайдай.

Росіяни обстріляли Сєвєродонецьк – палають 10 багатоповерхівок, кількість жертв встановлюється, – Сергій Гайдай

Артилерійський обстріл старих районів міста російська армія здійснила сьогодні удень, 6 квітня.

«Знову маємо цинічний обстріл житлових районів Сєвєродонецька. Полум’ям охоплено одразу 10 багатоповерхівок, торговельний центр, гаражі – жодного стратегічного, військового об’єкта. «Руський мир» знищує життя на Луганщині. Рятувальники гасять полум’я і розбирають завали. Стосовно кількості жертв буде повідомлено окремо», – зазначив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Сергій Гайдай: 81 раз росіяни обстріляли міста та села Луганщини минулої доби

Внаслідок обстрілів пошкоджено 15 об’єктів цивільної інфраструктури та життєзабезпечення, приватні та багатоповерхові будинки, - повідомив очільник Луганщини.

Загалом упродовж 5 квітня поліцією задокументовано 81 факт обстрілів з мінометів, ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню, застосовано авіацію.

Під вогонь росіян потрапили Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне, Кремінна, Попасна, Гірське, Золоте, Новодружеськ.

Під час артилерійського обстрілу Сєвєродонецька надано першу допомогу пораненому місцевому жителю.
 

У Луганській області запроваджено заходи, які забезпечать завершення 2021-2022 навчального року

Зокрема, виконання освітніх програм, переведення учнів на наступний рік навчання та видачі документів про здобуття освіти.

Керівникам закладів освіти доручено забезпечити навчальний процес за будь-якою безпечною для учнів формою, а також оплату праці вчителів, незалежно від їх поточного місця проживання (перебування) в Україні чи поза її межами, в тому числі, шляхом оголошення простою у закладах освіти, що не можуть, провадити свою діяльність внаслідок збройної агресії рф проти України.

Більше 300 жителів Гірського та Кремінної врятовані від "руського миру", - Сергій Гайдай

"Режиму тиші" росіяни не дотримуються ані в Попасній, ані в Гірському - обстріли продовжувалися всю ніч, лунають і дотепер, - підкреслив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. - Втім, із Гірської громади ми евакуювали вже 98 осіб до Новозолотарівки та вивозитемемо ще. Також понад 100 людей вже прямують автобусами до Дніпра. До залізничних вокзалів Донеччини доставлять 123 жителів Кремінної. Евакуація триває".

Майже 28 тисяч жителів Луганщини знову із газом, – Сергій Гайдай

Централізоване газопостачання відновлене у чотирьох населених пунктах – поінформував начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай 6 квітня.

«Газовики продовжують приємно дивувати: росіяни нищать інфраструктуру, а наші ремонтники знаходять матеріали, паливо та сировину, виїжджають, ледве згаснуть обстріли, і повертають газ в домівки. Так, від учора ще 28 тисяч жителів Луганщини можуть користуватися послугами газопостачання – приготувати їжу та підігріти воду», – підкреслив Сергій Гайдай.

Сергій Гайдай: із Рубіжного вже вивезли 70 жителів, Попасна під вогнем російських градів – палають приватні будинки

«Врятували життя ще 70 рубіжанам. Деякі з них дісталися до місць зборів самостійно, навіть вдалося вирватися з центру, деяких доставили патрульні з бомбосховищ. Вони вже прямують до залізничних вокзалів, – повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай. – Немає «режиму тиші» в Попасній. Росіяни відкривають вогонь із градів, мінометів, ствольної артилерії. Сталося займання значної кількості приватних будинків. Евакуація звідти сьогодні під загрозою».

Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Кремінна, Рубіжне, Попасна, Гірське – евакуюйтесь! Росіяни почали нищити залізничне сполучення Донеччини, – Сергій Гайдай анонсував «гуманітарні коридори» на 6 квітня

У середу, 6 квітня, на Луганщині для евакуації населення працюватимуть п’ять «гуманітарних коридорів» – із Сєвєродонецька, Рубіжного, Попасної, Нижнього, Лисичанська.

У Луганській області відновлено виплати по лікарняних: більше 5,5 тисяч людей отримають гроші вже у квітні

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області почало оплачувати лікарняні.

Через активну фазу російської війни проти України понад місяць обласний Фонд соціального страхування не обробляв заяви-розрахунки від роботодавців.

Наразі Уряд запровадив спеціальний механізм централізованого нарахування та виплати грошових допомог, пільг та субсидій для регіонів, де органи соціального захисту населення не мають змоги працювати. Тож, для Луганської області надійшов перший транш соціальних виплат.

Із Луганщини і Донеччини 6 квітня вирушать чотири безкоштовні евакуаційні поїзди

Новозолотарівка (Луганська область):
14:00 – 5501 Новозолотарівка – Лозова;

Краматорськ (Донецька область):
13:00 – 274/273 Краматорськ – Львів;
16:00 – 276/275 Краматорськ – Львів;
17:00 – 278/277 Краматорськ – Львів.
 

У Рубіжному п’ятеро постраждалих і одна загибла людина, в області зруйновано ще 11 будинків, – Сергій Гайдай

Це наслідки учорашніх обстрілів російською армією житлових кварталів Рубіжного, Лисичанська, Попасної, Сєвєродонецька, Тошківки.

Зараз Київ – це столиця глобальної демократії, столиця боротьби за свободу для усіх в Європі – звернення Президента Володимира Зеленського

Українці! Українки!

Сьогодні я не буду забирати багато вашої уваги. День був інформаційно дуже насиченим. Лише коротко пройдуся по основних пунктах своєї роботи у цей вівторок, 41-й день вторгнення Російської Федерації.

Продовжив активну дипломатичну роботу. Звернувся до Ради Безпеки ООН, яка зібралася на спеціальне засідання щодо воєнних злочинів Росії в Бучі та загалом в окупованих районах України. Сказав те, що давно потрібно було сказати саме в такому форматі.