Архів новин

17 апреля 2022

Росіяни відкрили вогонь по центру міста Золоте: двоє загиблих, четверо поранених, - Сергій Гайдай

"Це навмисне вбивство людей. Крім житлових будинків поряд нічого немає. Росіяни цілеспрямовано били по населенню. В одній із багатоповерхівок зруйновані два поверхи - снаряди пройшли навиліт, - зазначив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. - Маємо щонайменше двох загиблих містян, ще четверо поранені із різним ступенем тяжкості".

П’ять шкіл Кремінської громади переходять на дистанційну освіту. Новокраснянський ліцей – під окупацією, навчання неможливе

Відзавтра, 18 квітня, у п’яти з шести шкіл Кремінської громади відновлюється освітній процес.

За дистанційною формою продовжать навчання 2060 учнів.

Кремінщина наразі перебуває в епіцентрі військових дій. Через щоденні мінометні обстріли, загрозу життю та безпеці вчителів та учнів, - це єдина можливість завершити 2021/2022 навчальний рік, - поінформували у Департаменті освіти і науки облдержадміністрації.

Захист бізнесу: які податкові перевірки скасовуються на період воєнного стану, а які ні

У Законі України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» № 2120-ІХ, зокрема, йдеться, що до припинення воєнного стану зупиняється проведення податкових перевірок та не будуть проводитись нові, крім:

- фактичних перевірок, зокрема, щодо можливості сплати картками. Також скасовано мораторій на проведення фактичних податкових перевірок на період дії карантину;

Сергій Гайдай: «режиму тиші» росіяни не надали, але ми вже змогли врятувати 27 жителів Лисичанська та шістьох сєвєродончан

«Зранку домовитися з окупантами про припинення вогню на маршрутах евакуації не вийшло. Тому «гуманітарні коридори» сьогодні не відкрилися. Але ж лисичани чекали на порятунок більше доби! І, попри всі думки про небезпеку, вони вже прямують до Дніпра. Через декілька годин ці люди повернуться до життя в тиші. Як і шестеро мешканців Сєвєродонецька, які також вже виїхали з області. Евакуація триває», - акцентував Сергій Гайдай, начальник обласної військової адміністрації.

Два населених пункти із газом, однак ще три знеструмили росіяни, – Сергій Гайдай про ситуацію в критичній інфраструктурі області

«Ця ситуація змінюється щогодини. Зранку ми відновили подачу електроенергії, пізніше виявилось, що у цей час росіяни пошкодили водогін. Щось лагодимо за півдня, серозні пошкодження потребують декількох діб, критичні – завершення активних бойових дій. Для прикладу, вчора поновили газопостачання для 1 100 сімей в двох населених пунктах, однак 8 500 домівок знову знеструмлені. Аварійні бригади і чергові електромонтери, газовики, слюсарі майже не відпочивають», – наголосив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Евакуюйтесь до безпечних регіонів України, щоб вижити, щоб не стати дешевою рабською силою росіян, – Сергій Гайдай

Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне, Гірська громада, Попасна – із цих населених пунктів організовано евакуюють 17 квітня, у неділю.

Із Покровська на 17 квітня призначений евакуаційний поїзд

Про це повідомили в Укрзалізниці.

Для евакуації жителів Луганщини і Донеччини о 16:30 на станцію у Покровську буде подано евакуаційний безкоштовний поїзд.

16:30 – 234/233 Покровськ – Чоп.

Із Луганської області підвезення людей до цього поїзду здійснюватиметься автобусами на безоплатній основі.

Артилерійський обстріл Кремінної – одну людину поранено

«17 квітня зранку російська армія вдарила по Кремінній артилерією. Маємо щонайменше одного пораненого. Його вже доставлено до лікарні. Він отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості. Збитки у житловому фонді встановлюються», – наголосив Сергій Гайдай, очільник Луганщини.

Сергій Гайдай: вночі в Сєвєродонецьку зайнялися чотири багатоповерхівки, в Новодружеську знищено будинок

Вночі під вогнем росіян опинилися нові райони Сєвєродонецька, – повідомляє начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Ми боремося заради вільного майбутнього та розвитку нашої країни – звернення Президента України

Вільний народе найпрекраснішої країни!

Країни, у якої є майбутнє. Це точно. Це те, що мотивує нас боротися зараз. На полі бою й цілодобово на дипломатичному, інформаційному та економічному фронтах. Це те, що дає нам змогу планувати життя після війни. Наше українське вільне, суверенне й демократичне майбутнє. Обов'язково – мирне. Обов'язково – з розвитком.