Архів новин

15 апреля 2022

У Сєвєродонецьку пошкоджено водогін, зруйновані два продуктові склади, - Сергій Гайдай

У Сєвєродонецьку пошкоджено водогін, зруйновані два продуктові склади, - Сергій Гайдай

Це наслідки обстрілів міста упродовж 15 квітня.

"Росіяни цинічно б'ють по інфраструктурі. Пошкодили водогін великого діаметру. Із 20:00 в місті буде відключено воду, розпочнеться ремонт зруйнованої ділянки. Також обстріляні два продуктові склади. Обсяг збитків встановлюється", - повідомив Сергій Гайдай, очільник Луганщини.

Загалом протягом дня російська армія відкривала вогонь по Сєвєродонецьку, Рубіжному, Кремінній.

Сергій Гайдай: відремонтовано газопроводи в двох містах Луганщини

Сьогодні, 15 квітня, відновлено газопостачання у двох містах Луганщини.

«Один із цих газопроводів був пошкоджений через російські обстріли 13 квітня. Але аварійна бригада місцевої дільниці газового господарства, ледве стих ворожий вогонь, провела оперативний ремонт разом із жителями населеного пункту. З’явилось блакитне паливо і у домівках одного із районів сусіднього міста», - повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.
 

Катерина Безгинська взяла участь у обговоренні моніторингу «Створення ґендерно чутливої системи ідентифікації без пекових викликів, запобігання таким викликам, реагування на них»

Сьогодні, 15 квітня, презентовано результати оперативного моніторингу «Створення ґендерно чутливої системи ідентифікації без пекових викликів, запобігання таким викликам, реагування на них». Ця робота є складовою реалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року.

«Ukraine Now and Forever»: держава презентує об’єднаний бренд української культури в світі #StandWithUkraine

Міністерство культури та інформаційної політики України спільно з Державним агентством України з питань мистецтв та мистецької освіти та партнерами запускають проект «Ukraine Now and Forever».  

Основна мета Ukraine Now and Forever ─ направлення уваги світу до української культури і мистецтва та подальша консолідація міжнародної спільноти у спротиві російській агресії. 

Із Луганщини евакуювали 324 вихованців інтернатних закладів та прийомних сімей

Захист прав дітей, турбота про яких є обов’язком держави, завжди були пріоритетом обласної влади.

Тож першими, ще 24 лютого, подалі від «руZZького миру» було евакуйовані 181 вихованця дитячих будинків та інтернатних закладів Луганської області.

Так, на оздоровлення до Львівщини відправили 94 дитини з Луганського обласного будинку дитини № 2, Лисичанського Центру соціально-психологічної реабілітації дітей, Кремінської та Гірської спеціальних шкіл, а також Луганського обласного ліцею-інтернату фізичної культури і спорту.

Потужний обстріл Попасної: евакуювали лише трьох осіб – автівка виїхала на повністю спущених шинах

Про це повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай 15 квітня по обіді.

Захист бізнесу: встановлено нові категорії доходів, що не включаються до складу загального доходу

Це передбачено Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» № 2120-ІХ.

Так, до податкової знижки платника податку за результатами 2022 року включаються суми коштів або вартість майна, перераховані ним у вигляді пожертвувань або благодійних внесків неприбутковим організаціям у розмірі, що не перевищує 16 % його загального річного оподатковуваного доходу.

Більше 220 осіб вже виїхали сьогодні із Гірського, Рубіжного, Лисичанська та Сєвєродонецька, - Сергій Гайдай

"Ситуація наступна - в останні дні "гуманітарні коридори" нам або не погоджують, або відкривають за умови повного "режиму тиші". Тобто, на найвищому рівні про це домовлено, але російські військові далеко не завжди дослухаються до наказів. Тому ми евакуюємо жителів Луганщини, незважаючи ні на що - необхідно терміново рятувати життя людей, - наголосив очільник Луганщини Сергій Гайдай. - Сьогодні вдалося вивезти вже понад 220 осіб: 115 із Лисичанська, 70 із Гірського, 35 із Сєвєродонецька та 7 із Рубіжного."

Ще понад 11 тисяч людей отримали виплати по лікарняним та декретним на Луганщині – упродовж двох тижнів профінансовано заявки за півтора місяця, по 9 березня

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській  області здійснює фінансування усіх видів допомог і страхових виплат.

Зокрема, станом на 15 квітня в області профінансовано лікарняні та декретні допомоги за заявами-розрахунками, прийнятими від роботодавців по 9 березня включно.

Слід зазначити, що перед початком російського вторгнення, 23 лютого, були профінансовані заявки за 27 січня. І більше місяця через російське вторгнення відповідне фінансування не здійснювалося.

У домівки 7 тисяч абонентів повернуто світло, за три дні – майже 50 тисячам сімей, – Сергій Гайдай

Електромонтери ЛЕО та місцевих РЕМів продовжують відновлювати зруйновану росіянами інфраструктуру, – інформує очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Всім, кого ми евакуювали безкоштовними автобусами та поїздами, надано прихисток та іншу необхідну допомогу, – Сергій Гайдай

15 квітня евакуація жителів Луганщини відбуватиметься із Лисичанська, Сєвєродонецька, Попасної, Рубіжного та Гірської громади.

Хаотичні обстріли Кремінної продовжуються із вечора. Одна людина загинула, п’ятеро поранені, - Сергій Гайдай

Про це начальник обласної військової адміністрації повідомив зранку 15 квітня.

«Росіяни відкрили вогонь по місту із важкого озброєння. Обстріли не вщухали всю ніч, продовжуються і дотепер. Небезпечно по всій території населеного пункту. Осколкові поранення отримали п’ятеро місцевих жителів. Одна літня людина загинула», - сказав Сергій Гайдай.
 

Сергій Гайдай: 24 рази російські війська обстрілювали будинки та інфраструктуру Луганщини минулої доби – дві особи загинули, ще двох поранено

Йдеться про вогонь, відкритий ворогом по житлових кварталах та об’єктах інфраструктури, та аж ніяк не про бойові дії, – пояснив очільник області Сергій Гайдай.

П’ять разів росіяни цілили по домівках кремінян, ще чотири – лисичан.

Знищено та пошкоджено 12 будинків, технічних та промислових споруд.

Встановлено, що дві особи загинули, ще двох поранено. Так, внаслідок артилерійського обстрілу 37-річний житель Кремінної зазнав проникаючого осколкового поранення спини.

За 50 днів цієї війни Україна стала героєм для всього вільного світу – звернення Президента Володимира Зеленського

Незламний народе найсміливішої країни!

Ми витримали вже 50 днів. 50 днів російського вторгнення, хоча окупанти відводили нам максимум п'ять. Ось так вони «знають нас». Ось так вони «дружать з реальністю».