Архів новин

08 апреля 2022

Сергій Гайдай: місто Золоте обстріляне росіянами – п’ятеро людей поранено

«Обстріли Гірської громади російська армія не припиняє майже дві доби, тримаючи місцевих жителів у страху. Удень ворожими системами залпового вогню відкрито вогонь по місту Золоте. Палають декілька будинків, серед людей щонайменше п’ятеро поранених», – поінформував начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

У Лисичанську росіяни обстріляли будинок – під завалами рятувальники знайшли жінку без ознак життя, – Сергій Гайдай

Про це очільник Луганщини повідомив 8 квітня увечері.

Вогонь протягом дня російська армія відкривала по Сєвєродонецьку, Щедрищевому, Кременній, Тошківці, Лисичанську.

Понад 1500 луганчан прямують до центральних та західних областей України, вони себе убезпечили, із Кремінної вывезли також пацієнтів хоспісу, - Сергій Гайдай

"Із кожним днем евакуювати все важче - обстріли посилюються в кожному населеному пункті, росіяни руйнують залізничне сполучення, спрямували ракети по вокзалу в Крамароську. Вони нікого не хочуть залишати живими - ані дітей, ані жінок, ані стариків. Цих російських нелюдей зупинить тільки куля, - акцентував очільник Луганщини Сергій Гайдай. - Сьогодні від "руського миру" врятували ще півтори тисячі жителів області. Сподіваюсь, що не в останнє. Ми будемо намагатися евакуювати, доки залишатиметься навіть один шанс на тисячу".

Більше 460 лисичан та 155 кремінян врятовані сьогодні, - Сергій Гайдай

"Режиму тиші" ми не дочекалися, але евакуацію відкрили. Тому що іншого шансу може і не бути. Не відкладайте на завтра, рятуйте своє життя сьогодні! - наголосив очільник Луганщини Сергій Гайдай. - 465 жителів Лисичанська і прилеглих міст врятовані сьогодні. Частина з них виїжджатимуть потягом, інші - автобусами до Дніпра та Кропивницького. Різними видами транспорту також виїхали 155 жителів Кремінної".

Евакуювали з Гірського 640 жителів, всіх бажаючих в Лисичанську, завезли в Рубіжне гуманітарку, - Сергій Гайдай

"Автобусам вдалося вирватися з Гірського, повернутися і забрати всіх, хто зібрався. Одразу 640 людей звідти ми не евакуювали жодного разу. Це жителі Гірського, Золотого та прилеглих населених пунктів, - розповів Сергій Гайдай, начальник обласної військової адміністрації. - Із Рубіжного автобусом до Дніпра вирушили 30 жителів. Також у місто доставили гуманітарний вантаж - їжу та засоби першої необхідності".

Також евакуйовані всі, хто прийшов до місць зборів у Новодружеську, Привіллі, районі ГТВ. Точна кількість уточнюється.

На час війни призначити лікарняні можна на підставі листка на роздрукованому бланку: як подати заяву-розрахунок

Через бойові дії, ускладнену логістику і технічні обмеження, створення електронних лікарняних або видача паперових листків непрацездатності сьогодні можуть бути ускладнені.

Аби це не вплинуло на можливість і строки отримання допомог від Фонду соціального страхування України, напрацьовані зміни до нормативно-правових актів, які дозволяють видати листок непрацездатності попри зупинення доступу лікаря до електронних систем, а також у виняткових, визначених МОЗ випадках, попри відсутність бланків.

Сергій Гайдай: евакуація з Гірського відбувається під російські обстріли, три автобуси з людьми вичікують тишу

Знову росіяни не дотримуються «режиму тиші» - гучно в Попасній та Гірській громаді.

«Обстріли Гірського не припиняються упродовж доби. Три автобуси заповнені людьми, вичікують тишу, аби рушити на залізничну станцію. Бажаючих виїхати дуже багато, будемо намагатися повернутися за усіма», - повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Він додав, що патрульні поліцейські продовжують допомагати дістатися до евакуаційних автобусів тим жителям Сєвєродонецька, Лисичанська, Новодружеська, Привілля, які самі це зробити не в змозі, але хочуть покинути зону бойових дій.

Рятуйте свої життя – автобуси для евакуації на вас чекають щодня, залізничне сполучення росіяни перебивали двічі за тиждень, – Сергій Гайдай

Очільник Луганщини анонсував роботу «гуманітарних коридорів» на 8 квітня.

Їх, як і раніше п’ять – із Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного, Попасної, Гірської громади.

8 квітня - черговий евакуаційний потяг з Луганщини

У п'ятницю, 8 квітня, за інформацією Укрзалізниці, очікується евакуаційний поїзд з Луганщини.

Орієнтовний час відправлення зі станції в Новозолотарівці - 14:00.

Далі - пересадка до потягів в Донецькій області.

Можливі зміни. Слідкуйте за повідомленнями.
 

За добу на Луганщині сталися 24 пожежі в житловому секторі, – Сергій Гайдай про наслідки обстрілів росіянами

«Зранку ворог цілив по будинках в Гірському та Попасній, удень зосередив зусилля на Рубіжному, ввечері – на Лисичанську, де запалали ще два будинки. На території області сталися 24 пожежі в житловому фонді внаслідок обстрілів. Усі ці удари – по мирних жителях, по їх домівках. Росіяни лишають їх майна та, що найстрашніше, життя, а на фронті несуть втрати», – повідомляє начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай зранку 8 квітня.

Сергій Гайдай: вночі три евакуаційні поїзди з жителями Луганщини і Донеччини вирушили на захід – колію відремонтовано

«Усі три поїзди з біженцями, які залишались на вокзалі у Краматорську внаслідок ворожого удару по шляхопроводу поблизу станції Барвінкове, близько півночі подолали оперативно відновлену залізничниками ділянку. Вони вже прямують до західних регіонів України. Евакуація триває», – наголосив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Так, поїзди № 276 та № 278 до Львова везуть три тисячі пасажирів на двох. Евакорейс № 138 до Хмельницького пройшов міст останнім і вивіз ще 945 людей.

Бути сміливими – це наш бренд; будемо поширювати нашу сміливість у світі – звернення Президента Володимира Зеленського

Українці! Українки!

Завершився 43-й день повномасштабної війни. Війни Росії проти України. Війни, яка проявила всю правду і про нашу країну, і про всі інші країни, і про Росію, і про світ загалом. Ця війна демонструє, як багато всього не хотіли помічати в нашій державі, у наших людях. Як багато світ вірив чужій пропаганді та російським міфам про Україну, а не тому, що є насправді.