Архів новин

09 апреля 2022

Пари від вибуху цистерни з 4 тоннами азотної кислоти розповсюдилися в районі позицій росіян під Кудряшівкою та Варварівкою, - Сергій Гайдай

Вибух цистерни з 4 тоннами неконцентрованої азотної кислоти стався о 17:09 внаслідок російського обстрілу промислової зони, - повідомив Сергій Гайдай, начальник обласної військової адміністрації.

"Загрози життю населення немає. Воювати росіяни не вміють - не розрахували навіть напрямок вітру. Хмара розповсюдилася у сторону їхніх позицій поблизу Кудряшівки та Варварівки", - зазначив він.

Також упродовж дня внаслідок обстілів Сєвєродонецька, Лисичанська, Кремінної, Рубіжного, Золотого пошкоджено 11 об'єктів, серед яких 4 будинки, промисловий склад, спортивна інфраструктура.

Сергій Гайдай: у Сєвєродонецьку ремонтують водовод, в області ще 25 тисяч домівок знеструмлені

Про нові порушення в роботі підприємств життєзабезпечення населення на території області поінформував очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Внаслідок збройної агресії рф в Україні загинули 176 дітей. Більше 324 отримали поранення

Більше 500 дітей постраждали в Україні через повномасштабну збройну агресію росії.

Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

За отриманими ювенальними прокурорами даними, найбільше постраждало дітей у Донецькій - 102, Київській - 91, Харківській - 76, Чернігівській - 50, Миколаївській - 40, Луганській - 35, Запорізькій - 22, Херсонській - 29, столиці - 16, Сумській - 16, Житомирській - 15 областях.

За інформацією Офісу Генерального прокурора

Із Рубіжного та Кремінної вдалося врятувати 150 людей, – Сергій Гайдай

«Сьогодні дісталися Рубіжного та вивезли усіх, хто зміг під обстрілами дійти до місць зборів. Тож, 18 осіб вже прямують до поїздів, ще 30 – одразу до Дніпра. Також забрали одного пораненого місцевого жителя, – повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай. – Із Кремінної до Дніпра виїхали 60 жителів, ще 50 доставлять до залізничних вокзалів. Попри теракти з боку російської армії люди намагаються врятувати собі життя. Евакуація продовжується».

Подовжено реєстрацію для участі у вступних іспитах до бакалаврату до 19 квітня

Ухвалено рішення про подовження термінів формування реєстраційних карток для участі в національному мультипредметному тестуванні. Такі картки можна сформувати до 19 квітня.

Також нагадаємо, що для організації вступних випробувань на бакалаврат потрібна підтверджена інформація про потенційних учасників цих випробувань.

Тож, в травні кожний, хто зареєструвався для участі в ЗНО, на своїй Інформаційний сторінці обов’язково повинен підтвердити бажання складати це тестування, а також повідомити організаторам про те, у якому регіоні він/вона перебуватиме в липні.

Посилена евакуація: з Луганщини та Донеччини 9 квітня вирушать одразу 11 евакуаційних поїздів

Вокзал Краматорська призупиняє роботу через ушкодження, але евакуація продовжиться зі Слов'янська та Покровська на Донеччині, а також зі станції Новозолотарівка на Луганщині.

Як повідомляє Укрзалізниця, зважаючи на зростаючу кількість атак по цивільних об'єктах, будуть додатково посилені заходи з недопущення скупчень навколо вокзалів, розділення потоків пасажирів тощо.

Укрзалізниця призначає на сьогодні, 9 квітня, низку евакуаційних поїздів зі сходу України.

Зі станції Новозолотарівка (Луганська область):

Новозолотарівка – Лозова 14:00.

 

Кожний евакуаційний день – як останній. Росіяни не дають убезпечити життя мешканців Луганщини, – Сергій Гайдай про роботу п’яти «гуманітарних коридорів» 9 квітня

Сьогодні «гуманітарні коридори» на Луганщині працюватимуть за п’ятьма напрямками. Як і раніше, це Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне, Попасна, Гірська громада.

9 квітня - черговий евакуаційний потяг з Луганщини

У суботу, 9 квітня, за інформацією Укрзалізниці, очікується евакуаційний поїзд з Луганщини.

Орієнтовний час відправлення зі станції в Новозолотарівці - 14:00.

Далі - пересадка до потягів в Донецькій області.

Можливі зміни. Слідкуйте за повідомленнями.
 

Сергій Гайдай: опівночі ворог завдав чергового удару по Сєвєродонецьку – спалахнула багатоповерхівка

«Росіяни штурмують Рубіжне й Попасну та одночасно наносять артилерійські удари по житловим кварталам інших міст. В черговий раз вони обстріляли старі райони Сєвєродонецька – полум’ям зайнявся багатоквартирний будинок. Кількість жертв уточнюється», – повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай 9 квітня зранку.

Нагадаємо, що упродовж минулого дня ворогом зруйновано 11 об’єктів, з яких вісім – житлові будинки в Сєвєродонецьку, Лисичанську, Кремінній, Золотому.

Удар по Краматорську має стати одним зі звинувачень на трибуналі щодо воєнних злочинів Росії – звернення Президента Володимира Зеленського

Українці! Українки!

Завершується 44-й день нашої оборони від російського вторгнення. 44-й чорний день. Російські війська сьогодні вранці завдали ракетного удару по залізничному вокзалу в Краматорську. 38 людей загинули на місці. Протягом дня у лікарнях померли ще 12 людей. Ми втратили п'ятьох дітей. У лікарні залишаються ще десятки важкопоранених.

Це черговий воєнний злочин Росії, за який кожен, хто причетний до його скоєння, буде притягнутий до відповідальності.