Архів новин

10 апреля 2022

Із підвалу палаючої багатоповерхівки рятувальники Сєвєродонецька евакуювали 84-річну бабусю

Ми повідомляли, що зранку 10 квітня в Сєвєродонецьку зазнали ворожих обстрілів школа та дві багатоповерхівки в нових районах.

Ліквідуючи загоряння, рятувальники розвідкою встановили, що в підвалі одного з будинків знаходилась літня жінка, яка не мала змоги власноруч покинути задимлене приміщення.

Співробітники ДСНС своєчасно евакуювали її на свіже повітря.

Перша необхідна допомога їй також надана.
 

11 квітня - черговий евакуаційний потяг з Луганщини

У понеділок, 11 квітня, за інформацією Укрзалізниці, очікується евакуаційний поїзд з Луганщини.

Орієнтовний час відправлення зі станції в Новозолотарівці - 14:00.

Далі - пересадка до потягів в Донецькій області.

Можливі зміни. Слідкуйте за повідомленнями.

Росіяни влучили в два будинки і приватну клініку в Сєвєродонецьку, інфраструктуру міста майже знищено, - Сергій Гайдай

Упродовж неділі постраждали ще два будинки в місті, - повідомив Сергій Гайдай, начальник обласної військової адміністрації.

"Якщо зранку палали будинки в новій частині міста, то вдень російська армія відкрила вогонь по всьому Сєвєродонецьку. Багато вибито вікон, там, де ще залишались. Серйозних руйнувань зазнали два житлові будинки, а також приватна клініка. Соціальна та критична інфраструктура Сєвєродонецька вже майже знищена", - підкреслив Сергій Гайдай.
 

13 квітня Кремінською міською військовою адміністрацією за підтримки благодійних організацій планується велика евакуація

13 квітня Кремінською міською військовою адміністрацією за підтримки благодійних організацій планується велика евакуація.

Місце збору біля будівлі Укрпошти о 10:30.

Попередній запис в понеділок в будівлі міської ради (19 каб.) або за тел. 066 000 22 01.
 

Автобуси на вас чекають щодня - виїздіть, доки росіяни не влаштували пекло, - Сергій Гайдай

Очільник Луганщини повідомив, що 10 квітня спрацювали 4 з 5 "гуманітарних коридорів".

"Люди дуже залякані тим, що зробили росіяни в Краматорську. Але ми вмовляємо кожного і евакуюємо щодня, - акцентував Сергій Гайдай. - Сьогодні вдалося вивезти декількох людей з Попасної, 30 - з Рубіжного, 34 - із Кремінної. 109 осіб із Сєвєродонецька та Лисичанська вже в потязі. Ще 35 майже дісталися Дніпра. Автобуси на вас чекають щодня - виїздіть, доки росіяни не влаштували тут пекло."
 

Луганська обласна державна адміністрація – обласна військова адміністрація із глибоким сумом повідомляє, що на 84 році пішла з життя Заслужений тренер України з легкої атлетики Рімма Федорівна Старостіна

Луганська обласна державна адміністрація – обласна військова адміністрація із глибоким сумом повідомляє, що на 84 році пішла з життя Заслужений тренер України з легкої атлетики Рімма Федорівна Старостіна.
Легенда спортивної Луганщини, вона присвятила своє життя тренуванню спортсменів з інвалідністю.

У Галереї Слави Рімми Федорівни 99 медалей чемпіонатів світу та Європи, шість — з Паралімпійських ігор, які здобули її вихованці.

Сергій Гайдай: ще 30 тисяч абонентів Луганщини знову зі світлом

Електрики «ЛЕО» та місцевих РЕМів за добу скоротили кількість знеструмлених споживачів на 30 тисяч, – поінформував очільник Луганщини Сергій Гайдай.

«В цей час навіть у підвалі сидіти багатьом дуже страшно. А наші ремонтники знаходять можливість працювати і відновлювати комунікації. Енергетики заживили декілька населених пунктів, також триває відновлення водопостачальної мережі в Сєвєродонецьку. Там, де є доступ та хоч трохи вщухають російські обстріли, лагодимо!» – наголосив він.

Майже 200 людей евакуйовані з Лисичанська, Сєвєродонецька і Кремінної, патрульні перевіряють віддалені бомбосховища, – Сергій Гайдай

«Евакуація триває. Поліцейські оглядають бомбосховища в кожному місті. Навіть там, де заперті двері та немає світла. Шукають і доставляють людей до місць евакуації. Також вони виїжджають на виклики до тих, кому важко дістатися до автобуса, допомагають літнім. Так, лише за ранок 10 квітня виявили бажання виїхати в безпечні регіони країни двоє маломобільних осіб, – зауважив очільник Луганщини Сергій Гайдай. – 34 жителя Кремінної вже прямують до залізничного сполучення на Донеччині, 90 осіб з Лисичанська та Сєвєродонецька на шляху до Новозолотарівки, ще 35 – до Дніпра.

Ми змінили маршрути та максимально їх убезпечили – евакуюйтесь, доки ще не пізно, працюють «гуманітарні коридори», прийміть найважливіше в житті рішення, – Сергій Гайдай

10 квітня «гуманітарні коридори» погоджено за п’ятьма напрямками – із Сєвєродонецька, Рубіжного, Лисичанська, Попасної та Гірської громади.

Переселенці, які звернуться за допомогою на проживання до 30 квітня, отримають її, починаючи з березня

Уряд ухвалив рішення, відповідно до якого допомога на проживання внутрішньо переміщеним особам, які звернулися за її наданням до 30 квітня 2022 року, надається починаючи з березня 2022 року.

Із моменту введення воєнного стану на сьогодні органи соціального захисту та ЦНАПи вже зареєстрували в офлайн режимі, через особисті звернення, близько 900 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

На жаль, поки не запрацювала онлайн реєстрація внутрішньо переміщених осіб та онлайн звернення за допомогою на проживання через портал «Дія».

Школу та дві багатоповерхівки обстріляли росіяни зранку в Сєвєродонецьку, врятовано двох літніх людей, – Сергій Гайдай

Під щільний вогонь російської армії потрапили дві багатоповерхівки в новому районі міста, а також будівля середньої школи, – повідомив начальник обласної військової адміністрації.

Посилена евакуація: 10 квітня жителі Луганщини можуть скористатися 9 безкоштовними евакуаційними поїздами

Укрзалізниця призначає на сьогодні, 10 квітня, низку евакуаційних поїздів зі сходу України:

№ 5501 Новозолотарівка – Лозова, відправлення із Новозолотарівки о 14:00;

№ 46/45 Лозова – Ужгород, час відправлення уточнюється;

№ 274/273 Слов’янськ – Львів, відправлення зі Слов’янська о 14:00;

№ 138/137 Лозова – Хмельницький, час відправлення уточнюється;

№ 142/141 Лозова – Львів, час відправлення уточнюється;

№ 239/240 Покровськ – Тернопіль, відправлення із Покровська о 10:00;

№ 235/236 Покровськ – Чернівці, відправлення із Покровська о 13:00;

Стратегія захисту для кожної цивілізованої держави – тиснути на Росію, щоб відновити мир – звернення Президента України

Вільний народе сміливої країни!

Сьогодні для мене було великою честю від вашого імені, від імені всіх українців, вітати в нашій столиці, на Банковій, щирого друга України – Прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона.