Архів новин

16 апреля 2022

Сєвєродонецький коледж культури та мистецтв переїхав до Коломиї

Рашисти цілеспрямовано рівняють Луганську область із землею. Наразі 70 % інфраструктурних об’єктів зазнали ушкоджень або зруйновані вщент, у тому числі й заклади культури. Тому, щоб зберегти культурний потенціал Луганщини, було прийняте рішення про переміщення Сєвєродонецького фахового коледжу культури та мистецтв імені Сергія Прокоф’єва до Івано-Франківщини, - про це повідомили в управлінні культури, національностей, релігій та туризму Луганської облдержадміністрації.

Сергій Гайдай: за добу росіяни пошкодили десять об’єктів інфраструктури – нафтопереробний завод та лікарню в Лисичанську

Частково чи повністю зруйновано ще 26 об’єктів. Серед них 16 житлових будинків в Сєвєродонецьку, Рубіжному, Кремінній, Лисичанську.

Обстріл Лисичанська: росіяни цілили по 8 хлібних фургонах

"Упевнений, вони стріляли туди обізнано. Був навідник. Зрадник хотів залишити лисичан без хлібу. Ворог застосував потужне озброєння. Втім, рятувальникам вдалося приборкати полум'я, яким зайнялися три хлібні фургони, та убезпечити ще п'ять", - зазначив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Росіяни зірвали евакуацію з Лисичанська, із Сєвєродонецька врятовано 42 особи, загалом понад 70, - Сергій Гайдай

"Під час "режиму тиші" російська армія відкрила вогонь по центру Лисичанська. Звісно, місцеві жителі вирішили залишитися в цей час в підвалах. Евакуацію було фактично зірвано, бо вдалося вивезти лише одну людину. Втім, убезпечили ще 42 сєвєродончан, 11 рубіжан, 14 кремінян. Шестеро людей виїхали з Попасної. До речі, у новому місці збору по вул. Щербакова, 1-а, організоване сховище на час обстрілів та харчування", - повідомив очільник області Сергій Гайдай.

Захист бізнесу: хто не сплачуватиме ЄСВ

Із 1 березня 2022 року до припинення воєнного стану, а також протягом дванадцяти місяців після такого припинення, ФОПи, особи, які провадять незалежну професійну діяльність, члени фермерського господарства мають право не сплачувати єдиний внесок за себе.

Сергій Гайдай: обмежено подачу води Сєвєродонецьким та Попаснянським водоканалами, з електроенергією ще 4 тисячі сімей

Про зміни в роботі підприємств життєзабезпечення Луганщини поінформував 16 квітня начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Вчора ввечері призупинено подачу води у місті Сєвєродонецьк через проведення ремонтних робіт на магістральному водогоні, який пошкодили обстріли росіян. Крім того, обмежено подачу води на населені пункти комунальним підприємством «Попаснянський районний водоканал» – аналізуємо поточну ситуацію», – зазначив Сергій Гайдай.

Із самого ранку врятували 25 жителів області, - Сергій Гайдай

«Це мешканці південної частини Рубіжного, а також Кремінної. Багато рубіжан хочуть виїхати, але не можуть, бо їх не випускають російські війська. Із тих районів міста, де ситуація контрольована, намагаємося евакуювати щоразу. Врятовані жителі Кремінної теж прямують до залізничного вокзалу», - повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

16 квітня евакуаційний поїзд вирушить із Покровська

Про це повідомили в Укрзалізниці.

Для евакуації жителів Луганщини і Донеччини о 16:30 на станцію у Покровську буде подано евакуаційний безкоштовний поїзд.

16:30 – 234/233 Покровськ – Чоп.

Із Луганської області підвезення людей до цього поїзду здійснюватиметься автобусами на безоплатній основі.
 

Поки є можливість виїхати – евакуюйтесь, не допустіть ситуації, як в Рубіжному, де люди стали живим щитом росіян, – Сергій Гайдай про евакуацію 16 квітня

Сьогодні евакуація також організована за п’ятьма напрямками – Попасна, Гірське, Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Рубіжне. Автобуси вже у місцях зборів, або на шляху до них.

Одна людина загинула, трьом пораненим надано своєчасну медичну допомогу, перебиті газопроводи в Сєвєродонецьку та Лисичанську, – Сергій Гайдай про наслідки нічних обстрілів Луганщини

Вогонь російська армія відкривала по Сєвєродонецьку, Лисичанську і Кремінній, – повідомив очільник Луганщини 16 квітня зранку.

«Пізно увечері під завалами будівлі одного з професійно-технічних навчальних закладів в Кремінній пожежними знайдено тіло чоловіка без ознак життя. Через обстріли в Лисичанську зазнали поранень три жінки – їх евакуювали з пошкодженого будинку, медична допомога надана своєчасно, – підкреслив Сергій Гайдай.

Від ефективності інструментів впливу на Росію залежить, скільки триватиме ця війна – звернення Президента України

Українці! Українки!

Наші захисники й захисниці!

Впевнений, ви періодично бачите у ЗМІ – в українських і західних – повідомлення, як довго може тривати ця війна. Одні говорять, що кілька тижнів. Інші – що кілька років. Хтось каже, що війна триватиме до кінця цього року. А хтось радить готуватися до постійної конфронтації з Росією, поки вона існуватиме.