Архів новин

11 апреля 2022

У жінки, яку не встигли евакуювати з Лисичанська, народився хлопчик. 28 майбутніх мам відправлені з Луганщини до безпечних регіонів України

Єдиний новий житель Луганщини - здоровий хлопчик вагою 2,85 кг, народився на минулому тижні у пологовому стаціонарі Лисичанської міської лікарні. Його маму лікарі не встигли евакуювати до пологів.

Ще три вагітних жінки, яких транспортувати на далекі відстані було небезпечно, переведені з Сєвєродонецької міської до Кремінської багатопрофільної лікарні.

До безпечних регіонів з Луганської області відправлено 28 вагітних жінок, двоє з яких стали мамами вже у пологових будинках Кропивницького та Лиману.

Черговий обстріл Лисичанська – чотири будинки зруйновано, щонайменше троє постраждалих, – Сергій Гайдай

Вже не вперше за 11 квітня житлові квартали Лисичанська охопив ворожий обстріл.

«Зранку у місті рятувальники у зруйнованому росіянами будинку знайшли одного загиблого. Надвечір маємо щонайменше трьох постраждалих лисичан. Рятувальники передали людей лікарям. Медпрацівники наразі надають їм допомогу, – поінформував начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. – Маємо чотири прямі влучання в будинки. Три з них зруйновані повністю, один – частково».

Третині Сєвєродонецька повернув світло єдиний електромонтер, який залишився в місті, - Сергій Гайдай

«Вже неодноразово казав, що комунікації на Луганщині тримаються на відданості справі та на сміливості ремонтників. Наразі в Сєвєродонецьку залишилися лише один електромонтер та один диспетчер. Саме вони приймають заявки та до останнього намагаються хоч щось відновити. Працюють під обстрілами, щоб відремонтувати пошкоджену лінію електропередачі чи трансформатор. Так, сьогодні вони знов повернули світло знеструмленій третині міста», - повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Сергій Гайдай: росіяни пошкодили ще 16 будинків, 11 з них у Кремінній, також у Сєвєродонецьку поліцією затримано шістьох мародерів

Очільник Луганщини повідомив, що на території міст Сєвєродонецьк, Лисичанськ та Кремінна упродовж доби зафіксовано 26 ворожих обстрілів.

«Щоденним вогнем по житлових кварталах окупаційні війська намагаються знищити Луганщину, її мешканців – тих, хто ще залишився. Так, обстрілами російської армії пошкоджено та зруйновано ще 16 будинків – чотири в Лисичанську, один – в Сєвєродонецьку, 11 – в Кремінній», – каже Сергій Гайдай.

Також він поінформував, що за учора в області затримано шістьох мародерів.

Ще 2000 жителів області з електроенергією, однак такої ж кількості абонентів перебито газ, – Сергій Гайдай

«Комунікації Луганщини тримаються, передусім, на героїзмі окремих бригад ремонтників. Вони щодня відчайдушно працюють під обстрілами росіян, аби в домівки повернути світло, газ та воду, аби було на чому спекти хліб, а медики змогли врятувати більше життів. Так, деякі руйнування критичні і потребують капремонту лише після подолання російської агресії. Але там, де можливо, інфраструктуру підіймають фактично з попелу», – наголосив очільник області Сергій Гайдай.

Сергій Гайдай: ви живі, тому що російський снаряд ще не влучив у ваш дім чи підвал – евакуюйтесь, автобуси чекають, маршрути наші військові максимально убезпечили

Ті ж самі п’ять «гуманітарних коридорів» погоджено на сьогодні, 11 квітня.

Автобуси вже чекають на жителів області в Лисичанську та Сєвєродонецьку, рушать в напрямках Попасної, Рубіжного та Гірської громади, – повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Графік трансляції відеоуроків для школярів 5-11 класів на українських телеканалах протягом 11-15 квітня

У межах проєкту «Навчання без меж» Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури та інформаційної політики, українських телеканалів ПЛЮСПЛЮС, «Піксель» та регіональних каналів Суспільного мовника триває трансляція відеоуроків для школярів 5-11 класів.

Також уроки доступні на платформах онлайн-телебачення MEGOGO, Київстар ТБ, 1+1 video, sweet.tv та volia.tv. І незабаром будуть доступні на youtv.ua.

Зазначимо, кожен день присвячено окремій дисципліні. Із 11 до 15 квітня (понеділок-пʼятниця) транслюватимуться уроки за наступним графіком.

Посилена евакуація – на 11 квітня призначено шість додаткових евакуаційних поїздів із Луганщини та Донеччини

Новозолотарівка (Луганська область):

14:00 - 5501 Новозолотарівка – Лозова.

Слов’янськ (Донецька область):

11:20 - 274/273 Слов’янськ – Львів.

Покровськ (Донецька область):
10:00 - 240/239 Покровськ – Тернопіль;
14:00 - 241/242 Покровськ – Львів;
16:30 - 234/233 Покровськ – Чоп;
17:30 - 225/226 Покровськ – Чернівці.

Атаку під Золотим відбито, втім ворогом обстріляне кожне місто Луганщини, – Сергій Гайдай

«В нашій області не зашилось уцілілих об’єктів критичної та будь якої іншої інфраструктури. Чи знають про це росіяни? Так, в них є інформатори, які наводять вогонь на магазини з людьми та склади із харчами. Тому кожний обстріл житлового фонду – це цілеспрямований теракт. «Руський мир», який залишає без житла. Росіяни штурмували район Золотого – відійшли і почали палити по домівках», – повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Усі наші дії й кожна хвилина спрямовані на те, щоб Росія визнала правду – звернення Президента України

Українці! Українки!

Найсміливіший народе найкращої у світі країни!

Завершується ще один тиждень нашої боротьби за свободу, за державу.

Ще один тиждень, коли Україна живе попри всі зусилля Росії знищити нас.